13 találat a(z) sztornószámla cimkére

Bírósági ítélet utáni áfakérdések Kérdés

NAV adatszolgáltatás Kérdés

Előlegszámla sztornózása Kérdés

Számlahelyesbítés teljesítési időpontot és áfakulcsot illetően Kérdés

Nyíltvégű lízing Kérdés

Nem teljesült számla sztornózása Kérdés

Garanciális probléma miatti számlasztornó Kérdés

Tisztelt Szakértők! Webáruházat működtető cég értékesítései után bizonyos értékcikkekre szavatosságot, garanciát vállal. Mi a helyes eljárás, ha 2020-ban visszahoznak egy tételt garanciális probléma miatt, és az áru kicserélésre már nincs mód, mert nincs ilyen tétel készleten? A vevő kéri a pénz visszafizetését. A számla sztornózásra kerül, a teljesítési időpont ilyen esetben az a nap, amikor visszahozzák a hibás árut? Hogyan kezelem áfában? Köszönöm válaszukat!

Előlegszámla: mi lesz az áfával, ha befuccsol az üzlet? Cikk

Hogyan kell sztornózni az előlegszámlát, ha meghiúsul az üzlet, és az eladó visszafizeti az előleget; áfás vagy áfamentes az előleg visszafizetése – feszegeti kérdésében olvasónk. dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

2015-ös árbevétel sztornója 2016-ban Kérdés

Tisztelt Szakértők! 2015-ben eladásra került az áru. A számlát kiállították, az ellenértéket kifizették. A vevő visszahozta decemberben az árut, az árát visszautalták neki még decemberben. A számla kiállítása viszont 2016. januárban történt, de a decemberi visszautalás dátuma a teljesítés időpontja. Tehát, amit 2015-ben lekönyvelek: a számla az eladásról (T311-K91,K467), a számla vevő általi kiegyenlítése (bank-vevő), majd az ellenérték visszautalása a vevőnek (K – bank, T – vevő). 2016-ban tudom a sztornószámlát könyvelni (a kiállítás és áfa miatt), de el kellene határolni az árbevétel-csökkenést 2015-re, illetve az árbevétel "nem csökkentést" 2016-ra. Ennek a helyes megoldását keresem, és ebben kérnék segítséget, melyet előre köszönök! Tisztelettel: Kerékjártóné

Téves sztornószámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi probléma megoldásához kérem segítségét. Egy számla tévesen lett kiállítva, így sztornózni szerettük volna, viszont a program a 2014. évi számláknál állt, és tévesen a tavalyi, ugyanolyan összegű számlát sztornóztuk. Ez a számla már egy rendezett tavalyi tétel. Kérdésem a következő: elegendő, ha jegyzőkönyvet írunk a sztornószámla mellé, vagy újból ki kell állítani a számlát tavalyi adattartalommal? Mi ilyenkor a helyes eljárás? Köszönettel.

Behajtási költségátalány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Behajtási költségátalánnyal kapcsolatban az alábbi kérdésekben kérném segítségét, válaszait: – Külföldi vállalkozásoktól kapott számlák esetében is alkalmazni kell a behajtási költségátalány intézményét? Mi a teendő, ha nem adnak lemondó nyilatkozatot? – Hogyan kell eljárni a késett számlákkal, amiket a fizetési határidő lejárta után kapunk kézhez? A jogosulti késedelem kizárja a kötelezettit? – Káresemény alkalmával a javítási számla ellenértékéből a vevő csak az önrészt és az áfát fizeti, a többit a biztosító téríti. Ilyenkor csak a cég által fizetendő részre kell vizsgálni a határidőre való fizetést? – Egyes szolgáltató cégek (például Tigáz, E.On) nem adnak nyilatkozatot. Válaszuk szerint rájuk nem vonatkozik a Ptk. ezen paragrafusa. Valóban vannak olyan cégek, amelyek nem tartoznak a Ptk. kapcsolódó szabályozása alá? – Van még más is, akire nem vonatkozik a behajtási költségátalány szabálya? – Visszáru-/sztornószámlákra (visszatérítendő összeget tartalmaznak) is érvényes a szabályozás? Köszönettel: Rózsa Krisztina

Sztornószámla az áfabevallásban Kérdés

Kedves Szakértő! Ha a szállító sztornószámlát küld, és a helyeset is, mert elírás történt az eredeti számlában, a negatív összeget szerepeltetni kell az áfabevallás 31. sorában akkor, ha egy bevallási időszakon belüli mind a három számla? Az áfatörvény 153. §-a szerint, ha az adólevonási jog keletkezését követően változás áll be.... Én ezt úgy értem, hogy ha másik időszakot érint a számlahelyesbítés, akkor kell ide beírni. A könyvelő program automatikusan ide teszi. Köszönöm gyors válaszát.

Előző évi számla sztornózásának könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2013-ban kifizette az egyik alkalmazott mérlegképes oktatásának és vizsgáinak díját. A számlákat abban az évben lekönyveltük költségként. A vizsgán derült ki, hogy a tájékoztatás hiánya miatt alkalmazottunk nem mehet vizsgára, nem volt jogosult az előképzettsége miatt a képzésre. A dolgozó reklamált, a képző intézmény elismerte a hibáját. A 2013. évről szóló számlákra 2015. 03. hóban sztornószámlát küldött, az összeget visszautalta. Abban kérnék segítséget, hogyan könyveljük le a 2015. évben a sztornószámlákat? Köszönettel: Mo

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Be kell-e zárni?

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close