7 találat a(z) szesz cimkére

7000 liter igazolatlan eredetű párlatra bukkantak a pénzügyőrök. Több sztorival is szolgált a gazda Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Békés megyében ellenőriztek egy bérfőzdét, melynek egyik elzárt épületrészében több mint 7000 liter igazolatlan eredetű párlatot találtak. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás, és a jövedéki bírság meghaladja a 33 millió forintot.

Drágul a szesz Ukrajnában Cikk

A szeszes italok minimális kereskedelmi árának jelentős emeléséről hozott határozatot szerdán az ukrán kormány – hozta nyilvánosságra a gazdaságfejlesztési és kereskedelmi minisztérium sajtóosztálya.

Illegális szeszfőzéssel buktak le Cikk

Másfél hét alatt három Hajdú-Bihar megyei településen találtak a pénzügyőrök olyan berendezést, amellyel a házilag előállítható mennyiséget többszörösen meghaladó párlatot állítottak elő - közölte a NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

MSZP: "trafikmutyi" után itt a "szeszmutyi" Cikk

Az MSZP szerint úgy látszik, hogy a "trafikmutyi" után itt a "szeszmutyi", hiszen a kormány egy tanulmány szerint az égetett szeszek forgalmazását is koncesszióba adná - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Vége az adómentes pálinkának: bódulat után kijózanodás? Cikk

Aki a témát valamelyest ismeri, azt nem érhette igazán meglepetés akkor, amikor az Európai Bizottság (EB) felszólította Magyarországot, hogy szüntesse meg a személyes használatra szóló, háztartásonként 50 liter/év mennyiségig terjedő jövedékiadó-mentességet a pálinkára, amelyet az érintett háztartások saját alapanyagból saját maguk vagy – a saját alapanyagot szolgáltatva – szeszfőzdék bérfőzetésben állítanak elő. Inkább az a meglepetés, hogy minderre közel két év után került sor.

Négyezer liter adózatlan szesz és 9 millió be nem fizetett adó Cikk

Több mint 4 000 liter adózatlan tiszta szeszt, mintegy 200 liter különféle ízesítésű szeszes folyadékot, aromákat és ételszínezéket találtak a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatal munkatársai kedden Hejőkeresztúron - tájékoztatott a hatóság.

Fekete munka, ismeretlen eredetű termékek és több tízmilliós bírságok Cikk

A feketegazdaság visszaszorítása érdekében együttes ellenőrzést folytatott egy hónapon át az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség és a Vám- és Pénzügyőrség. A május 29-étől június 24-ig tartott akcióban mintegy 340 „ellenőr” vizsgálódott a Dunakanyarban, és annak vonzáskörzetéhez tartozó településeken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tévesen könyvelt óvadék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Önköltségszámítás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close