11 találat a(z) pultos cimkére

Mulasztási bírság Kérdés

Óriási a bizonytalanság, kinek jár, és kinek nem garantált bérminimum Cikk

Taxis egyéni vállalkozóra, pincér, pultos, betanított, de szakmunkát végző alkalmazottakra vonatkozik-e a garantált bérminimum – kérdezték olvasóink. Dr. Kéri Ádám ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Minimálbér vagy garantált bérminimum Kérdés

Tisztelt Szakértő! A garantált bérminimummal kapcsolatosan lenne két kérdésem. – Taxis egyéni vállalkozóra vonatkozik-e kötelezően a garantált bérminimum alkalmazása? Hiszen neki is van szakirányú végzettsége, ami nélkül nem is taxizhatna. – Tulajdonosként személyesen közreműködik ügyfelem az általa működtetett cukrászdában. A süteményt vásárolják, a fagylaltot ő készíti. Szakmai végzettsége pék. Szeretném tudni, hogy jól gondolom-e, ez a végzettség megfelel a 21/2010. NFGM-rendeletben meghatározottnak? Ő az ügyvezető. Rá a garantált bérminimum kötelező-e? Pincér, illetve pultos munkakörben foglalkoztat munkavállalókat. Nem feltétlenül szakirányú végzettséggel. Az ő esetükben hogyan kell értelmezni a kétféle minimálbért? Ha a munkavállalónak van szakirányú végzettsége esetleg, akkor kötelező-e a garantált bérminimum, ha nincs, akkor sincs akadálya a foglalkoztatásnak, illetve a minimálbér alkalmazásának? Köszönöm válaszukat. Tisztelettel: Feketéné Németh Anna

Recepciós, pultos, animátor, takarító: alkalmi vagy idénymunkás? Cikk

Idénymunka vagy alkalmi munka? – tette fel egy olvasónk a mostanra klasszikussá váló kérdést. Dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

16 év feletti munkavállaló Kérdés

Egy pizzéria szeretne felvenni egy 16 évet betöltő vendéglátóipari szakmunkásképző intézet nappali tagozatán tanulót kisegítőnek, napi 2 órában. Mire kell figyelnie a foglalkoztatáskor? Pultos munkakörbe vagy egyéb kisegítőnek lehet bejelenteni? Válaszukat köszönöm.

Végzettség Kérdés

Egy pizzériát üzemeltető kft. pultos lányt szeretne felvenni, milyen végzettséggel kell rendelkeznie?

Szakképzettség munkakörhöz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy alkalmazottnak pontosan mikor kell a garantált bérminimumot fizetni? Van egy étkezde, ahol a pultnál 2-3 ember szolgálja ki a vevőket. Kiadják az ételt, illetve átveszik a pénzt, beütik az összeget a pénztárgépbe. Feltétlenül kell-e ehhez a munkakörhöz végzettség, vendéglősnek vannak bejelentve, 5131 FEOR kóddal. Hiszen ezt a munkakört bárki el tudja látni, ha betanítják erre a munkakörre, végzettség nélkül. A garantált bérminimumot konkrétan a munkaköre miatt kellene megfizetni, de a munkáltató nem kér hozzá végzettséget, hiszen anélkül is betanítható a dolgozó. Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!

Alkalmazott kötelező végzettsége Kérdés

Kötelező-e pultos alkalmazottnak vendéglátós végzettség? (Felsőfokú, de nem szakirányú végzettsége van.)

Pótlék Kérdés

Tisztelt Ügyvédnő! Pultosként, kocsmában dolgozó, heti 20 órában van felvéve. Hétvégén is dolgozik, de a 20 órát nem haladja meg. Kell valamilyen pótlékot fizetni? Köszönöm a türelmét!

Pultos végzettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozó vendéglátó-ipari tevékenységet folytat. A kérdésem a következő lenne. Alkalmi munkásként dolgoznak alkalomszerűen a pultosok. A pultosoknak szükséges-e szakirányú végezettség, hogy a vállalkozó alkalmazhassa őket? Ha esetlegesen végzettség nélkül alkalmaz pultos munkakörbe alkalmi munkavállalót, akkor szükséges-e, hogy egy szakképzett munkavállaló vele egy műszakban legyen? Segítségét előre is köszönöm.

Saját zsebre dolgoztak, a pénztárgép buktatta le a pultosokat Cikk

Munkaadójukat megkárosító pultosokat buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai, akik a söröző online pénztárgépének adatai alapján leplezték le a csalókat. A vállalkozó megdöbbenve szembesült a ténnyel, hogy alkalmazottai saját zsebükre dolgoznak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kapcsolt vállalkozás esete

Pölöskei Pálné

adószakértő

Őcsg – gázolaj jövedéki adójának visszaigénylése, földhasználat

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close