31 találat a(z) sorsolás cimkére

Tárgynyeremény sorsolása Kérdés

Nyereményjáték adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk meghirdet egy nyereményjátékot, amelyben a főnyeremény egy autó lenne. Mindenki számára elérhető lesz, a regisztrálók sorsjegyet kapnak, közjegyző jelenlétében kerül majd sor a sorsolásra. Sorsjegyeket tud még pluszban szerezni a játékos, ha megválaszol még különböző kérdéseket. Kérdésem: amikor a gépjárműt átadjuk, akkor azután pontosan mit kell nekünk fizetni? Abban nem vagyok biztos, hogy a nyeremény értékének az 1,18-szorosa vagy az 1,19-szerese után kell megfizetni a 15 százalék szja-t, illetve még – ha jól gondolom – ehót is kellene utána fizetni. Ha kell, annak mekkora a mértéke? Segítségüket előre is köszönöm!

Pizzéria nyereményjátéka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy pizzéria nyereményjátékot indít, olyan formában, hogy a követői oldal megosztói között pizzát sorsol ki. Ez esetben ez jár-e adófizetéssel? A nyereményjátékok közé tartozik-e, szja-szempontból kell-e a kifizetőnek adót fizetnie? Lehetséges, hogy a pizza értéke – ami maximum 1500 forint – még nem tartozik ide? Van-e összeghatár? Ha a pizzák mellé ajándékba adnak bármilyen más terméket, az jár-e plusz adó- vagy járulékfizetési kötelezettséggel? Vagy az ajándék értéke, ami kb. 500 és 1000 forint között lehet, csekély összegű? Várom válaszukat.

Nyeremény adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018.10.13-án a kisorsolt ajándék adózása címmel megjelent cikkükben azt írták, hogy ahol a játékban való részvétel, illetve a nyeremény nem kapcsolódik vásárláshoz, az nem minősülhet ajándéksorsolásnak. Arról szeretnék tájékoztatást kapni, hogy ilyen esetekben (például amikor regisztrálnak a társaság honlapján, vagy rész vesznek valamilyen játékban, s a résztvevők közül sorsolnak , vásárláshoz nem kötve) milyen adókötelezettség keletkezik? A társaságnak a nyertesektől, milyen személyes adatokat kell bekérnie, hogy a keletkezett adókötelezettséggel kapcsolatos bevallási kötelezettségét teljesíteni tudja? Köszönöm! Juhász Kati

Sorsolás adózása cikk Kérdés

https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Igy_adozik_a_kisorsolt_ajandek_VWPDTP linken jelent meg egy cikk. Lehet, hogy én olvasom félre, de ha a sorsolás minden a szerencsejátékról szóló törvény 23. paragrafusában megfogalmazott feltételnek megfelel, akkor az szja-törvény 76. §-a alapján kell adózni (ilyenkor szerintem nincsen eho), de cserébe van előzetes bejelentési kötelezettség. Minden más esetben kell a 70. § (3) bekezdés d) pontja alapján + eho metodikával kezelni az ajándéksorsolást. Tisztelettel: Nagy Péter

A kisorsolt ajándék adózása Cikk

Hogyan adóznak az étterem vendégei között kisorsolt ajándékok mind áfa, mind szja, eho szempontjából? – kérdezte az Adózóna olvasója. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Változás az ötös- és a hatoslottó sorsolásában Cikk

Az ötöslottó sorsolásán való részvételre pályázók közül ezentúl három számhúzójelöltet sorsolunk ki, közülük kerül ki majd a Szerencseszombat műsorban szereplő számhúzó. A számhúzójelöltek alapnyereménye továbbra is 30 ezer forint marad. Változnak a hatoslottó-sorsolásban résztvevők kiválasztására vonatkozó szabályok – közölte a Szerencsejáték Zrt.

Nyereményjáték Kérdés

Ügyfelem weboldalán nyereményjátékot hirdetne meg. Aki 5000 forint felett vásárol, azok között kisorsol egy egyhetes horvátországi nyaralást. Adómentesen adhatja-e? Neki milyen adóterhe keletkezik? Válaszát köszönöm Üdv HSÉ SHS KFT

Nyilvánosan kisorsolnak egyes használatban lévő földrészleteket Cikk

Az Agrárminisztérium közleményt tett közzé tegnap használatban lévő földrészletek nyilvános sorsolásáról.

Tárgynyeremény adózása Kérdés

Egy tárhelyszolgáltatást végző cég tárgynyereményt sorsolna ki. A játékban azok vesznek részt, akik feliratkoznak hírlevélre. Tehát nem megrendelőkről van szó, inkább érdeklődőkről. Nevük és e-mail-címük megadásával és az adatkezelési nyilatkozatot + nyereményjáték szabályzatát elfogadva feliratkoznak és fogadják a hírleveleinket. A feliratkozóknak lehetőségük van arra, hogy saját egyedi linkükkel ismerősüknek ajánlják az oldalt, a nyereményjátékot. Ha ismerősük az ő linkükön keresztül iratkozik fel a hírlevélre, az ajánló kap 1 pontot. Aki a legtöbb pontot szerzi egy adott időszakban, biztos nyertes lesz, tehát őt nem sorsolás útján választjuk ki, hanem verseny zajlik. A többi feliratkozó közül sorsolunk ki még 2 darab játékost, akik ugyanolyan nyereményre lesznek jogosultak, vagyis 10 ezer forint értékű tárgynyereményre. Kérem szíves válaszukat a fentiekben leírtak szerint, kinek milyen adófizetési, vagy egyéb kötelezettsége van a hatóságok felé.

