6 találat a(z) pénzbírság cimkére

Újra esedékes sok növényvédőgép kötelező felülvizsgálata Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédőgépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat – írja honlapján a Nébih.

Pénzbírságra ítélték egy állítólagos vesztegetési ügyben a szlovák központi bank elnökét Cikk

Pénzbírságra ítélte egy állítólagos vesztegetési ügyben a szakosított bíróság (STS) egyéni bírája Peter Kazimírt, a szlovák központi bank elnökét, korábbi pénzügyminisztert – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az STS megerősítésére hivatkozva csütörtökön, közölte csütörtök este az MTI.

Pénzbírság az oltás nélküli ötven év felettieknek Olaszországban Cikk

Hatszázezer ötven év feletti személyt azonosított az olasz egészségügyi tárca, aki indoklás nélkül halasztotta el az oltás felvételét, és ezért pénzbírságra kötelezhető az érvényes járványintézkedések szerint. A bírságokat pénteken kezdik postázni.

Adócsalás: felfüggesztett börtönbüntetést kapott Hajdú Péter Cikk

Egy év hat hónap – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel és 5 millió forint pénzbüntetéssel megúszta a több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozó adócsalást Hajdú Péter producer, showman, aki jelenleg a Mészáros Lőrinc válófélben lévő felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix két televíziócsatornája, a Life Tv és az Ozone Tv vezérigazgatója – írja a hang.hu.

Pénzbírságokból növelnék az uniós forrásokat Cikk

Különböző ötletekkel bombázza az Európai Parlament tárgyalóküldöttsége a Tanácsot annak érdekében, hogy a költségvetési alku újranyitása nélkül szerezzenek többletforrásokat a jövőorientált politikákra. A legújabb javaslat az EU büdzséjében hagyná a cégek által az uniós kasszába befizetett pénzbírságokat. Nem sikerült áttörést elérni a jogállami feltételrendszerről folyó tárgyalások negyedik, csütörtöki fordulójában. A tárgyalások erről is, a hétéves keretköltségvetésről (MFF) is novemberben folytatódnak.

Több száz kiló igazolatlan eredetű húst találtak a pénzügyőrök Cikk

A NAV munkatársai Békés megye egyik félreeső útján ellenőrizték azt a mintegy háromtonnás, különféle hústermékkel megrakott teherautót, melynek sofőrje nem tudta igazolni az áru eredetét – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jegyzett, de be nem fizetett tőke feltöltése eredménytartalékból

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Gépjárműadó beszámítása cégautóadóba

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink