46 találat a(z) segély cimkére

Szakszervezeti segély Kérdés

Szakszervezet által a tagja részére adott egyszeri segély adómentes-e, illetve milyen összeghatárig? Továbbá az szja-törvény 1. számú mellékletének 8.18 pontja alkalmazható-e a szakszervezet által a tagjának adott tárgyjutalom esetében? Köszönöm válaszukat.

Járadék, nyugdíj előtti segély, költségtérítés munkanélkülieknek Cikk

Melyik munkanélküli ellátás milyen feltételekkel, mennyi ideig jár, mikor kell szüneteltetni? Összefoglaló a tudnivalókról.

Adatszolgáltatás a segélyben, pótlékban részesülőknek adott igazolásról Esemény

Adható-e adómentesen, vagy kedvező adózással szociális segély? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik kollégánkon szeretnénk segíteni, mert nagyon szomorú és szorult élethelyzetbe került. 5 éves kisfiát szívműtét miatt ápolják egy pesti klinikán, ahol kollégánk - aki egyébként egyedülálló és kizárólag saját keresetéből tartja el magát és gyermekét - jelenleg a nap nagy részét gyermeke mellett tölti a mielőbbi felépülés miatt. Közben édesapja szívinfarktussal kórházba került, jelenleg nagyon rossz állapotban van, édesanyját pedig daganatos betegség miatt műtötték. Kollégánk egyedüli bevételi forrása jelenleg a táppénz és cégünk szeretne segíteni a bajba jutott anyukán. Szeretnénk megtudni milyen módon és milyen közteherrel tudnánk részére segélyt kifizetni? Mielőbbi megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Adózás közhasznúság elvesztése esetén Kérdés

Egy korábban közhasznú alapítvány októberben (!) aláírt és kézhez kapott bírósági végzés szerint május 31-ével elvesztette közhasznú jogállását. Az eltelt időben az alapítvány sok (száznál több) nyugdíjasnak nyújtott pénzbeli és nem pénzbeli segélyt, amely így utólag - szerintünk - adókötelessé válik. Kérdéseim az adózásra (bevallás, adófizetés) vonatkoznak. 1. Tekintettel arra, hogy a segélyek korábban adómentesek voltak, így az alapítvány nem rendelkezik a segélyezettek adózásához szükséges valamennyi adattal. Utólag szükség van-e valamennyi adat beszerzésére (anyja neve, adóazonosító stb.)? Vannak a segélyezettek között olyanok is, akik valószínűleg nem is rendelkeznek adóazonosítóval. 2. A pénzbeli segélyek kifizetésénél nem történt meg az adóelőleg megállapítása és levonása. Ezt utólag hogyan lehet rendezni? Például felbruttósítva az összegeket, és ehhez új kuratóriumi döntést kérve? 3. A nem pénzbeli segélyek (például ingyenes gyógyszerjuttatás) esetén megoldható-e, hogy a közterheket teljes egészében az alapítvány fizesse? Ha igen, akkor azt hogyan teheti (adók alapja, mértéke, járulékok). A juttatásban részesülők azonosításához szükséges adatok rendelkezésre állnak. 4. Amennyiben az alapítvány a nem pénzbeli segélyeket adományból juttatta, annak adóalap meghatározásakor lehet-e az adományozó által megadott értékkel számolni, vagy piaci értéket kell kalkulálni?

Külföldiek munkavállalása Németországban: félelmek és tények Cikk

Három év alatt megduplázódott a Németországban élő románok és bolgárok száma, tavaly pedig több mint 50 százalékkal emelkedett körükben a szociális segélyre szorulók száma, ami tovább erősíti a szociális turizmustól tartók aggodalmait. Szakértők szerint azonban a német szociális ellátórendszer jóval többet profitál a két ország munkavállalóiból, mint amennyit költ rájuk.

Dolgozni kell a segélyért a szlovákoknak is Cikk

Januártól nem adják „ingyen” Szlovákiában az anyagi szükséghelyzetben lévőknek járó alap szociális segélyt, dolgozni kell érte - írja a kitekintő.hu.

Egyszeri segély nyugdíjasoknak Cikk

Egyszeri segély engedélyezhető a nyugellátásban (öregségi nyugdíj, rehabilitációs járadék, özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj, baleseti hozzátartozói nyugellátás) részesülő személy részére, ha olyan élethelyzetbe kerül, amely létfenntartását veszélyezteti és a havi jövedelme (nyugellátás és egyéb jövedelem) nem haladja meg a 70 ezer forintot, ha a kérelmező közeli hozzátartozójával közös háztartásban él, illetve a 80 ezer forintot, ha a kérelmező egyedül él.

Fizetett segély könyvelése Kérdés

Közhasznú alapítvány pénzbeli és nem pénzbeli támogatást nyújt szociálisan rászoruló személyeknek. A támogatást személyi jellegű ráfordításként könyveltük. Helyesen jártunk-e el? Kérdésemet az indokolja, hogy a kettős könyvvitelt vezető civil szervezetek beszámolóját segítő letölthető (http://www.civil.info.hu/intezze-el) űrlap a személyi jellegű ráfordításokat nem kezeli közhasznú tevékenység érdekében felmerült költségeknek.

Temetési segély Kérdés

Tisztelt Szakértő!2012-ben a cég temetkezési segélyt adott egy elhunyt alkalmazottja után a feleségnek. Kérdésem, lett volna-e járulékvonzata?

Ezer eurós külön segély a nyugdíj előtt álló munkanélkülieknek Franciaországban Cikk

Visszaállította hétfőtől a francia kormány azt a külön segélyt, amelyet olyan nyugdíjkorhatár előtti munkanélküliek igényelhetnek, akiknek már lejárt a munkanélküli segélye.

Segélyt kért, de 28 millióért vásárolt - vizsgálja a NAV Cikk

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adóigazgatósága egy újfehértói lakos ellen indított adóellenőrzési eljárást. A férfi segélyt vett fel a helyi önkormányzattól, miközben tízmilliós összegekben költekezett.

Lázár: a kétkarú rablók nagy adóbevételt hozhatnak Cikk

Lázár János szerint átláthatónak és beazonosíthatónak kell lennie a játékgépiparnak, amelynek újraszabályozására készül a kormányoldal. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, vannak olyan fokozottan veszélyes helyzetben lévő társadalmi csoportok, amelyeknél meg kell akadályozni, hogy a szociális támogatás vagy a nyugdíj a család helyett a játékautomatákba, azok haszonszerzőihez vándoroljon.

Új kritériumhoz kötik a gyest Cikk

A családok támogatásáról szóló törvény szerint gyermekgondozási segélyt csak magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár kaphat. Ez olvasható a nemzetpolitikai államtitkárság közleményében.

Segélyezett családoknál lesz vagyonosodási vizsgálat Cikk

Balassagyarmat önkormányzata azt tervezi, hogy vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményez az adóhivatalnál azon segélyezettek esetében, akik információik szerint jogtalanul vesznek fel támogatásokat - közölte a Nógrád megyei város alpolgármestere.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfatörvény kiléptetés értelmezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Bt. kilépő taggal történő elszámolás adózása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Társas vállalkozói jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31