53 találat a(z) törlés cimkére

Szankciók, ha elmulasztotta közzétenni beszámolóját Cikk

Sok vállalkozás szembesül azzal a napokban, hogy a beszámolója nem készült el határidőben. Ez történhet olyan okból, mert nem adott le minden dokumentumot a könyvelőjének, ezáltal ő nem tudta a beszámolót elkészíteni. Előfordulhat, hogy a könyvelő hanyagsága vezetett oda, hogy határidőben nem lett benyújtva a beszámoló. Bármi is volt a kiváltó ok, a mulasztáshoz adójogi, cégjogi, és polgárjogi szankciók egyaránt kapcsolódhatnak.

Újraélesztett adószám – társaságiadó-bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaság adószámát felfüggesztés után törölték adófizetési kötelezettség elmulasztása miatt. Adófizetési kötelezettségeit rendezte, és az adószáma visszaállításra került 2016.12.17-től. Kérdésem, hogy 2016. évre a társaságiadó-bevallást és beszámolót milyen kezdő dátummal kell benyújtani, és mi lesz a megelőző év. A felszámolás 2015.03.25-én kezdődött. Köszönöm: Kovácsné D. Erzsébet

Tovább tömörödött a cégvilág 2016-ban is Cikk

46 ezer cégtörléssel és 26 ezer cégalapítással zárta Magyarország a 2016-ot. A cégek darabszámát tekintve harmadik éve folyamatosan zsugorodik a cégvilág.

Több az új cég idén, mint tavaly Cikk

Bár még nincs vége az évnek, a 2015-ös cégalapítási számokat úgy tűnik, sikerül majd felülmúlni 2016-ban – jelezte az Opten.

Régi cégek szűnhetnek meg, újakat alapíthatnak az adócsomag miatt Cikk

Nyugalmas októbert hagy maga mögött a cégstruktúra, de az új adócsomag kétségkívül hamarosan újabb átrendeződést generál.

NAV végrehajtási eljárás megszüntetésének cégbírósági törlése Kérdés

2014-ben a NAV végrehajtást rendelt el a cég ellen, amit a cégbíróságon is bejegyeztek. A végrehajtási eljárás megszűnt, azóta többször is kapott a cég nullás adóigazolást. A cégbíróságon mégsincs törölve, mit lehet tenni? Segitő válaszukat előre is megköszönöm

Egy cég két adószámmal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ez év elején február 01-jén alakult egy kft., mely kapott cégjegyzékszámot és adószámot. Megkezdte a működését a cég, de a cégbíróság hiánypótlásra szólította fel a céget. A bejegyzést végző ügyvéd a hiánypótlás helyett a bejegyzési kérelmet visszavonta és egy új bejegyzést indított el. Ennek az lett a következménye, hogy február 01-március 08-ig működött a cég egy adószámmal és cégjegyzékszámmal, majd ugyanazon a néven (és tulajdonosokkal, törzstőkével) 2016. április 13-ától új adószámmal és cégjegyzékszámmal jegyezték be a céget. Sajnos tevékenység és beruházások is folytak a február 01- március 08-i időszakban, sőt arról, hogy probléma merült fel a bejegyzéssel, a könyvelésnek csak jóval később szóltak. A NAV-nál kértük a két adószám, folyószámla egyesítését, de erre nem került sor, mert törölték a céget, de az adófolyószámlája még lekérdezhető. Mit lehet ilyen esetben tenni a 2016 február 01-március 08. között történt gazdasági eseményekkel és az időszakban működött céggel, beruházásaival stb. Lehet-e valahogyan egyesíteni a két céget, vagy ha nem, mi a teendő a visszavont bejegyzéssel működött céggel és vagyonával. Válaszát előre is köszönjük.

Újabb rekord a cégeltakarításban Cikk

2016 harmadik negyedévében 11 306 céget törölt a cégbíróság, ez minden idők legrosszabb harmadik negyedéve.

Új cégek alakulnak a felszámoltak és töröltek helyett Cikk

A gazdasági válság kezdete óta (2009. január 1-jétől számítva) ez év közepéig összesen 118 745 cég felszámolására került sor Magyarországon; a cégbíróságok évente átlagosan 15 385 társaságot vontak ki ezzel az eljárásformával az üzleti életből. A múlt év volt az első esztendő, amikor a felszámolt cégek száma (9549) nem érte el a tízezret. Ez a csökkenő tendencia az idén folytatódott: 2016 első fél évében, a tavalyi hasonló időszakhoz képest 20 százalékkal kevesebb (4333) cég jutott a felszámoltak sorsára – tájékoztat a feketelista.hu.

Adószám visszaállítása törlés esetén Kérdés

Milyen jogszabályhely alapján nyilik lehetőségem arra, hogy a törölt adószámot visszállítsák abban az esetben, ha a törlés a KOCKERD kérdőív be nem nyújtása miatt történt?

Visszakaphatja adószámát, ha ilyen mulasztás miatt törölte az adóhatóság Cikk

Meghatározott esetekben és meghatározott feltételek teljesítése esetén visszakapható a törölt adószám – közölte a NAV.

Nőtt a cégalapítási kedv, továbbra is tisztogat a cégbíróság Cikk

Több mint 13 ezer új céget alapítottak Magyarországon 2016 első félévében, ami 7,6 százalékos növekedést jelent előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a megszűnő vállalkozások száma 5,7 százalékos csökkenéssel meghaladta a 24,5 ezret – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

18 ezer szakértőt töröltek. Figyelem, új ellenőrök jönnek! Cikk

Tizennyolcezer szakértőt töröltek a képzési hiányosságok miatt a nyilvántartásból. Új felügyelet lesz.

Adószámtörlést követő bevételek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kereskedelmi tevékenységet folytató egyéni vállalkozó adószámát törölték. Ezt ő maga is késve tudta meg, illetve a könyvelést késve értesítette. Az adószám törlését követően még több, mint 1 hónapig működtette vállalkozását, alkalmazottakat foglalkoztatott, online pénztárgépet üzemeltetett. Az adószám törléséig záró adóbevallást kell benyújtanunk. Kérdéseim az adószám törlését követő időszakra szólnak: 1.) A foglalkoztatott dolgozók után hogyan kell számfejtenünk, illetve bevallanunk a járulékokat, ha adószáma nincs? Adóazonosítóra hivatkozva? 2.) A vállalkozó áfás, így az adószám törlését követően is áfás bevételeket rögzített az online pénztárgépen. Ezen bevételek után be kell vallani az áfát és megfizetni? Az adószám törlését követő időszakban beszerzett áruk után az áfát visszaigényelheti? 3.) Hogyan kell a bevételei, illetve költségei után adóznia? Az '53-as bevallásban az egyéni vállalkozásból származó jövedelem oldalon kell levezetni, vagy önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül? Válaszukat előre is köszönöm!

Adószám törlése esetén történő áfa-levonhatóság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég adószámát jogerősen törölték, a törölt időszak 2015. 04.18-ától 2015. 07. 03-áig tartott, mivel ismételten megkapta, kérelemre, a régi adószámát. A törlést nem előzte meg felfüggesztés (be nem adott beszámoló). Napokban adtam be a hiányzó 2014. évre vonatkozó 4 áfabevallást, melyek mindegyike levonható adókat is tartalmazott. A NAV hibernálta ezeket az áfabevallásokat, mondván, hogy a törlés után benyújtott és a törlés időszakát megelőző időszakra vonatkozó bevallások nem tartalmazhatnak levonható áfa-összegeket. Az áfatörvény 137. § (3) bekezdésének törlésre vonatkozó rendelkezése 2015. 01. 01-jétől hatályos, így úgy gondolom, hogy lehetséges levonható adókat szerepeltetni a 2015. év előtti időszakra vonatkozóan. Jól gondolom? A hiányzó 2015.évre vonatkozó negyedéves áfa bevallások-véleményem szerint-már nem tartalmazhatnak levonható adót a törlési időszak végéig, utána ismét élhetek levonási jogommal. Válaszát, fáradozását előre is köszönöm! Tisztelettel: Ulicska László

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámlogózott fitnessruhák

Nagy Norbert

adószakértő

Foglaló és teljes összeg számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Pdf formátumú számla

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close