7 találat a(z) stornó számla cimkére

Storno számla lejelentése Kérdés

Storno számla áfaelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ügyfél egy "megállapodás peren kívüli egyezség tárgyában" megnevezésű iratban foglaltak szerint 2016., 2017., 2018. évi kimenő számlákat stornózott 10 milliós nagyságrendben. A megállapodás a felek között fennálló elszámolási jogvitából, a közöttük fennálló polgári, illetve munkaügyi peres eljárás lezárása érdekében jön létre. A megállapodás a stornózás pontos okára nem tér ki. A partner a stornó számlákat átvette. Mindezen információk birtokában csökkenthető-e ezen számlák áfatartalmával az áfakötelezettség?

Számlakészítés Kérdés

Kérem szíves tájékoztatását arra vonatkozóan, ha egy számlán egy eszközbeszerzés szerepel, és az eszköz neve hibásan van írva, elfogadható-e a számla így, vagy vissza kell küldeni? Eszköz neve: Magnetometer set, számlán írva: Marnetometer set

Kisadózó esetében számla helyesbítése Kérdés

Tisztelt Cím! Egy általunk könyvelt bt. 2017. február 01. óta a katatörvény hatálya alá tartozik. Minden általa kiállított átutalásos számlájáról lemaradt a „KISADÓZÓ” megjelölés. Szeretnénk megtudni, hogy ha az eredeti számlákra nincs mód pótolni ennek felírását, akkor milyen lehetőséggel tudják ezt utólagosan pótolni? Lehet-e helyesbítő számlával és ebben az esetben milyen adatot kell feltüntetni a számlákon, vagy stornózza le a számlákat és állítson ki új számlákat? Mind a két megoldás járható, és megfelelően pótolja a lemaradt adatot?

Áfamentes számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozó autómentésről számlát állított ki egy szerb vállalkozásnak. Azt hitte, hogy uniós a partner. Ilyenkor mi a teendő? A partner külföldön van, és nem elérhető, maximum postai úton. Stornó számlát állítson ki áfásan, és küldje el? Köszönettel.

Számlával egy tekintet alá eső okirat: miért nem használjuk? Cikk

Sok fejtörést okoz a programozóknak, könyvelőknek, adótanácsadóknak egyaránt a számlával egy tekintet alá eső okiratra vonatkozó szabályozás alkalmazása. Mi az oka, hogy a gyakorlatban a legritkább esetben találkozunk „számlával egy tekintet alá eső okirat” elnevezéssel, helyette maradt a megszokott „stornó számla” és „helyesbítő számla” kifejezés? S helyes-e ez a gyakorlat?

Stornó vagy helyesbítő számla: mikor, melyiket? Cikk

Mi a különbség a stornó és a helyesbítő számla között? Kell-e a BKV jegyautomatának számlát adnia? Mit tehet a cég, ha 3 évvel ezelőtt rosszul számlát állított ki? Olvasói kérdésekre a Deloitte szakértője válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési bevallás 2024

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31