7 találat a(z) sorozat jellegű értékesítés cimkére

Sorozatjellegű ingatlanértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sokat gondolkoztam, de nem tudok olyan példát mondani, hogy 2 éven belül 4 új ingatlant (vagy akár kettőt) hogyan lehet eladni nem üzletszerűen. Tudna segíteni egy konkrét példával, hogy tulajdonképpen milyen esetekre, kikre vonatkozik ez a szabály? Én nem tudok olyan példát mondani, ahol nem áll be az általános szabályok szerinti adóalanyiság akár már az első új ingatlan értékesítésnél. Köszönettel.

Speciális adószabályok ingatlan értékesítésénél Cikk

Hogyan adózik az ingatlanlízing meghiúsulásából származó jövedelem? Mire kell ügyelni a sorozat jellegű ingatlanértékesítésnél? A NAV információs füzetének befejező részét ismertetjük.

Ingatlan sorozatértékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném tudni, hogy az Áfa tv. szerinti ingatlan sorozatértékesítésnek része-e az az építési telek, amit a magánszemély apportál a saját gazdasági társaságába. Tehát nem értékesítésről van szó, hanem apportról. Be kell-e számítani ezeket a telkeket is a sorozatértékesítés darabszámába? Nagyon köszönöm.

Sorozat jellegű ingatlanértékesítés Kérdés

Tisztel Szakértő! A kérdésem, hogy a "beépített nem új ingatlan " is az ingatlan sorozat jellegű értékesítése hatálya alá esik vagy csak ha építési telket (telekrészt) és/vagy beépítés alatt álló ingatlant, és/vagy beépített új ingatlant értékesítenek? Válaszát előre is köszönöm.

Magánszemély sorozat jellegű ingatlanértékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Az alábbiakban szeretném kérni a segítségét. Egy magánszemély több ingatlannal, telekkel rendelkezik . Ezeket mind korábbi megtakarításaiból vásárolta, nincs közte olyan, melyet örökölt volna. Ezek az ingatlanok nem új építésűek (használtak), így ezen ingatlanok értékesítése esetén vonatkozik-e az áfa sorozat jellegű értékesítésére vonatkozó szabály? Vagy a használt ingatlanra nem kell alkalmazni csak a telekre? Mielőbbi válaszát várva Tisztelettel A kérdező

Ingatlant vesz, elad. Meddig magánszemély és mikortól vállalkozó? Cikk

Alkalmi vétel, kicsit összepofozza, majd jó pénzért eladja. Meddig vagyunk magánszemélyek, és mikortól számítunk vállalkozónak? Hány éven belül és hány ingatlan vásárlása, majd értékesítése számít gazdasági tevékenységnek? A kérdésre Lepsényi Mária adószakértő válaszol.

Több ingatlan értékesítése két éven belül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. Ügyfelem 2015-ben vásárolt kettő ingatlant, melyeket többmillió forintos haszonnal tovább is értékesített. Természetesen a bevétele és a kiadásai közötti különbözetre az szja-t megfizeti. 2016-ban is vásárolt egy ingatlant, ezt is szeretné eladni. A két éven belül lebonyolított három ingatlanértékesítés után van-e bármilyen plusz adófizetési kötelezettsége az szja-n kívül? Ez már esetleg sorozat jellegű értékesítésnek minősül? Hány éven belül, hány ingatlant értékesíthet, ami még nem minősül gazdasági tevékenységnek vagy sorozat jellegű értékesítésnek? Meddig "ajánlott" ezzel így magánszemélyként foglalkoznia? Vagy már most javasolt lenne ezt vállalkozási keretek között végeznie? Köszönjük szépen a szakvéleményét!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végrehajtói letiltás mértéke?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaviszony megszüntetése GYED alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close