13 találat a(z) nullás bevallás cimkére

Nyugdíjas ügyvezető 2308-as bevallása Kérdés

2101, NY bevallásokról Kérdés

Nullás bevallás Kérdés

Egy vállalkozó (kft) időszaki áfa- és járulékbevallását is "nullás" adótartalommal, de határidőben benyújtja, miközben működött, volt folyamatosan bevétele, ráadásul online pénztárgépe is van, és alkalmazottjai is (vendéglátás). Később ezt "önellenőrzéssel pótolja". Ez a vállalkozói magatartás miként minősíthető? Mit szeg meg az, aki azért nyújt be "nullás" adattartalommal egy bevallást, mert nem tud adót fizetni, vagy nincs naprakész könyvelése?

Nullás bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésem lenne. Heti 36 órás munkaviszony mellett egyéni vállalkozóként foglalkozom szállásadással. Év közben nincs vállalkozói kivétem, csak év végén osztalékkivét. Sajnos nem adtam be 58-as bevallást, amit most hiánypótlásban kérnek tőlem. Jól sejtem, hogy nullás bevallásokat kell beadnom? Az osztalék szja- és ehorészét mindig bevallottam/befizettem, de más járulékot nem, és az 53-as bevallás sem jelzett hibát, mivel a kivétsorok üresek voltak. Válaszukat köszönöm!

Reklámadó-bevallás Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2018_3_7_Reklamado_kotelezettseg_aloli_men_kto Tisztelt Erdős Gabriella! Mentesülünk a reklámadó-fizetési kötelezettség alól abban az esetben, ha havonta adóbevallást nyújtunk be nulla értékkel? (A reklámköltségünk nem haladja meg a havi 2,5 millió Ft-ot.) Vagy minden számlához nyilatkozatot kell kérni a közzétevőtől, és ha 10 napon belül nem érkezik meg, le kell jelenteni a NAV felé? Mentesülünk-e a sok adminisztrációs teher alól abban az esetben, ha a bevallást havonta leadjuk nullásan? Válaszát előre is köszönöm.

NY nyilatkozat Kérdés

T. Szakértő! Minden évben megküldjük az NY nyilatkozatokat. 08-ra 58-ra 01-re. A szabályoknak megfelelően. Amikor a vállalkozás megszűnik, a NAV kéri ezeknek a bevallásoknak a nullás változatát. Vagyis nem fogadja el az NY-s nyilatkozatokat. Volt már, hogy 5 évre visszamenőlegesen bekérte nullásan. Nem értjük és több könyvelőirodával konzultálva ők is ezt tapasztalták. Mi értelme van akkor az NY-s nyilatkozatnak, miért nem közlik, hogy nem fogadják el és küldjünk nullásat havonta. Értelmes ez így vagy csak a vállalkozásokat, könyvelőket szivatja a T. NAV? Köszönöm válaszát.

xx08 M lap nullásan máshol biztosítottról Kérdés

Miért kell beadni xx08 M lapot nullásan arról a "társas vállalkozóról", akinek 36 órát elérő munkaviszonya van egyéb helyen, mely utóbbinál fogva biztosított és a xxT1041 adatlap mindezeket helyesen tartalmazza?

Több havi megbízási díj bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkkel kapcsolatban kérném segítségét. 2015.01.03-04.30. időszakban megbízással foglalkoztattunk egy magánszemélyt. A megbízási díj egy összegben 2015.04.30-án került kifizetésre, és mivel meghaladta a minimálbér 30 százalékát, ezért a T1041-esen be is jelentettük, mint biztosítottat 2015.01.03-04.30 időtartamra. Az áprilisi 08-as bevallásban a 08-as és 09-es lapon szerepeltettük a biztosítási jogviszony időtartamát 01.03-04.30. A NAV idén felszólított minket, hogy a T1041-es bejelentésünket nem fedik a 08-as bevallások, hiányoznak a 01. 02. és 03. havi bevallásaink az adott jogviszonnyal kapcsolatban. Az ügyintéző szerint a hiányzó hónapokra be kellett volna adnunk visszamenőleg egy-egy nullás bevallást. Ez valóban így lenne helyes? Esetleg jól adtuk be a bevallást, vagy a 08 és 09-es lapokból kellett volna többet benyújtanunk az áprilisi bevallásban, külön a 01-03 hó és a tárgyhó adataival? Előre is köszönjük segítségüket.

