18 találat a(z) nyelvvizsga cimkére

Augusztus vége után is lehet online módon nyelvvizsgázni Cikk

A járványügyi veszélyhelyzet idején bevezetett lehetőség népszerűnek bizonyult, májustól augusztus közepéig mintegy hétezer online nyelvvizsgát tettek, közel ötezret sikeresen. A napokban megjelent kormányrendelet értelmében az erre alkalmas és megfelelően felkészült vizsgaközpontok újabb határidő meghatározása nélkül, a továbbiakban is szervezhetnek online nyelvvizsgát – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Áfamentesség az alvállalkozói számlán Kérdés

KRESZ- és nyelvvizsga-támogatás: cseden, gyeden, gyesen lévő apáknak és nagyszülőknek is Cikk

Július 1-jétől bővült azon jogosultak köre, akik igénybe vehetik a KRESZ-, illetve a nyelvvizsga támogatást. Már nemcsak a fiatalok élhetnek ezzel a lehetőséggel, hanem a cseden, gyeden, gyesen lévők is, korhatártól függetlenül.

Focisták bére, nyugdíjas- és családvédelem, nyelvvizsga az új kormányrendeletekben Cikk

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben újabb kormányrendeletek jelentek meg az április 22-ei, 83. számú Magyar Közlönyben. A rendeletek egyebek között a labdarúgók bérezésére, a lakáshitelekre, az otthonteremtési és a nyelvvizsgák támogatására írnak elő átmeneti rendelkezéseket.

Koronavírus-járvány: támogatás a versenyképesség javítására Cikk

A veszélyhelyzet ideje alatt fiatalok nyelvvizsgájának támogatásával, a lakossági közúti személyszállításával, a látvány-csapatsport támogatásával, illetve a versenyképesség javításával összefüggő intézkedésekről döntött a kormány. A rendeletek és határozatok a 75. számú Magyar Közlönyben április 15-én jelentek meg.

Nem lesz kötelező a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételihez? Cikk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelménye kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül. Az erről szóló javaslatot szerdán nyújtja be a kormánynak a tárca – jelentette be Schanda Tamás, a tárca parlamenti államtitkára Hajdúszoboszlón, a XXI. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián.

Nyelvvizsgaelvárás: több ezren kiszorulhatnak a felsőoktatásból Cikk

Több ezren kiszorulnak a felsőoktatásból, és akár 30-40 százalékkal is visszaeshet a felvett hallgatók aránya, ha az oktatási kormányzat nem változtat a jövőre életbe lépő szigorú szabályozáson, amely szerint az alap- és osztatlan képzésekre jelentkezőknek középfokú komplex nyelvvizsgával kell rendelkezniük – mondta a Világgazdaságnak Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke.

Nyelvvizsga-támogatás: 400 milliót fizetett már ki idén az állam Cikk

Csaknem 14 ezren igényelték idén a nyelvvizsga után járó támogatást, a kifizetett összeg pedig meghaladja a 400 millió forintot – írja a Magyar Hírlap.

Jövőre már kötelező lesz a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételihez Cikk

Kötelező lesz a nyelvvizsga 2020-tól a felsőoktatási felvételihez. A minisztérium nem tervezi a dátum elcsúsztatását, az ezzel ellentétes sajtóhírek tévesen jelentek meg – tudta meg a Magyar Nemzet.

Indul az új diplomamentési pályázat Cikk

Augusztustól lehet pályázni diplomamentésre, akkor hozzák nyilvánosságra azoknak a felnőttképző intézményeknek a nevét, amelyek csatlakoztak az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság újabb programjához – tudta meg a Világgazdaság.

Így igényelhető vissza az első sikeres nyelvvizsga díja, letölthető az űrlap Cikk

Letölthető az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatás igényléséhez szükséges nyomtatvány a Magyar Államkincstár honlapjáról.

Januártól megtérítik az újabb nyelvvizsga díját a fiataloknak Cikk

Megtérítik az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik – akár több – nyelvvizsgával – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a Debreceni Egyetemen.

Nyelvvizsga nélküli besorolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abban, hogy szociális területen egyházi fenntartású családi bölcsődébe azt a pályakezdő csecsemő- és kisgyermeknevelőt, aki a diplomáját nyelvvizsga hiányában még nem kapta meg, milyen fizetési kategóriába soroljuk be? Lehet őt már az F1-be (főiskolai végzettség vagy csak D1) érettségi? Köszönöm a segítséget.

Ingyenes nyelvvizsga Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam a 2018-ban bevezetésre kerülő első középfokú nyelvvizsga állami támogatásáról. Ha már van angolból középfokú nyelvvizsgám, de szeretnék egy másik nyelvből is nyelvvizsgát tenni, akkor igényelhetem a támogatást? Nyelvenként az első vizsgát támogatják vagy személyenként az elsőt? Válaszát előre is köszönöm!

Jövőre állami támogatás jár az első nyelvvizsgához Cikk

Évente 3 milliárd forintot különít el a kormány az első nyelvvizsga megszerzésére a következő három évben – közölte a kormányportálon az EMMI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Súlyos fogyatékosság miatti adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Készenlét pótlékai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close