21 találat a(z) nyomda cimkére

EPR variációk Kérdés

Áfa továbbszámlázáskor Kérdés

EPR nyomda esetében Kérdés

Ki fizeti az étlap EPR-, illetve termékdíját? Cikk

Egy étlap mikor minősül reklámhordozónak? Ha reklámhordozónak minősül, úgy KTJ- és EPR-díj is terheli? Kinek kell ebben az esetben a KTJ-, illetve EPR-díjat bevallani és megfizetni? Továbbá kérdésem még, hogy az étlapot előállító cég az étlap díja alatt külön sorban feltünteti az EPR-díjat áfával növelten, így kiszámlázva, illetve áthárítva azt. Szabályos ez? Olvasónk kérdéseire Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Civilszervezet lapkiadása Kérdés

Kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer Kérdés

EPR-kötelezettség közvetített szolgáltatás esetén Kérdés

EPR-kötelezettség Kérdés

EPR, nyomda Kérdés

Nyomda számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Szeretném megkérdezni, hogy nyomdának kell-e pénztárgépet használnia? Tevékenysége 1812 Nyomás (kivéve: Napilap) 1814 Könyvkötés, kapcsolódó szolgáltatás. Természetesen magánszemélyek is rendelnek nyomtatványokat, például névjegykártyát, könyvkötést. A vállalkozás mindenkinek számlát állít ki. Ebben az esetben a magánszemélynek kiállított számláról kell-e PTGSZLAA adatlapot beadni a NAV felé?

Nyomda Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk nyomdát üzemeltet. Szeretnénk nem saját gyártású irodai papírárukat is értékesíteni a betérő ügyfeleknek, mint például naptárt, határidőnaplót stb. Ezeket a megvásárolható termékeket egy polcon helyeznénk el az irodában, ahol a számlákat állítjuk ki a nyomdai szolgáltatásokról és felvesszük a rendeléseket. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben bolti értékesítés valósul-e meg, azaz a 47.62 Újság, papíráru-kiskereskedelmi tevékenységet kell bejelenteni az önkormányzatnak és pénztárgéphasználati kötelezettség lép életbe, vagy esetleg 47.99 Egyéb nem bolti, piaci kiskereskedelmi tevékenységként is végezhető? Nem tudjuk besorolni ezen tevékenység végzésének jellegét, ezáltal nem vagyunk abban biztosak, hogy kell-e pénztárgépet használni ezen termékek értékesítése esetén.

Reklámadó átvállalása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi vállalkozás szórólapjait, termékismertetőit egy külföldi (EU-s) partner nyomtatja, majd hozza be Magyarországra (be is jelentkezik a partner). Kérdés, hogy a nyomtatott anyagoknál át tudja-e vállalni a nyomda a reklámadókötelezettséget; illetve, ha igen, akkor ennek mi az eljárásrendje? Köszönöm segítségét.

Könyv, illetve folyóirat áfája Kérdés

Egy kft. nyomdai tevékenységet folytat, megrendelésre könyvet, folyóiratot állít elő, amelynek nem kiadója. A kiadványhoz a megrendelő a nyomdai kft.-nek adja át a megjelenítendő szöveget. A kft. elvégzi a szedési, tördelési, nyomtatási munkákat. Az előállításhoz szükséges alapanyagokat a kft. szerzi be. Esetenként alvállalkozót von be a kötészeti munka elvégzésére, aki a tevékenységét 27%-os áfával számlázza. A készterméket a nyomda a megrendelőnek számlázza. Ez az értékesítés számlázható-e 4901, 4902, 4903 Vtsz. szám alatt 5%-os áfával? Válaszát nagyon szépen köszönöm.

Újság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem tájékoztatásukat: kft. készíti a helyi újságot. Az újság hetente jelenik meg, helyi érdekeltségű cikkekkel, egy-két hirdetéssel, reklámmal kiegészítve. Az újságot egy nyomda állítja elő, gyártja le, a kft. újságírói írják azt, illetve a szerkesztő készíti elő a nyomdába leadásra. Kérdésem, hogy a nyomda helyesen alkalmazza-e az újság előállításához (legyártásához) az 5 százalékos adókulcsot? Amennyiben a kft. ebből az újságból értékesíteni kíván, azt 5 százalékos kulccsal megteheti? Köszönöm!

Könyváfa Kérdés

Újságnyomtatást szeretnénk megrendelni egy nyomdától. A szükséges papírt mi vásároljuk meg. A nyomda 5 százalékos áfakulccsal leszámlázhatja felénk az elkészült újságot? Illetve mi – a papír értékével megnövelt áron – szintén számlázhatjuk 5 százalékkal?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Termékimport Ukrajnából

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó gyes mellett.

Széles Imre

tb-szakértő

Csoportos taoalany fizetési kedvezménye

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31