NY nyomtatvány és a 1758-as bevallás kapcsolata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk könyvel olyan egyéni vállalkozásoknak, akiknek a vállalkozása 36 órát meghaladó munkaviszony mellett működik. Az év folyamán nem vesznek ki jövedelmet. A T101E nyomtatványon be vannak jelentve 36 órát meghaladó vállalkozónak. Ebből adódóan az NY-es nyomtatványon a 17108 mellett a 1758-as nyomtatványon is szerettük volna jelölni, hogy nincs kivétjük és nem kell a 1758-as nyomtatványt havonta beküldeni. Eddig is ezt tettük, kiírta a gép, hogy a NAV nem ad információt az ellátásokhoz, ettől függetlenül bejelöltük, ahogy most is szeretnénk. Egy ismerős könyvelővel beszélve kiderült, hogy ő is ezt a gyakorlatot követte, de behívták ellenőrzésre, és utólag elkészíttették vele a nullás havi 58-as bevallásokat. Szeretném kérdezni, hogy a jogszabály szerint mi a kötelezettségünk. Ha nem volt kivét, nem vett igénybe ellátást (táppénzt), akkor havonta jelentsem le nullásan, vagy jó az NY-es nyomtatvány továbbra is igazolásnak?

Az ekáer buktatta le a nullás bevallást, nagy az ára Cikk

Ahelyett, hogy fizetési halasztást kért volna a NAV-tól, még nagyobb bajt okozott magának egy Pest megyei kereskedelmi kft. Átmeneti likviditási nehézségét ugyanis azzal akarta áthidalni, hogy a több mint 130 millió forintnyi áfafizetési kötelezettsége helyett nullás adattartalommal nyújtotta be bevallását – derül ki a NAV közleményéből.

1408-as bevallás Kérdés

Valóban akkor is köteles minden hónapban leadni a 08-as bevallást a kft., ha az ügyvezető tagja máshol van főállásban? Az ügyfélszolgálaton úgy tájékoztattak, hogy ha tag és ügyvezető egyszerre, akkor köteles nullásan is minden hónapban leadni, és nem adhat be NY-t. Csak a nyugdíjas tag ügyvezető nem köteles nullás beadásra. Kérem tájékoztatásukat.

Biztosító társaság – környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Reklámhordozó papíron kívül milyen más jogcímen keletkezhet a biztosító társaságnak termékdíj-fizetési kötelezettsége? Például hulladék, gumiabroncs, stb.? Reklámhordozó papír termékdíját a szállító (nyomda) megfizeti, a biztosító nullás bevallást készít erről negyedévente. Kell-e átvállalási nyilatkozat, vagy egyéb nyilatkozat bármelyik féltől, vagy abban az esetben, ha a nyomda az első belföldi forgalomba hozó, és fizeti a termékdíjat, azt hogyan kell bizonylatolni? Mi a biztosító feladata? Felhasználásként lehet-e valamilyen termékdíj kötelezettsége a biztosítónak? Bejövő számlán kell-e vizsgálni, hogy feltüntették-e a termékdíj megfizetését. Válaszát előre is köszönöm!

1358-as nullás bevallás Kérdés

A másodállású egyéni vállalkozónak be kell adni 1358-as nullás bevallást. A katás másodállású egyéni vállalkozónak is kell beadni nullás 1358-as bevallást?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési bevallás 2024

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31