26 találat a(z) nyugdíjmegállapítás cimkére

Nyugdíj megállapításához ekkor hívhat tanút, és ekkor nem Cikk

Elvesztette a munkakönyvét? Azt hitte, már mehet nyugdíjba, de a nyugdíjintézet nem találja ledolgozott éveit? Szinte mindenki belefut ezekbe a problémákba. Van, amikor igazolhatja tanúval a munkában töltött éveit, de van, amikor nem. Winkler Róbert nyugdíjszakértő megmondja.

Nyugdíjmegállapításnál ki nem tanúskodhat? Kérdés

Ki nem lehet tanú, ha a nyugdíjfolyósító nem találja a BHG-nál, és a PATEX-nál eltöltött éveimet, és elveszítettem a munkakönyvemet? Melyek azok a tényezők, amelyek kizárják, hogy valaki tanúsíthassa azt, hogy a kollégám volt az adott munkahelyeken?

Öregségi nyugdíj megállapítása Kérdés

Ügyfelem 40 év szolgálati idő után nyugdíjba ment. Ezt követően még dolgozott, és az a kérdése, hogy az öregségi korhatárt elérve kérheti-e ennek az időnek a beszámítását és új nyugdíjmegállapítást?

Több járulékot fizet a vállalkozó Kérdés

Amikor az is baj, hogy több járulékot fizet a vállalkozó, mint amennyit kellene című cikkükkel kapcsolatosan szeretném kérdezni, hogy ez ugye nem vonatkozik azokra a főállású egyéni vállalkozókra, akik nem evások nem átalányadózók? Sima főállású egyéni vállalkozó, aki magasabb összegű vállalkozói kivétje (250 ezer forint) után fizeti meg a járulékokat, neki ugye ezután az összeg után fogják megállapítani a nyugdíját, nem a garantált bérminimum alapján?

Evaalany nyugdíjalapja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíj-megállapítás ügyben szeretném kérni a segítségüket. A nyugdíjba készülő evaalany egyéni vállalkozónak az adóhatóság önrevízióra felhívó felszólítást küldött a következő indoklással: A Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság adatszolgáltatást kért az adóhatóságtól az ellátási alapokról. Az adóhatóság közölte, hogy a folyószámla felülvizsgálata során megállapította, hogy a 2011-ben és 2012-ben főfoglalkozású evaalany egyéni vállalkozó nem a hatályos jogszabályok alapján teljesítette járulékbevallásait: Az eva adóalany 2011. és 2012. adóévekre vonatkozóan nem nyilatkozott arról, hogy a minimálbérnél magasabb összeg után kíván járulékot fizetni. A bevallásaiban viszont a minimálbér kétszerese után vallotta be, és fizette meg a járulékokat. Az adóhatóság levelében külön kiemelte, hogy a nyilatkozat benyújtására utólagosan nincs lehetőség. Felszólította az adózót, hogy a 2011. és 2012. évekre nyújtson be járulékbevallás-önellenőrzést. Kérdéseim: 1) Jogosan járt el az adóhatóság? Az adóhatóság befogadta és feldolgozta a bevallásokat és a befizetéseket. Az adóhatóságnak 2011-ben és 2012-ben is rendelkezésére állt minden olyan információ, ami most is. Semmilyen értesítést sem küldött az adózónak arra vonatkozóan, hogy bevallásai nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak. 2) Ha azonos esetben a vállalkozó az adó elévülési időn túl kérné a nyugdíj megállapítását, akkor a minimálbér számítana nyugdíjalapnak?

Szolgálati idő elismerése: sajátos esetek, lehetőségek Cikk

Az ismert módokon túl vannak speciális formái is a szolgálati idő elismertetésének. Cikkünkből kiderül, melyek ezek.

Nyugdíjmegállapítás: kihez fordulhatok jogorvoslatért? Cikk

Január 1-jével megszűntek a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok. A továbbiakban ismét megyei szinten működnek, de már nem önállóan, hanem integrálódva a megyei és fővárosi kormányhivatalokba, annak szakigazgatási szerveként. Az elmúlt időszakban érkezett olvasói kérdések kapcsán bemutatjuk a nyugdíjbiztosítás szervezetét és illetékességét.

Évekig is eltarthat a bevándorlók nyugdíjának kiszámítása Cikk

Akár évekig is elhúzódhat a nyugdíj megállapítása azoknál a migráns munkavállalóknál, akik több országban szerezték meg az ehhez szükséges jogosultságot - nyilatkozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője szerdán az általuk szervezett nemzetközi konferenciával kapcsolatban.

Nyugdíjmegállapítás 2011-ben, új valorizációs szorzókkal Cikk

Megjelentek a valorizációs szorzószámok, így lehetővé vált a 2011-ben induló nyugdíjak „végleges” megállapítása.

Nyugdíjmegállapítás 2009-ben Cikk

A Magyar Közlöny 38. számában közzétették a valorizációs szorzószámokat.

Nyugdíjkorhatár és nyugdíjmegállapítás az EU-tagországokban Cikk

Az Európai Unió országainak nyugdíjrendszere igen sokszínű. Eltérések vannak az irányítási rendszerben, a finanszírozási megoldásokban, a nyugdíjformulában és az indexálásban, valamint az állami és a magánrendszerek arányaiban egyaránt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Tőkekivonás kivás adózónál

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Fel nem lelt tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs