15 találat a(z) súlyosan fogyatékos cimkére

Adózási határidők 2021. február 1-7. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Nők kedvezményes nyugdíja: szolgálati idő számítása Cikk

Olvasónk a különféle jogcímeken szerezhető szolgálati idő értelmezésének tisztázása érdekében fordult hozzánk. A kérdést Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolta meg.

Adózási határidők 2020. január 27. és február 2. között Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Súlyos fogyatékosság után járó adókedvezmény Kérdés

Egyéni vállalkozó az új szabályok szerint jogosulttá vált adókedvezményre, a 2018-as évre ezt érvényesítette is. Kérdésem az, hogy visszamenőleg mely évekre kérheti – önellenőrzéssel – az adókedvezményt? Köszönettel: Gyurics Istvánné

Ne hagyjon veszni 90 ezer forint személyi adókedvezményt! Cikk

Az átmeneti vagy végleges fogyatékosságban szenvedők a nehezített életvitellel járó többletköltségeikre tekintettel, adókedvezményre jogosultak, amelynek évközi érvényesítése érdekében még a januári fizetés számfejtése előtt érdemes erről a kifizető számára nyilatkozatot adni. Ha a kedvezményre jogosultságot esetleg több adóévet érintően utólag állapítják meg, a fogyatékos állapot kezdő napjától (a mindenkori minimálbér figyelembe vételével) az 5 éves elévülési időn belül, önellenőrzéssel visszamenőleg is érvényesíthető.

Súlyosan fogyatékos gyermek után lehet-e adókedvezményt igénybe venni? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik ismerősöm megkért, nézzem meg az adóbevallását a NAV oldalán. Hozott orvosi igazolásokat a kislányáról az ő nevére, hogy tartós súlyosan fogyatékos BNO N 1190, betűjele C, a betegség, ha jól olvasom: Polyeystás vese. Kérdésem, hogy a gyermek után, az édesanya bevallásánál figyelembe lehet-e venni az adókedvezmény, hiszen az édesanya nevére adták ki a kislányra szól, magasabb családi pótlékot is folyósítanak számukra. Várom megtisztelő válaszát.

Ezek a személyi kedvezmény érvényesítési feltételei Cikk

Az Szja tv. 40. § lehetővé teszi a súlyosan fogyatékos személyek számára, hogy személyi kedvezmény címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesítsenek – írja tájékoztatójában a NAV.

NAV: személyi kedvezmény súlyosan fogyatékos személyeknek Cikk

Az Szja tv. lehetővé teszi a súlyosan fogyatékos személyek számára, hogy személyi kedvezmény címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesítsenek.

Rokkantsági ellátás – szja-kedvezmény Kérdés

Rokkantsági ellátásban részesülő dolgozónk jogosult-e külön igazolás nélkül súlyos fogyatékossági kedvezmény igénybe vételére? Köszönettel.

Kinek jár a személyi kedvezmény? Fontos igazolások és nyilatkozatok Cikk

Kit illet meg egészségi állapota alapján a jövedelemadóban személyi kedvezmény, milyen feltételei vannak, mit kell intéznie a jogosultnak? Összefoglaltuk.

Gyes három éven túl: kinek jár, és mit tehet a munkáltató? Cikk

Alapesetben a gyermek hároméves korának betöltéséig jár a gyes a gyermeket nevelőknek, egyes esetekben azonban ez az időszak akár 10 évre is kitolódhat.

Családi kedvezmény sérült gyermek után Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1991-ben született gyermek után jár-e az édesanyának családi kedvezmény, ha a gyermek rokkant, járadékban részesül, amely mellett napi 4 órában dolgozik? Családi pótlékot kapnak utána a szülők. Válaszát előre is köszönöm!

Súlyosan fogyatékos személy adókedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Részemre 2014. 06. 01-től a rehabilitációs szakigazgatási szerv rokkantsági ellátást állapított meg, mely határozatban az egészségi állapotom mértéke 50 százalékos. Kérdésem, hogy ez alapján a határozat alapján igénybe vehetem-e az szja-törvény 40. paragrafusa szerinti személyi kedvezményt? Elbizonytalanított a rokkantsági ellátás és a rokkantsági járadék megfogalmazás. Válaszát tisztelettel köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs