244 találat a(z) reklámadó cimkére

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar állampolgár Ausztriában egyéni vállalkozó, reklámszolgáltatást végez. Állandó lakcíme, telephelye is Ausztriában van, itthon semmilyen címe nincs. Magyarországon háromféle tevékenységet végez ezzel kapcsolatban: 1. Nyomtatott reklámanyagok szórólapozása, melyen magyar és osztrák vállalkozások hirdetnek Magyarországon. 2. Digitális reklámtáblán hirdetés magyar vagy osztrák vállalkozásoknak, a tábla Magyarországon van. 3. Hangos reklám, mely az autón elhelyezett hangszóróból szól Magyarországon. A reklámadótörvény szerint keletkezik-e itthon valamilyen adófizetési kötelezettsége 2017-ben, illetve majd 2018-ban? Válaszukat köszönöm:Némethné Takács Krisztina

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Internetes kiskereskedelemmel foglalkozik cégünk, így naponta rengeteg csomagot adunk fel. Cégünket megkereste egy ruhákat forgalmazó vállalkozás, hogy úgy hirdessük a termékeiket, hogy a csomagjainkba rakjuk bele az ő prospektusaikat, melyeken az ő elérhetőségük és akcióik szerepelnek. A kérdésem az lenne, hogy ez is reklámtevékenységnek minősül-e, és kell-e ezután reklámadót fizetnünk? A törvényben nem látok olyan kitételt, hogy ilyen esetben is fizetni kellene... A törvény 2. § (1) bekezdés 7) pontja értelmében Adóköteles a) a médiaszolgáltatásban, b) a Magyarországon kiadott vagy Magyarországon terjesztett, túlnyomórészt magyar nyelvű sajtótermékben, c) a Reklámtv. szerinti szabadtéri reklámhordozón, d) bármely járművön, nyomtatott anyagon, ingatlanon, e) az interneten, túlnyomórészt magyar nyelven vagy túlnyomórészt magyar nyelvű internetes oldalon reklám ellenszolgáltatás fejében történő közzététele. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Reklám Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság saját sporteszközén (csónak) saját munkaerő-hirdetését feltünteti. Ebben az esetben kell-e reklámadót fizetni? Válaszukat előre is köszönöm.

Reklámadó 2017. év Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017. évi reklámadó alkalmazásával kapcsolatban az alábbi kérdésem van: az adóalap megosztása időarányosan vagy ténylegesen könyvviteli "zárás" alapján lehetséges? A 100 millió forintos, 0 százalékos adómértékű árbevételhatárt hogyan értelmezzem: – ha a társaság 2017. I. félévi reklámadó-köteles árbevétele 80 millió forint, a II. félévi reklámadó-köteles bevétele 150 millió forint? – ha a társaság 2017. I. félévi reklámadó-köteles árbevétele 150 millió forint, a II. félévi reklámadó-köteles bevétele 80 millió forint? Válaszukat előre is köszönöm!

2017 előtti reklámadó-túlfizetés elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017 előtt bevallott és egyéb ráfordításként elszámolt, majd 2017-ben törvényi változás alapján adófolyószámlán jóváírt reklámadót számvitelileg 2017-ben egyéb bevételként kell elszámolni? Válaszukat előre is köszönöm.

Reklámadó átvállalása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi vállalkozás szórólapjait, termékismertetőit egy külföldi (EU-s) partner nyomtatja, majd hozza be Magyarországra (be is jelentkezik a partner). Kérdés, hogy a nyomtatott anyagoknál át tudja-e vállalni a nyomda a reklámadókötelezettséget; illetve, ha igen, akkor ennek mi az eljárásrendje? Köszönöm segítségét.

Reklámadó pontosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdést tettem fel (és erre válasz érkezett) az alábbiak szerint: http://adozona.hu/kerdesek/2017_9_7_reklamado_kpf#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice Még annak a pontosítását várnám a szakértőtől, hogy ezek szerint a kérdésemben kifejezetten kérdezett reklámhirdetés rallyversenyeken tehát nem esik különleges kitétel alá a reklámtörvényben? Azért írtam így a kérdésemet, mert – én legalábbis – úgy tudtam, hogy ez egy kivétel a törvényben. Válaszát köszönöm.

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság úgy szerződött egy másik társasággal (megbízott), hogy autós rallye versenyeken, valamint a rendezvényhez kapcsolódó médiás kampányokban történő reklámmegjelenést biztosít a megbízott a megbízó részére. A megbízó tehát egy vagy több rallye futamon reklámfelületet (megjelenést) kíván szerezni. A fizetett ellenérték több mint 2,5 millió forint plusz áfa. Kérdésem az, hogy a megbízót terheli-e ezzel kapcsolatban reklámadó-fizetési kötelezettség?

Reklámadó de minimis támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérdésem a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény 2017. július 1-jétől hatályos módosításával kapcsolatos: 100 millió forint reklámadóalapig járó adómentesség de minimis támogatásként vehető igénybe. Ha a reklámközzétevő megfelel az EU-rendelet kritériumainak, akkor azt automatikusan igénybe veheti, vagy valamilyen formában igényelni kell? Válaszukat köszönöm.

Gyakorlati teendők a reklámadó módosítása miatt Cikk

A korábbi években megfizetett reklámadó túlfizetésnek minősül, megszűnik a saját célú reklámok utáni adókötelezettség, nő a reklámadó mértéke. Mindez számos kötelezettséget keletkeztet az érintett adózóknál.

Ingyenes reklámkatalógus: kell-e reklámadót fizetni? Cikk

A reklámadó törvény hatálya alá tartozik-e, ha a cég ügyfelei számára katalógust készíttet az általa forgalmazott termékekről? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy élelmiszer-nagykereskedelemmel foglalkozó kft. az általa forgalmazott termékekről egy katalógust készíttet, melyet ingyenesen saját ügyfelei részére ad ki. A kft. éves árbevétele 300 millió Ft. Kérdésem az, hogy az ingyenes katalógus kiadása miatt bekerül-e a reklámadózási törvény hatálya alá? Milyen bejelentési vagy egyéb kötelezettségei merülnek fel ezzel kapcsolatosan? Válaszukat köszönöm.

NAV-tájékoztató a reklámadó szabályainak módosulásáról Cikk

A NAV tájékoztatót tett közzé a reklámadó módosuló szabályairól, melyben a legfontosabb tudnivalókra hívja fel a figyelmet. A reklámadó megváltozott szabályait is magában foglaló részletesebb információk a 66. számú Információs füzetben olvashatók.

Nő a reklámadó Cikk

Módosította az Országgyűlés a reklámadóról szóló törvényt, ennek értelmében a korábbi 5,3 százalék helyett 7,5 százalék lesz a kulcs a második félévben a fizetésre kötelezetteknek.

Reklámadó-módosítás: jövő héten elfogadhatja a parlament Cikk

T/14684/6. számon összegző módosító javaslatot nyújtottak be a parlamentben május 11-én a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény módosításáról. Az Országgyűlés jövő héten kezdődő hatnapos ülésén kezdi tárgyalni a 2018-as költségvetésről szóló javaslatot. A második ülésnap elejére tervezett határozathozatalok alatt fogadhatják el egyebek mellett a reklámadóról szóló törvény módosítását. A képviselők összesen 30 órában fejthetik ki véleményüket a kormány tervezetéről, ami mellett terítékre kerül a kabinet adócsomagja is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Költség-továbbszámlázás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Jogdíj továbbhárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üdülő áfalevonási jog

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink