133 találat a(z) orvos cimkére

Több fővárosi kórházban is leálltak az operációk a hőség miatt, az Uzsoki műtőjében 41, a Szent Jánoséban 38 fokot mértek Cikk

Egyetlen műtőt sem tudnak használni a fővárosi Uzsoki utcai kórházban a hőség miatt – tudta meg a nepszava.hu.

Eurostat: csökkent a kórházi ágyak száma az EU-ban Cikk

Hét százalékkal csökkent 10 év alatt az Európai Unióban a kórházi ágyak száma, amely az EU statisztikai hivatala, az Eurostat 2022-ben elvégzett, csütörtökön közzétett felmérésében ismertetett legutóbbi adatok szerint 2,3 millió volt – közölte az MTI.

Felfüggesztett börtön és pénzbüntetés a kórházit a magánpraxisával összemosó orvosnak Cikk

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.

Hétfőn zárva lesznek a rendelők, gyógyszertárak Cikk

Munkaszüneti nap lesz az egészségügyi dolgozóknak a hétfői Semmelweis-nap – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szombaton az MTI-vel.

Minden, amit utazás előtt az Európai Egészségbiztosítási Kártyáról tudni érdemes Cikk

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával az Európai Unió bármely tagállamában, továbbá Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben, Svájcban – átmeneti tartózkodás idején – orvosilag szükséges ellátást vehető igénybe. Cikkünkben tájékoztatást adunk a Kártyával kapcsolatos fontosabb tudnivalókról.

Járványszerűen terjed a szamárköhögés Magyarországon – ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt Cikk

Rendkívüli sebességgel terjed Magyarországon is a szamárköhögés, a legfrissebb hivatalos, heti fertőzési jelentés alapján már 76 gyanús esetet azonosítottak idehaza. Első hallásra ez nem tűnik magasnak, de érdemes elhelyezni a korábbi évek adatai fényében: 2017 és 2023 között 0 és 15 eset között szóródott a kumulált esetszám az első 24 hétben. A bevizsgált mintákon túl pedig rengeteg felderítetlen eset lehet még az országban, mivel az érintettek (legyenek akár betegek, akár háziorvosok) nagyon gyakran nem ismerik fel a betegséget, hiszen egy olyan régi-új fertőzéssel állunk most szemben, amiről azt hittük, hogy a sikeres védőoltási programnak és a magas hazai átoltottságnak köszönhetően már rég eradikáltuk. Úgy tudjuk, idehaza is volt több, a betegséggel összefüggésbe hozható csecsemő-haláleset. Közben a járványügyi hatóság a felfutó esetszámok ellenére 5 hónapja nem kommunikál a nyilvánosság felé, hivatalosan tehát még nem lehet járványról beszélni. Most viszont újult erővel támad a pertussis betegség, melynek elsősorban a csecsemők vannak kitéve. Szakértőkkel beszéltük végig az aktuális helyzetet, a jelenség mögött meghúzódó folyamatokat, a kilátásokat és minden fontosabb szereplő feladatát, felelősségét. A megkérdezettek körében egyértelmű konszenzus volt abban, hogy a mostani helyzet még inkább felértékeli a megelőzést, vagyis a védőoltás felvételét: mind a szamárköhögés elleni kötelező gyerekkori védőoltásokat, mind pedig a felnőttkori ismétlő vakcinát – írja a portfolio.hu.

Orvos egyszemélyes kft. költségei Kérdés

Egészségügyi ellátások – mutatjuk a telefonos időpontfoglalás szabályait Cikk

Korábbi cikkünkben tájékoztatást adtunk a járóbeteg-szakellátási digitális időpontfoglaló rendszer szabályairól. 2024. május 10-én jelent meg a belügyi ágazati feladatellátást támogató törvények módosításáról szóló 2024. évi XXV. törvény, amely többek között rendelkezik arról is, hogy a digitális időpontfoglalás mellett biztosítani kell a telefonos időpontfoglalást. Cikkünkben a telefonos időpontfoglalási rendszer szabályait ismertetjük.

Átalányadózó orvos Kérdés

Indul a kórházi kommandózás: az orvosok mellett a betegek jelenlétét is ellenőrzik Cikk

A Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárának utasítására legalább kétfős mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a magyar kórházakban, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A Válasz Online értesülése szerint a revízió a betegekre is kiterjed: náluk azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Óvatosan a hétvégi hazaengedéssel! Ha a zárójelentésen más szerepel, baj lehet belőle – írja a valaszonline.hu.

Az egészségügyi intézmények lejárt tartozása február végén meghaladta a 100 milliárd forintot Cikk

Az egészségügyi intézmények lejárt tartozása február végén meghaladta a 100 milliárd forintot – hangzott el az Egészségügyi Technológiai és Orvostechnikai Szállítók Egyesületének (ETOSZ), a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter) és az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) csütörtöki közös sajtótájékoztatóján, közölte az MTI.

Rengeteg kórházban szűnnek meg újabb ellátások, van, ahol 60 kilométerrel kell odébb utazniuk a rákos betegeknek Cikk

Közel 30 kijelölő határozatot tettek ismét közzé – írja a hvg.hu.

Féltik az ellátás biztonságát, új szakaszba lépett az orvosi ügyeleti rendszer miatti tiltakozás Pest megyében Cikk

Egyet nem értésüket minisztereknek írt levelekkel és aláírásgyűjtéssel jelzik doktorok, önkormányzatok, lakosok. Hiába tiltakoztak sokan, február elsején Pest megyében is elindult az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koordinálása mellett az új ügyeleti rendszer. Az önkormányzatok által szervezett saját ügyeletek nem működhetnek tovább, de az érintettek különböző utakon igyekeznek veszteségeiket, sérelmeiket enyhíteni – írja a nepszava.hu.

Vesztegetés gyanúja miatt indult eljárás egy osztályvezető főorvos ellen Cikk

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés gyanúja miatt indult eljárás a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa és egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Vezető beosztású orvos ellen emeltek vádat vesztegetés miatt Cikk

Vesztegetés miatt emeltek vádat egy Pest vármegyei kórház vezető beosztású orvosa és a vele együttműködő betegszállító ellen – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink