213 találat a(z) sztrájk cimkére

Újabb zűrök a Ryanairnél Cikk

Munkabeszüntetést helyezett kilátásba ma a Ryanair ír légitársaság németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet (Vereinigung Cockpit – VC). A légicég még semmilyen munkabeszüntetésről nem kapott értesítést, és továbbra sem ismeri el az érdekképviseletet.

Sztrájksorozatot hirdetnek az önkormányzati dolgozók béremeléséért Cikk

Sztrájksorozatot hirdet az önkormányzati dolgozók béremelése érdekében a jövő év első három hónapjára a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), amennyiben nem születik megegyezés az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) ülésén a béremelés ügyében – jelentette be a szakszervezet elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

További béremelést várnak a kereskedelemben Cikk

A jövő évi béremelés mértékéről szóló tárgyalások a napokban, illetve novemberben kezdődnek el a nagy kereskedelmi láncoknál, így a Tescónál, a Metrónál, a Sparnál és a Penny Marketnél is – mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) leköszönő elnöke szerdán Budapesten, a szakszervezet kongresszusát követő sajtótájékoztatón.

Itt a Tesco jelentése a munkavállalók helyzetéről Cikk

Eljuttatta a Tesco ma a társaságnál működő két munkavállalói érdekképviselethez, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetéhez (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetéhez (KASZ) az általuk korábban kért béremelésre és a létszámra vonatkozó jelentést – közölte a Tesco Global Áruházak Zrt.

Tesco: újabb sztrájkok jönnek? Cikk

Újabb sztrájkokra készülnek a Tesco dolgozói, mivel a multicég a mai határidőig nem bocsátotta a szakszervezetek rendelkezésére a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat. A következő országos sztrájk becslések szerint kétmilliárd forintnál nagyobb veszteséget is okozhat majd a cégnek – írja a Magyar Idők.

Pilóták bújtatott sztrájkja: több mint harminc járatot törölt az Air Berlin, bajban az Eurowings is Cikk

Az előző napi több mint száz járat után legalább harminckét járatot törölt szerda reggel az Air Berlin német légitársaság a pilóták bújtatott sztrájkjának következményeként.

Tesco-ügy: így sztrájkoljon okosan, hogy ne veszítse el a munkáját! Cikk

Az elmúlt hétvége egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eseménye a Tesco-dolgozók sztrájkja volt. Ennek apropójaként cikkünkben részletesen bemutatjuk, milyen szabályokat betartva illeti meg a munkavállalókat a munkabeszüntetés joga.

Tesco: újabb sztrájk jöhet Cikk

Tesco dolgozói elszántak, kitartanak a követelések mellett, akár további sztrájkot is hajlandók folytatni – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke az M1-en a szombat éjfélkor befejeződött munkabeszüntetést értékelve.

Tesco: sztrájk pénteken és szombaton Cikk

A Tesco csalódott, hogy a szakszervezetek a sztrájkot választották, és folytatni szeretné a megkezdett párbeszédet – közölte a munkáltató az MTI-vel.

Tesco-balhé: totális sztrájkot követelnek a dolgozók Cikk

Újabb egyeztetést tartanak ma a Tescónál felállított sztrájkbizottságok, amelynek egyetlen témája az, hogy mely napon és milyen menetrend szerint bonyolítsák le az első országosra tervezett munkabeszüntetést a multivállalat egységeiben – írja a Magyar Idők.

Nem minden vonat indul el ma a sztrájk miatt Cikk

Augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot hirdetett a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, ezért a vasúttársaság nem biztos, hogy el tudja indítani az összes étkező, háló vagy fekvőhelyes kocsit – közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. sajtóügyeletese ma reggel az MTI-vel.

Vasút: sztrájkolnak ma az utasellátónál Cikk

Augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot tartanak a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, ami érinti a vonatokban közlekedő étkező, háló és fekvőhelyes vasúti járműveket – közölte a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet az MTI-vel. A vasúttársaság arról tájékoztatott, hogy a MÁV-Start naponta 2950-3000 vonatot közlekedtet, ebből az utasellátó esetleges sztrájkja 18-20 nemzetközi vonatot érinthet.

Továbbra is van esély Tesco-sztrájkra Cikk

Nőtt az esélye annak, hogy szeptember elején lebénul a teljes Tesco-hálózat, az áruházláncnál törvényesen létrehozott sztrájkbizottság péntek délután nem fogadta el a multicég által felkínált, és „sebtiben kommunikált” szeptemberi béremelés lehetőségét, amely 11-17 ezer forintos bruttó többletet kínál a dolgozóknak – írja a Magyar Idők pénteki online kiadásában.

Totális sztrájk jöhet a Tescónál Cikk

Megalakult a sztrájkbizottság: a boltok 80 százalékában készülnek teljes munkabeszüntetésre – írta szombati számában a Magyar Idők.

Válságkezelési ülés az El Prat repülőtér dolgozóinak sztrájkja miatt Cikk

Többek közt Inigo de la Serna Hernáiz spanyol közmunkügyi miniszter is megjelent ma a barcelonai El Prat nemzetközi repülőtér dolgozóinak sztrájkja miatt tartott válságkezelési ülésen.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs