4 találat a(z) nyári tábor cimkére

Pedagógus nyári táboroztatásának adózása Kérdés

Fogadnak az óvodák, bölcsődék és a nyári táborok Cikk

A koronavírusjárvány miatti bezárásokat követően újra kinyithatnak az óvodák és a bölcsődék, előbb vidéken, aztán Budapesten – derül ki a kormány május 20-án kihirdetett 215/2020. számú rendeletéből.

Nyári tábor szervezésének adózási formái Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemélyként nyáron gyerekek táboroztatásával szeretnék foglalkozni. A táborokat egy alföldi kisvárosban szeretném szervezni, ahol a gyermekek megismerkednének az állatokkal, mezőgazdasági termeléssel, lovagolnának és a természetben játszanának. Emellett nyelvi oktatást is tervezek részükre. A szállás és az étkezés a családi házam mellett épített szálláshelyen lenne. A tábor egyhetes turnusokban a nyár folyamán több alkalommal lenne. Nyelvtanárként rendelkezem főállással, emellett őstermelő is vagyok. Milyen adózási formában történhetne a táboroztatás, milyen bizonylatokat kell kiállítanom, milyen nyilvántartásokat kell vezetnem? Hova kell bejelentkeznem a tevékenység elindításához? Köszönettel: Nagyné

Adómentes vagy áfás nyári táborok? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közhasznú nonprofit gazdasági társaságunk sportvállalkozásként működik. Az általunk szervezett nyári táborok részvételi díjának áfatartalmára irányul a kérdésünk: hogyan járunk el helyesen: 1) a teljes "csomagot" (részvételi díjat) adómentesen értékesítjük (ebben az esetben nem vonnánk le az általunk vásárolt szolgáltatások áfáját) vagy 2) szét kellene bontatunk és pl. az oktatás részt (edzők díjazása) adómentesen számlázzuk, a többi közvetített szolgáltatást (pl. étkezés, állatkerti belépő) áfásan értékesítjük. Az Áfa tv. 85. § 1) ma) és 4) alapján közszolgáltatóként nyújtunk sportolással kapcsolatos szolgáltatást (alapító okiratunk szerint közhasznú feladatunk a 93.19 és a 85.51). A nyári táborok célja, hogy az igazolt sportolóink részére a nyári időszakban is tartsunk edzéseket, illetve a nem igazolt résztvevők közül a legtehetségesebbeket az utánpótlásnevelési programunkba vonjuk be. A kiegészítő szolgáltatások a 70. § (1) b) szerinti járulékos költségnek tekintendők? Segítségüket előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Egyházi szervezet számlakibocsátása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close