Viszonteladók között kisorsolt ajándék Kérdés

Autóalkatrészeket forgalmazó nagykereskedő társaság a vásárlás ösztönzésére viszonteladói között olyan akciót hirdet, mely szerint minden nap 1 db alkatrészt kisorsol, és minden héten egy másik alkatrészt kisorsol azon vevői között akik legalább 4 db terméket vásárolnak. A kérdésem az, hogy mivel nem magánszemélyek a vásárlók, hanem társaságok és egyéni vállalkozók, milyen adózás terheli ezen alkatrészek nyerménykénti átadását?

Nyereményakciók, kisorsolt ajándék után így kell adót fizetni Cikk

Piackutatásnál és karácsony előtt is gyakori, hogy a cégek ajándékot sorsolnak ki a kérdéseikre jól válaszolók között. Kinek és mennyi adót kell ezért fizetni? Olvasói kérdésre Juhász Tibor okleveles nemzetközi igazságügyi és adószakértő válaszolt.

Sorsoláson nyert üdülés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk saját tulajdonú vendégház üzemeltetésével foglalkozik. Jövendőbeli vendégeink között kisorsoltunk egy hétvégi pihenést mintegy 40 ezer forint értékben, amit tehát a nyertes ingyenesen vehet majd igénybe. Kérdésünk: az így kisorsolt és ingyenesen Igénybe vehető szállásszolgáltatás hogyan adózik? Kell akár a cégnek, akár a nyertes magánszemélynék adót és járulékot fizetnie? Kell-e a cégünknek áfát fizetni, s ha igen, mi lesz az áfa alapja? Cégünk adólevonási joggal rendelkezik, mivel áfafizetésre kötelezett.

Nyereményjáték és pont beváltása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégem saját Facebook oldalán szeretné like-oltatni saját üzletét. Az oldalt kedvelők közt egy programmal kisorsolná azt, aki nyereményben részesülne. Ennek a nyereménynek (termékeknek vagy saját üzletben lévő szolgáltatásnak) az értéke kb. 5-15 ezer forint között mozogna 2-3 hetente. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ez Ön szerint szerencsejátéknak minősül-e? Ha igen, akkor mivel lehetne ezt kiküszöbölni, hogy ne essen a Szerencsejáték Felügyelet alá? Továbbá az 5-15 ezer forint/2-3 hét értékű nyeremény után a kisorsoló cégnek hogyan kell adóznia? Minek minősül? A másik témakör pedig a bónuszpontok beváltása. Ugyenezen cég a szolgáltatás kifizetette értéke után bónuszpontot ír fel plasztik kártyára, melyet a vásárló későbbi szolgáltatásra bármikor igénybe vehet. Az lenne a kérdésem, hogy mi történik pontbeváltáskor? A szolgáltatás teljes értékét rögzítenie kell-e a pénztárgépben és a bónuszpont forint értékéről esetleg külön nyilvántartást kell vezetnie? Vagy csak a különbözetet (például a szolgáltatás értéke 5000 forint, beváltható pont forintértéke 1000 forint, pénztárgépben rögzítendő: 4000 forint) kell-e rögzíteni a pénztárgépben bevételként? Válaszát előre is köszönöm! Kriszta

Nyereményjáték adózása 2. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi nyereményjátékokkal kapcsolatban szeretnék választ kapni. Adott egy honlap, melyre a regisztráció fizetős, és határozott időre szól, majd meghosszabbítható. Az új regisztrációt beküldők és a regisztrációs díjat megfizetők (a), illetve a hosszabbítók (b) között egy-egy sorsolást tartunk, amelynek részletei: – a játékok a honlapon mindenki számára hozzáférhetően meg vannak hirdetve; – semmilyen sorsjegy, nyerőszelvény nem kerül kiadásra; – a sorsolás nyilvános; – a regisztrációs díj megfizetésén kívül egyéb részvételi díj nincs – a kisorsolt ajándék utalványt (15 000 forint) a szervező cég (azaz mi) ajánlunk fel, de az utalvány külső cégnél használható fel (nem a mi szolgáltatásunkra) a.) sorsolás: bárki regisztrálhat, és az első, adott számú sikeres – díjrendezett – regisztráló között kerül sor a sorsolásra, az ő részvételük automatikus b.) sorsolás: minden, a hosszabbításra jogosult és regisztrációját meghosszabbító tag automatikusan részt vesz. Kérdésem az lenne, hogy kell-e adózni a nyeremények után, s ha igen, akkor milyen módon? Köszönettel: Somogyi Katalin

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásétterem

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ingatlan tulajdonjogának átadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Gyedhez 365 nap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close