75 találat a(z) számlázó program cimkére

Számlázó programok: ezt kell tudni a változásokról Cikk

Januártól változnak a számlázó programokkal szembeni követelmények – hívja fel a figyelmet a NAV közleménye.

Számlázó program Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk számlázó programot használ. A számítógép, amelyen a számlázó program telepítve volt, tönkrement. Sajnos semmilyen adat nem hozható vissza! Mi a teendő ebben az esetben? A számlázó programot értékesítő cég szerint a program újratelepítése után a számlázást az utolsó kiállított számla után folyamatosan kell továbbvinni. Helyes ez így? A NAV felé szükséges a SZÁMLÁZÓ nyomtatványon jelenteni ezt (vagyis ez új program beszerzésének minősül, és a régi programot ki kell vonni a forgalomból)? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Számlázó program cseréje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég olyan számlázó szoftvert vásárolt ami határozatlan időre szólt, nincs hozzá frissítés. A számlán megjelenik alul, hogy megfelel az 1995-ös PM rendeletnek. Ezt a szoftvert már nem frissítik, nem is forgalmazzák. Kell-e mindenképp új számlázó programot vásárolniuk azért, mert ma már egy új, a 2014-es rendelet van érvényben? Köszönöm válaszát!

Számlázó program Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő lenne: mi a helyes eljárás abban az esetben, ha egy kiskereskedelmet folytató üzletben olyan kereskedelmi rendszert használnak, ami nyugta és számla kibocsátására egyszerre alkalmas, azonban nyugtát igen, de számlát még nem állítottak ki. Ebben az esetben a számlázó program használatbavétel kelte az első kiállított nyugta, vagy az első kiállított számla dátuma? Válaszát előre is köszönöm!

Új kérdés-válaszok a számlázó programok bejelentéséről Cikk

Újabb kérdés-válasz gyűjteményt tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a számlázó programokkal szembeni jogszabályi követelményeket érintő gyakori kérdésekről.

Itt egy fogós kérdés a számlázó programok megfelelőségéről Cikk

Sérül-e a folyamatos sorszámozás elve, ha egy vállalkozáson belül több sorszámtartományt jelölnek ki, például több telephely megkülönböztetése miatt? – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla, adószakértő, könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Számlázás: erre ugrik a NAV Cikk

A bizonylatolási fegyelem erősítését és a gazdaság fehérítését szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium számlarendelete. November 15-étől kiszűrhetővé válnak a gyanús szoftverek. A tisztességes vállalkozások a bejelentésnek köszönhetően kisebb valószínűséggel számíthatnak ellenőrzésre.

Számlázó program megőrzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, hogy a már használaton kívüli számlázó-készletnyilvántartó szoftvert hány évig köteles egy kft. működőképes állapotban tartani, és mikor törölheti a számítógépéről? Amennyiben lehetséges, kérem hogy jogszabályi hivatkozást is szíveskedjen adni. Köszönettel.

Fontos! Itt van a számlázó programok NAV útmutatójának 2. számú tervezete Cikk

A NAV megjelentette honlapján a számlázó programokkal és az online számlázó rendszerekkel kapcsolatos tudnivalók, nyomtatványok, útmutató 2. számú tervezetét.

Számlázó program - áfa Kérdés

Ügyfelem online számlázóprogramot használ 2014 januárjától. Éves használati díjat fizetett a szolgáltatónak. Többszöri noszogatás után "szóra bírta" a szolgáltatót, aki június 30-áig tud dokumentációt kiadni a számlázó programra vonatkozóan, július 1-jétől a megfelelősségi nyilatkozatot nem tudja kiadni ügyfelem számára (bevallottan a program nem felel meg a jelenleg hatályos előírásoknak, és a későbbiekben sem kívánja ezt megoldani). (Kiegészítés: a napokban elkezdődött egy áfavizsgálat egy másik ügyfelemnél, ahol a NAV felhívta az adózó figyelmét arra, hogy az adót csak a számlázó programra vonatkozó megfelelő nyilatkozat birtokában hajlandó ügyfelem számára kiutalni. Két nyilatkozatot kértek: egy mostani időszakra vonatkozót és a vizsgált időszakra vonatkozót is.) Kérdésem: megoldás-e a fenti ügyfelem problémájára az, ha vásárol most egy új programot, és előállítja a július-szeptemberi időszakra ismételten a kimenő számláit (a korábbiakat sztornózva)? Vevői jogosan vonták-e le a korábbi számlák alapján az áfát? Köszönöm, ha válaszolnak, üdvözlettel, CSK

Itt van a sorvezető a számlázó programok bejelentéséhez Cikk

Mit vár az adózóktól számlázási programjukkal, online számlázási rendszerükkel kapcsolatban a NAV? Részletes útmutatót adunk az adóhatóság minap közölt nyomtatvány-tervezete alapján.

Ingyenes számlázó programok bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértők! A legutóbbi Válaszadó szaklapban (2014/09) olvastam a számlázó programokat érintő változásokról. Kérdésem a következő lenne: a "Százezreket érint! Máris módosítják a számlarendeletet" című cikkben a "...lejárt támogatással számlázó programok nem minősülhetnek jogszerűnek,..." azt jelenti, hogy akár ingyenes a program, akár lejárt az "előfizetése", akkor ezért büntethet az adóhatóság? Vagy ilyen szabályozás mellett az ingyenesség megszűnik ebben a rendszerben, mert nem lesz biztosított a bejelentés (SZAMLAZO) lehetősége? Ha a számlázási követelményeket nem módosítják (például áfakulcs), akár évekig is lehet használni egy számlázó programot, anélkül, hogy frissíteni kelljen. Köszönöm előre is válaszukat! Üdvözlettel Nagy Szabolcs

Fontos határidők: bejelentés számlázó programokról Cikk

A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet (továbbiakban: NGM rendelet) 2014. október 1-jétől hatályos 11. és 13. §-a alapján az adóalany köteles az általa használt, illetve használatból kivont számlázó programot és/vagy online számlázó rendszert az adóhatósághoz bejelenteni – közölte honlapján a NAV.

Százezreket érint! Máris módosítják a számla rendeletet Cikk

Máris módosítaná a szaktárca a július 1-jén hatályba lépett számla rendeletet – derül ki a kormány honlapjáról. A változtatás a számlázó-programok fejlesztőit és használóit egyaránt érintheti.

Pénztárgép kiváltása számlázó programmal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfeleim egyre több sotware - cégtől kapnak olyan felhívást, hogy ne vegyenek új pénztárgépet, hanem vásároljonak számlázó programot. Ezzel megoldódik a "pénztárgép csere" gondjuk. Annak, aki számítógéppel kiállított számlát ad minden vásárlónak, annak nem kell az új pénztárgép, akkor sem, ha kiskereskedelmi egységei vannak. Van-e adójogi alapja ennek a lehetőségnek?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végkielégítés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárás

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti áfa évközi választása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close