16 találat a(z) nyelvoktatás cimkére

Nyelvoktatásról lehet-e július 1. után nyugtát kibocsátani? Kérdés

Nyelvoktatás számlázása Kérdés

Áfa távolról is nyújtható szolgáltatásoknál Cikk

Nyelvoktatással – nem akkreditált képzés – foglalkozó kft. a globális információs hálózaton keresztül távoktatási szolgáltatást kíván nyújtani a világ bármely országában élő, nem adóalany személyek részére. Ha a távoktatást EU-n kívüli magánszemély részére nyújtja, akkor kell áfát felszámítania a tevékenységére? Ha igen, melyik ország áfáját? Ha nem kell, akkor mit kell írni a számlára? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Magán nyelvoktatás áfakérdése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyelvi magánoktatás besorolású (tevékenységkód.: 855903) tevékenységet is folytató áfaalany egyéni vállalkozó esetében az otthonában folytatott nyelvoktatás áfás vagy áfamentes szolgáltatásnak minősül 2020. január 1-jétől?

Nyelvi oktatás áfa megítélése Kérdés

Tisztelt szakértő! 2019.12.19-én a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény hatálybalépésével összefüggő módosításokról szóló 2019. évi CXII. törvény a hatályon kívül helyező rendelkezések 58. §-a módosította az áfatörvény 85. §-a 2. bekezdését. E bekezdés c) pontja alapján mentes az adó alól "c) a nyelvi képzés és az államilag, illetve nemzetközileg elismert nyelvvizsga-bizonyítvány kiadásának alapjául szolgáló vizsga.....". A módosítás a nyelvi képzés szavak beemelése a törvénybe. Kérdésem mi minősül nyelvi képzésnek? Ki végezhet nyelvi képzést? Ez alapján áfamentes szolgáltatásnak minősül minden nyelvtanfolyam, nyelvoktatás?

Nyelvoktatás áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi törvénymódosítással kapcsolatban szeretném segítségüket kérni. A 2020. január elsejétől hatályos hogy "Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 85. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „(2) Egyéb oktatás vagy képzés a) a szakképzésről szóló törvény alapján szervezett szakmai oktatás és szakmai képzés, továbbá az ehhez kapcsolódóan szervezett szakmai vizsga és képesítő vizsga, b) a felnőttképzésről szóló törvényben meghatározott ba) bejelentés birtokában és jogszabály alapján vagy bb) engedély birtokában szervezett oktatás vagy képzés, továbbá az ehhez kapcsolódóan szervezett vizsga, c) a nyelvi képzés és az államilag, illetve nemzetközileg elismert nyelvvizsga-bizonyítvány kiadásának alapjául szolgáló vizsga, valamint d) a tanulmányi és tehetséggondozó verseny szervezése és lebonyolítása.” A c) pont "nyelvi képzés" kiegészítéses módosítással kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy jól értelmezem-e, hogy 2020. január 1-jét követően ha egy nyelviskola nem akkreditált nyelvi képzést indít, hanem „sima”, akkreditációhoz nem kötött nyelvi képzést számláz, akkor azt az idéntől már tárgyi mentes tevékenységként számlázhatja, míg eddig ezen nyelvi képzéseket/nyelvoktatást áfásan számlázta. Segítségüket előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel

Nyelvoktatás támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalatunk szeretné a nyelvoktatást támogatni az eddigiektől eltérő formában. A kiválasztott dolgozóknak a munkájukhoz, a nemzetközi kapcsolattartáshoz szükséges a nyelvtudás. Azt a döntést hozták a vezetőink, hogy az eddigiektől eltérően – és a személyre szabott igényeket jobban figyelembe véve – nem a vállalathoz jönnének a tanárok csoportos oktatást tartani, hanem mindenki, akit kijelölnek nyelvtanulásra, önállóan oldaná meg a képzést. Mindenki kapna egy költségkeretet, és a szintjének és igényeinek megfelelő oktatást választaná, és számlával számolna el a cég felé. Mire érdemes odafigyelni a fent leírtak bevezetésénél, hogy helyesen járjunk el? Elfogadható-e ebben a formában a képzés, nem minősül-e esetleg juttatásnak a dolgozó felé, ha mindenki egyedileg számol el? A költségkeret meghatározásánál személyenként lehetséges-e differenciálni? Előre is köszönöm a válaszát!

Angol nyelvoktatás kötelezővé tétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. az összes dolgozója részére kötelezővé szeretné tenni az angol nyelvoktatást, ez kötelezhető-e? Illetve munkaidőben történne az oktatás, ezért ezt az időt szeretnék ledolgoztatni, ezt megtehetik? Cégen belül történne az oktatás, és a cég finanszírozná. Előre is köszönöm válaszát!

A nyelvoktatás áfás-e? Kérdés

A nyelvoktatás áfás-e, ha középiskolás gyermekeknek előre felvett műsoros anyagot értékesítünk, kérdezni lehet interneten keresztül?Próbateszteket is lehet vásárolni.

Külföldi nyelvoktatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkáltató egy munkavállalójának a külföldi nyelvi képzését állná. Milyen adóvonzata van a tanfolyam és a tanfolyamhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatás támogatásának a munkáltató és a munkavállaló részéről? További szép napot!

Nyelvoktatás elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tulajdonosa felnőttképzési szerződést kötött egy nyelviskolával, és az oktatásról a kft. nevére kért számlát. A nyelvtudás a kft. működéséhez, bevételszerző tevékenységéhez szükséges. Kérdésem, hogy a nyelvoktatás költségének elszámolása keletkeztet-e adófizetési kötelezettséget a magánszemélynél vagy a kft.-nél? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Erdélyi Andrea

Szakképzési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elszámolható-e szakképzési hozzájárulás terhére saját dolgozók nyelvoktatása, ha a képzést nyilvántartásba vett, külsős akkreditált nyelviskola tartja? Válaszát köszönöm.

Nyelvoktatás munkavállalóknak Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás szeretné egyes kollégáit, akiknek a munkaköre megköveteli, nyelvoktatásban részesíteni. Ennek költsége adómentesen elszámolható? Illetve kötelezi-e bármi a munkáltatót, hogy minden munkavállalóját oktassa, ha akár csak egynek is megtéríti a nyelvtanulás költségét? Köszönöm!

Nyelvoktatáshoz kapcsolódó áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gazdasági társaság nyelvoktatást folytat akkreditációval rendelkező nyelviskolában. Az általa kiállított számla mentes-e az áfa alól vagy sem? Válaszukat előre is köszönöm!

Iparűzési adó: vigyázat, nem mindenki alvállalkozó, aki annak látszik! Cikk

Az iparűzési adó bevallása kapcsán fontos szerepet játszanak az alvállalkozói szerződések. Azonban nem mindenki alvállalkozó, aki annak látszik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közhasznú alapítványnak tartós adomány

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close