6 találat a(z) támogatási előleg cimkére

Kata árbevétel kapott támogatás előlege Kérdés

Új kormányrendeletek: változik a bértámogatás finanszírozása, a NEAK szervezi a védőoltás beadását Cikk

A Magyar Közlöny 2021. évi 16. számában megjelent új kormányrendelet legjelentősebb eleme a bértámogatás finanszírozásának módosítása. Ennek értelmében nem utólag történik majd a kifizetés, hanem támogatási előlegként folyósítják azt.

Fejlesztésre kapott támogatás Kérdés

Kisfaludy-támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-től támogatást nyert panzió fejlesztésére. A projekt fizikai befejezése 2020 januárjában megtörtént, de már 2019-ben kaptunk támogatási előleget. Két ütemben történt a fejlesztés üzembehelyezése: 2019. júliusában és 2020 januárjában. A támogatói okirat szerint a nyújtott támogatás a 22/2017 (VI. 29.) NFM rendelet alapján csekély összegű (de minimis) támogatásnak minősül, de arra sehol sem találunk utalást, hogy a támogatás számviteli elszámolása hogyan történhet. A mai napig nem történt még meg a végleges elszámolás. Lassan készülünk a 2019. évet zárni. Kérem mutassa be nekem, hogyan történik a támogatás számviteli elszámolása, abban az esetben, ha a mérlegkészítés időpontjáig nem történik meg az elszámolás, és abban az esetben is, ha megkapjuk a maradék összeget a mérlegkészítésig! Köszönöm szépen!

Támogatási előleg 2. Kérdés

Tisztelt Antretter Erzsébet! Köszönettel vettem válaszát támogatási előleg kérdésemre. Válaszában írta, hogy a törvényi változás miatt a költségek ellentételezésére kapott támogatást eredmény semlegesíthetem az egyéb bevétellel szemben, ha a támogatást meg fogja kapni a vállalkozás. Ügyfelem esetében más a helyzet, a támogatást már megkapta, 100%-os támogatási előlegként. Kérem szíves válaszát azzal kapcsolatban, hogy alkalmazható-e a törvényi változás ügyfelem esetére is. Tehát arra az esetre, ha a vállalkozás vissza nem térítendő támogatást kapott, 100%-os támogatási előleggel – amit folyósítottak is számára –, utólagos elszámolási kötelezettség mellett? Akkor is alkalmazhatom, hogy a támogatásra elszámolt költségekkel, ráfordításokkal megegyező összeget az egyéb bevételekkel szemben elszámolom, ha a vállalkozás bizonyítani tudja, hogy teljesíteni fogja a támogatáshoz kapcsolódó feltételeket? Köszönettel: Kauker Zsoltné

Támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértők ! Az egyszeres könyvvitelben / mezőgazdasági őstermelő esetében / a kapott támogatási előlegeket hova kell könyvelni, és melyik évben adóznak utána, ha átnyúlik a végleges elszámolás a következő évre? Tisztelettel Arany Tamás

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló jogellenes felmondása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close