15 találat a(z) súlyosan fogyatékos cimkére

Adózási határidők 2021. február 1-7. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Nők kedvezményes nyugdíja: szolgálati idő számítása Cikk

Olvasónk a különféle jogcímeken szerezhető szolgálati idő értelmezésének tisztázása érdekében fordult hozzánk. A kérdést Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolta meg.

Adózási határidők 2020. január 27. és február 2. között Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Súlyos fogyatékosság után járó adókedvezmény Kérdés

Egyéni vállalkozó az új szabályok szerint jogosulttá vált adókedvezményre, a 2018-as évre ezt érvényesítette is. Kérdésem az, hogy visszamenőleg mely évekre kérheti – önellenőrzéssel – az adókedvezményt? Köszönettel: Gyurics Istvánné

Ne hagyjon veszni 90 ezer forint személyi adókedvezményt! Cikk

Az átmeneti vagy végleges fogyatékosságban szenvedők a nehezített életvitellel járó többletköltségeikre tekintettel, adókedvezményre jogosultak, amelynek évközi érvényesítése érdekében még a januári fizetés számfejtése előtt érdemes erről a kifizető számára nyilatkozatot adni. Ha a kedvezményre jogosultságot esetleg több adóévet érintően utólag állapítják meg, a fogyatékos állapot kezdő napjától (a mindenkori minimálbér figyelembe vételével) az 5 éves elévülési időn belül, önellenőrzéssel visszamenőleg is érvényesíthető.

Súlyosan fogyatékos gyermek után lehet-e adókedvezményt igénybe venni? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik ismerősöm megkért, nézzem meg az adóbevallását a NAV oldalán. Hozott orvosi igazolásokat a kislányáról az ő nevére, hogy tartós súlyosan fogyatékos BNO N 1190, betűjele C, a betegség, ha jól olvasom: Polyeystás vese. Kérdésem, hogy a gyermek után, az édesanya bevallásánál figyelembe lehet-e venni az adókedvezmény, hiszen az édesanya nevére adták ki a kislányra szól, magasabb családi pótlékot is folyósítanak számukra. Várom megtisztelő válaszát.

Ezek a személyi kedvezmény érvényesítési feltételei Cikk

Az Szja tv. 40. § lehetővé teszi a súlyosan fogyatékos személyek számára, hogy személyi kedvezmény címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesítsenek – írja tájékoztatójában a NAV.

NAV: személyi kedvezmény súlyosan fogyatékos személyeknek Cikk

Az Szja tv. lehetővé teszi a súlyosan fogyatékos személyek számára, hogy személyi kedvezmény címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesítsenek.

Rokkantsági ellátás – szja-kedvezmény Kérdés

Rokkantsági ellátásban részesülő dolgozónk jogosult-e külön igazolás nélkül súlyos fogyatékossági kedvezmény igénybe vételére? Köszönettel.

Kinek jár a személyi kedvezmény? Fontos igazolások és nyilatkozatok Cikk

Kit illet meg egészségi állapota alapján a jövedelemadóban személyi kedvezmény, milyen feltételei vannak, mit kell intéznie a jogosultnak? Összefoglaltuk.

Gyes három éven túl: kinek jár, és mit tehet a munkáltató? Cikk

Alapesetben a gyermek hároméves korának betöltéséig jár a gyes a gyermeket nevelőknek, egyes esetekben azonban ez az időszak akár 10 évre is kitolódhat.

Családi kedvezmény sérült gyermek után Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1991-ben született gyermek után jár-e az édesanyának családi kedvezmény, ha a gyermek rokkant, járadékban részesül, amely mellett napi 4 órában dolgozik? Családi pótlékot kapnak utána a szülők. Válaszát előre is köszönöm!

Súlyosan fogyatékos személy adókedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Részemre 2014. 06. 01-től a rehabilitációs szakigazgatási szerv rokkantsági ellátást állapított meg, mely határozatban az egészségi állapotom mértéke 50 százalékos. Kérdésem, hogy ez alapján a határozat alapján igénybe vehetem-e az szja-törvény 40. paragrafusa szerinti személyi kedvezményt? Elbizonytalanított a rokkantsági ellátás és a rokkantsági járadék megfogalmazás. Válaszát tisztelettel köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ügyvezetés jogviszonya

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close