16 találat a(z) okmány cimkére

Nagy változás jön a kormányablakokban Cikk

A kormány számos változást hozna a kormányablakok működésében és az állami, valamint önkormányzati közfeladatok nyilvántartásában. A módosítások célja az ügyintézés egyszerűsítése és hatékonyságának növelése a hivatalos indoklás szerint – írja a portfolio.hu.

Eurojust: luxusautó-tolvajok Európa-szerte tevékenykedő bűnözői hálózatát számolták fel Cikk

Luxusautó-tolvajok nagyszabású, Európa-szerte tevékenykedő bűnözői hálózatát számolták fel több európai országban, tizenhárom gyanúsítottat állítottak elő csalás, okmányhamisítás és pénzmosás vádjával – tájékoztatott az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség, az Eurojust pénteken, közölte az MTI.

ORFK: több mint 9800-an érkeztek Ukrajnából vasárnap Cikk

Az ukrán-magyar határszakaszon 4761-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5102-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

Elfogadta a kormány a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programot Cikk

Elfogadta a kormány a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programot, amely megteremti az egyszerű, kényelmes és hatékony ügyintézés feltételeit – közölte az MTI-vel pénteken a Digitális Magyarország Ügynökség.

Október 31-éig érvényesek az előző féléves diákigazolványok Cikk

Október 31-ig érvényesek az előző félévre matricával ellátott diákigazolványok, ezért a MÁV-Volán-csoport arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról – közölte az MTI.

Az Európai Unióban vásárolt gépkocsi kivitele Magyarországról Ukrajnába Cikk

Az Európai Unió területén vásárolt gépkocsit a természetes személyek a magyar–ukrán határszakaszon – végleges rendeltetéssel – kereskedelmi forgalomban csak írásbeli elektronikus kiviteli árunyilatkozat, illetve az árunyilatkozat feldolgozása után kiállított kiviteli kísérőokmány benyújtásával vihetik ki Ukrajnába – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Igazolványok, okmányok: ellenőrizze, hogy nem járt-e le az érvényességük! Cikk

Már csak a hónap végéig érvényesek azok az okmányok, amelyek bár korábban lejártak, de a veszélyhelyzet miatt meghosszabbították az érvényességüket. Érdemes minél előbb ellenőrizni az utazáshoz, személyazonosításhoz szükséges igazolványokat és szükség esetén legkésőbb június 30-áig megújítani, írja honlapján a BKK.

Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig Cikk

Ezen a hétvégén már nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt – tájékoztatta a Miniszterelnökség pénteken az MTI-t.

EU-n belüli szállítás Kérdés

Meghosszabbodik az érvényessége a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró okmányoknak Cikk

A Magyar Közlöny 246. számában megjelent a veszélyhelyzet idején az okmányokra, továbbá az ügyintézésre vonatkozó egyes szabályok megállapításáról szóló 500/2020. (XI. 13.) kormányrendelet.

Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok Cikk

Még két hónapig, december 15-éig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok – közölte a Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldalon.

Formanyomtatványok vámbiztosítékként elfogadható kötelezettségvállaláshoz Cikk

Vámbiztosítékként elfogadható kötelezettségvállalási okmányok formanyomtatványait jelentette meg honlapján a NAV.

Mérsékelje tao-ját – a szükséges adatszolgáltatások példákkal Cikk

Mik a technikai tennivalók, ha egy vállalkozás adóalapja vagy nyeresége alapján felmerül a minimum adó szerint történő adófizetés, és a kötelezettség nem szerepel az adóbevallásban? Melyek a jövedelem- (nyereség)minimum alkalmazása alóli mentességhez szükséges okmányok, a társasági adó mérsékléséhez előírt adatszolgáltatások? Cikkünkből megtudhatja.

CMR – eredeti/szkennelt? Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Termékeink 99%-át külföldre exportáljuk, és a kivitelt minden esetben CMR-rel bizonyítottuk. Ezt eddig mindig meg is kaptuk a fuvarozó cégektől. Idei évtől viszont az egyik nagy fuvarozó vállalat szeretné egyszerűsíteni a folyamatait, és feltette nekünk a kérdést, hogy elfogadjuk-e a szkennelt CMR-t, amit email-ben küldenének. Kíváncsi vagyok a véleményére/véleményükre a fentiekkel kapcsolatban. Köszönettel: LV

Szükséges adatok, dokumentumok, igazolások közösségi értékesítésnél Cikk

Közösségi ügyleteknél melyek azok a dokumentumok, amelyeket egy új vevő (vállalkozás) esetében az első értékesítéskor, s melyek, amelyeket minden alkalommal szükséges a számla mellé csatolni? A sokakat érintő olvasói kérdésre Juhász Tibor okleveles szakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szkennelt megbízási szerződés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Költség-továbbszámlázás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Jogdíj továbbhárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink