59 találat a(z) nyugdíjbiztosítás cimkére

Nyugdíjbiztosítás: ennyivel fejeli meg az állam Cikk

Május végén 22 800 olyan nyugdíjbiztosítási szerződés élt, amelyre ez év elejétől jár a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmény - nyilatkozta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Nyugdíjbiztosítás: csökkenhetnek az ügyfél költségei Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlást adott ki az átlátható költségszerkezetű és konstrukciójú, értékálló, az ügyfelek számára előnyös nyugdíjbiztosítási termékek hazai elterjedése érdekében - tudatta a jegybank a honlapján, hétfőn.

Nyugdíj-előtakarékosság: mit érdemes választani? Segítünk Cikk

Az állami nyugdíj a jövő idősei közül a szakemberek szerint várhatóan majd csak keveseknek jelent majd anyagi biztonságot, ezért már aktív korban érdemes elkezdeni az öngondoskodást. Bemutatjuk a különböző nyugdíj-előtakarékossági lehetőségeket, ezek egyéni és munkáltatói előnyeit, illetve költségeit.

Rástartoltak az adókedvezményes nyugdíjbiztosításokra Cikk

A biztosítók többsége unit linked nyugdíjbiztosítással próbálkozik, de vannak vegyes konstrukciók is a piacon. Ahol elindították az adókedvezményes nyugdíjbiztosítást, ott ez a húzótermék – írja a vg.hu.

Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye egészségkárosodottnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1960-ban született, 49 százalékban egészségkárosodott férfi igénybe tudja-e venni az szja-törvény szerinti 130 000 forintos nyugdíjbiztosítás adókedvezményét, ha valamely piaci biztosító társasággal nyugdíjbiztosítást köt?

Több lehet a nyugdíj! Itt az állami támogatás a biztosításra Cikk

Jövő januártól ismét igénybe lehet venni kedvezményt (állami támogatást) biztosítás után, igaz, hogy ez a korábbinál szűkebb körre, csak a nyugdíjbiztosításokra vonatkozik. Kizárólag a 2013. december 31-ét követően kötött (létrejött) nyugdíjbiztosítások esetén lehet ezzel a lehetőséggel élni. A kedvezmény nem szabadon felhasználható, azt az adóhatóság – a magánszemélyek rendelkezése alapján – a biztosítónak utalja át, amit a nyugdíjbiztosítási szerződésen írnak jóvá (azaz, ez az összeg növeli a magánszemély nyugdíjcélú megtakarítását). Mutatjuk a részleteket, mindent, amit az új lehetőségről tudni kell.

Így lehet több a nyugdíj: bővül az adó-visszatérítési lehetőség Cikk

Bővül 2014-ben az összevont adóalap megfizetett adójából járó adó-visszatérítés lehetősége. A személyi jövedelemadó törvény hatályos rendelkezései szerint a magánszemélyt az önkéntes kölcsönös biztosító-pénztári befizetései, valamint nyugdíj-előtakarékossági számlájára történő befizetései után illeti meg adó-visszatérítés, míg a 2014. évi összevont adóalap adójából már a nyugdíjbiztosításra történő befizetések alapján is jár ez a kedvezmény. Az önkéntes pénztáraknál egységes lesz a visszatérítési keret értékhatára.

Egyéni nyugdíjszámlák: jön a pályázat Cikk

Pályáztatással tenne pontot a kormány az egyéni nyugdíjszámlák elhúzódó kialakítására. A kiírás szerint jövő júniusra be kell fejezni a rendszert, és 1,3 milliárd forintot kap rá az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, illetve a projektbe bevont partner.

A biztosítók az egészség- és nyugdíjbiztosításban hiszenek Cikk

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) továbbra is az egészség- és nyugdíjbiztosítást tartja kitörési pontnak a szakmában.

Törvénytervezet: egyszerűsödhetnek a nyugdíjjal összefüggő ügyintézések, eljárások Cikk

Jövőre egyszerűsödhetnek a nyugdíjbiztosítással vagy nyugdíjigazgatással összefüggő egyes ügyintézések és eljárások - derül ki a kormány honlapján hétfőn közzétett jogszabálytervezetből.

NGM: a nyugdíjpénztártagok is köthetnek majd megállapodást elegendő szolgálati idő hiányában Cikk

A magán-nyugdíjpénztári tagságukat fenntartók is jogosultak lesznek arra, hogy megállapodást kössenek a nyugdíjbiztosítási szervvel, ha nincs elegendő szolgálati idejük - tájékoztatott a nemzetgazdasági miniszter egy írásbeli kérdésre adott válaszában.

Így kérhetünk igazolást nyilvántartásba szereplő adatainkról Cikk

Hogyan gyakorolhatjuk betekintési jogunkat, s miként kaphatunk igazolást a bejelentett adatainkról? Többek között ez is kiderül cikkünkből a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásba szereplő adatokkal kapcsolatban.

Adatok a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban: így tájékozódhat Cikk

Az Európai Unió tisztviselőinek és más alkalmazottainak nyugdíjbiztosítási átutalásáról és visszautalásáról, valamint egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2012. évi CXII. törvény 26. §-a tartalmazza a nyilvántartás adatainak új típusú egyeztetését és a szolgálati idő, jogosultsági idő igazolását.

Nyugdíj és magánnyugdíj: így kell számolni 2013. január 1-től Cikk

Cikkünkből kiderül, hogy a magánnyugdíjpénztár-tagok teljes összegű tb-nyugdíjra jogosultak, s az is, hogy özvegyi járadék csak a visszalépők özvegyeinek jár.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház – bérbeadás szja

Lepsényi Mária

adószakértő

Nem saját tulajdonú ingatlan bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close