4 találat a(z) támogatási intenzitás cimkére

Agrárminisztérium: július 14-én újra megnyílik az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) újranyitja az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása” című pályázati kiírást – közölte Nagy István tárcavezető az AM szerdai közleménye szerint.

Európai Bizottság: új regionális támogatási iránymutatás Cikk

Az Európai Bizottság 2021. április 19-én fogadta el a 2022–2027-es időszakra vonatkozó regionális támogatási iránymutatást, amely 2022. január 1-jétől fogja meghatározni annak kereteit, hogy milyen feltételekkel és milyen maximális támogatási intenzitással nyújthatók regionális beruházási támogatások, olvasható az Andersen Magyarország elemzésében.

Támogatási intenzitási korlát mezőgazdaság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kisvállalkozás a 7. § (1) zs pontja szerint beruházási kedvezményt venne igénybe. Mezőgazdasági vállalkozásról van szó, egyrészt az nem világos, hogy ez melyik típusú kedvezmény (de minimis vagy mezőgazdasági csoportmentességi), ezt mi dönti el? Másrészt a 1729-es bevallás 02-01-es munkalap kitöltési útmutatója támogatási intenzitásokat tartalmaz. Mi a helyzet akkor, ha ez a nyugat-dunántúli mezőgazdasági vállalkozás a tárgyi eszközt 50 százalékos állami támogatással (fejlesztési tám.) szerezte be, ami már eleve nagyobb az intenzitási korlátnál? Igénybe vehető-e a zs) pont szerinti adóalap-kedvezmény vagy nem? Ha igen, akkor a támogatáson felüli bekerülési érték után?

Sürgősen döntenie kell! Az időzítésen is múlik az adókedvezmény Cikk

Átrendezi az úgynevezett támogatási térképet és módosítja a fejlesztési adókedvezmény feltételeit többek között a kkv-k esetében is július 1-jétől az Országgyűlés által a minap elfogadott törvényjavaslat. Összefoglaltuk a változásokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Használt tárgyi eszközök átvétele és vámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

9 személyes személygépjármű vásárlás

Bunna Erika

adótanácsadó

Román magánszemélynek számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close