43 találat a(z) sorsolás cimkére

Ajándék fesztiváljegy adózása Kérdés

Ingyenesen kapott eszköz sportrendezvényen történő kisorsolása Kérdés

Ajándék adókötelezettsége Kérdés

Megengedett-e jövedéki termék sorsolása nyereményjátékban? Cikk

Facebook-on indított nyereményjáték tárgya lehet-e jövedéki termék, és ha igen, milyen adóvonzata van? Olvasói kérdésre Kneitner Lea okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő válaszolt.

Nyeremény adózása Kérdés

Sorsolással wellnessutalvány formájában adott üzleti ajándék adózása Cikk

Adott egy gazdasági társaság, aki wellnessutalványt szeretne kisorsolni üzleti partnerei között (a partnerek gazdálkodási formája: kft., egyéni vállalkozó). Ezzel kapcsolatban több kérdés is felmerült bennünk: 1. Hogyan kell adózni és járulékot fizetni a juttatott utalvány után? 2. Jelent-e bármilyen plusz jelentési vagy fizetési kötelezettséget, ha a nyertest sorsolás útján határozza meg? 3. A nyertesek lehetnek-e gazdasági társaságok, vagy a gazdasági társaságok képviselői csak magánszemélyként jutalmazhatók? 4. Ha csak magánszemélyként jutalmazhatók, akkor a magánszemélynek keletkezik-e szja-fizetési kötelezettsége? 5. Milyen módon kell a kisorsolt utalványt nyilvántartani? 6. Az üzleti ajándék átadásáról milyen bizonylatokat szükséges kiállítani? Olvasónk kérdéseire Kis Gábor (Finacont Szolgáltató és Tanácsadó Kft.) válaszolt.

Sorsolás ügyfelek között Kérdés

Nyereményjáték, adózás Kérdés

Tombolasorsolás céges rendezvényen Kérdés

Sorsolásos nyereményutalvány adózása Cikk

Keletkezik-e a cégnek adófizetési kötelezettsége a nyilvánosan meg nem hirdetett akcióban, urnából kisorsolt ajándékutalványok után? – kérdezte az Adózóna olvasója. Antretter Erzsébet adószakértő, a Niveus Consulting Group adótanácsadási üzletágának igazgatója válaszolt.

Sorsolásos nyereményutalvány adózása Kérdés

Nyereményjáték okosan – 2. rész. Adók és illetékek Cikk

A nyereményjátékok mindegyike – különösen ezekben az eladások szempontjából is nehéz időkben – pozitív hatással lehet a cégek üzleti tevékenységére. Azonban ahhoz, hogy váratlan és jelentős költségek se merüljenek fel, nem árt tisztában lenni adózásuk főbb szabályaival. Cikksorozatunk második részében ezeket vizsgáljuk meg.

Tárgynyeremény sorsolása Kérdés

Nyereményjáték adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk meghirdet egy nyereményjátékot, amelyben a főnyeremény egy autó lenne. Mindenki számára elérhető lesz, a regisztrálók sorsjegyet kapnak, közjegyző jelenlétében kerül majd sor a sorsolásra. Sorsjegyeket tud még pluszban szerezni a játékos, ha megválaszol még különböző kérdéseket. Kérdésem: amikor a gépjárműt átadjuk, akkor azután pontosan mit kell nekünk fizetni? Abban nem vagyok biztos, hogy a nyeremény értékének az 1,18-szorosa vagy az 1,19-szerese után kell megfizetni a 15 százalék szja-t, illetve még – ha jól gondolom – ehót is kellene utána fizetni. Ha kell, annak mekkora a mértéke? Segítségüket előre is köszönöm!

Pizzéria nyereményjátéka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy pizzéria nyereményjátékot indít, olyan formában, hogy a követői oldal megosztói között pizzát sorsol ki. Ez esetben ez jár-e adófizetéssel? A nyereményjátékok közé tartozik-e, szja-szempontból kell-e a kifizetőnek adót fizetnie? Lehetséges, hogy a pizza értéke – ami maximum 1500 forint – még nem tartozik ide? Van-e összeghatár? Ha a pizzák mellé ajándékba adnak bármilyen más terméket, az jár-e plusz adó- vagy járulékfizetési kötelezettséggel? Vagy az ajándék értéke, ami kb. 500 és 1000 forint között lehet, csekély összegű? Várom válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ekho heti 10 órás munkaviszony mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Készpénzfizetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5