18 találat a(z) nyelvvizsga cimkére

Augusztus vége után is lehet online módon nyelvvizsgázni Cikk

A járványügyi veszélyhelyzet idején bevezetett lehetőség népszerűnek bizonyult, májustól augusztus közepéig mintegy hétezer online nyelvvizsgát tettek, közel ötezret sikeresen. A napokban megjelent kormányrendelet értelmében az erre alkalmas és megfelelően felkészült vizsgaközpontok újabb határidő meghatározása nélkül, a továbbiakban is szervezhetnek online nyelvvizsgát – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Áfamentesség az alvállalkozói számlán Kérdés

KRESZ- és nyelvvizsga-támogatás: cseden, gyeden, gyesen lévő apáknak és nagyszülőknek is Cikk

Július 1-jétől bővült azon jogosultak köre, akik igénybe vehetik a KRESZ-, illetve a nyelvvizsga támogatást. Már nemcsak a fiatalok élhetnek ezzel a lehetőséggel, hanem a cseden, gyeden, gyesen lévők is, korhatártól függetlenül.

Focisták bére, nyugdíjas- és családvédelem, nyelvvizsga az új kormányrendeletekben Cikk

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben újabb kormányrendeletek jelentek meg az április 22-ei, 83. számú Magyar Közlönyben. A rendeletek egyebek között a labdarúgók bérezésére, a lakáshitelekre, az otthonteremtési és a nyelvvizsgák támogatására írnak elő átmeneti rendelkezéseket.

Koronavírus-járvány: támogatás a versenyképesség javítására Cikk

A veszélyhelyzet ideje alatt fiatalok nyelvvizsgájának támogatásával, a lakossági közúti személyszállításával, a látvány-csapatsport támogatásával, illetve a versenyképesség javításával összefüggő intézkedésekről döntött a kormány. A rendeletek és határozatok a 75. számú Magyar Közlönyben április 15-én jelentek meg.

Nem lesz kötelező a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételihez? Cikk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelménye kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül. Az erről szóló javaslatot szerdán nyújtja be a kormánynak a tárca – jelentette be Schanda Tamás, a tárca parlamenti államtitkára Hajdúszoboszlón, a XXI. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián.

Nyelvvizsgaelvárás: több ezren kiszorulhatnak a felsőoktatásból Cikk

Több ezren kiszorulnak a felsőoktatásból, és akár 30-40 százalékkal is visszaeshet a felvett hallgatók aránya, ha az oktatási kormányzat nem változtat a jövőre életbe lépő szigorú szabályozáson, amely szerint az alap- és osztatlan képzésekre jelentkezőknek középfokú komplex nyelvvizsgával kell rendelkezniük – mondta a Világgazdaságnak Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke.

Nyelvvizsga-támogatás: 400 milliót fizetett már ki idén az állam Cikk

Csaknem 14 ezren igényelték idén a nyelvvizsga után járó támogatást, a kifizetett összeg pedig meghaladja a 400 millió forintot – írja a Magyar Hírlap.

Jövőre már kötelező lesz a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételihez Cikk

Kötelező lesz a nyelvvizsga 2020-tól a felsőoktatási felvételihez. A minisztérium nem tervezi a dátum elcsúsztatását, az ezzel ellentétes sajtóhírek tévesen jelentek meg – tudta meg a Magyar Nemzet.

Indul az új diplomamentési pályázat Cikk

Augusztustól lehet pályázni diplomamentésre, akkor hozzák nyilvánosságra azoknak a felnőttképző intézményeknek a nevét, amelyek csatlakoztak az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság újabb programjához – tudta meg a Világgazdaság.

Így igényelhető vissza az első sikeres nyelvvizsga díja, letölthető az űrlap Cikk

Letölthető az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatás igényléséhez szükséges nyomtatvány a Magyar Államkincstár honlapjáról.

Januártól megtérítik az újabb nyelvvizsga díját a fiataloknak Cikk

Megtérítik az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik – akár több – nyelvvizsgával – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a Debreceni Egyetemen.

Nyelvvizsga nélküli besorolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abban, hogy szociális területen egyházi fenntartású családi bölcsődébe azt a pályakezdő csecsemő- és kisgyermeknevelőt, aki a diplomáját nyelvvizsga hiányában még nem kapta meg, milyen fizetési kategóriába soroljuk be? Lehet őt már az F1-be (főiskolai végzettség vagy csak D1) érettségi? Köszönöm a segítséget.

Ingyenes nyelvvizsga Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam a 2018-ban bevezetésre kerülő első középfokú nyelvvizsga állami támogatásáról. Ha már van angolból középfokú nyelvvizsgám, de szeretnék egy másik nyelvből is nyelvvizsgát tenni, akkor igényelhetem a támogatást? Nyelvenként az első vizsgát támogatják vagy személyenként az elsőt? Válaszát előre is köszönöm!

Jövőre állami támogatás jár az első nyelvvizsgához Cikk

Évente 3 milliárd forintot különít el a kormány az első nyelvvizsga megszerzésére a következő három évben – közölte a kormányportálon az EMMI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close