16 találat a(z) nagypéntek cimkére

Idén először nem munkaszüneti nap a nagypéntek Ausztriában Cikk

Nagypénteken az érintett egyházak Ausztria-szerte tiltakoztak az új rendelet ellen, amely szerint az idén ez már nem munkaszüneti nap az országban.

Alkalmi foglalkoztatás nagypénteken Kérdés

Félnapos munkaszünet nagypénteken: szinte minden oldalról bírálják az osztrák kormány tervét Cikk

Általános félnapos munkaszünetet tervez nagypéntekre az osztrák kormány, de máris sok bírálatot kapott a munkajogi viták rendezését célzó új rendelkezésére, amely szerint minden munkavállaló csak 14 óráig dolgozhat a húsvéti ünnepek kezdőnapján.

Nagypénteki munkavégzés a vásárcsarnokban Cikk

A vásárcsarnokban munkaviszonyban álló dolgozó végezhet-e munkát nagypénteken? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szakértőnk, dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Vásárcsarnokban nagypénteki munkavégzés Kérdés

Mikor lesz már december 24. munkaszüneti nap? Cikk

A lakosság számára fontos, hogy december 24-ét is minél előbb munkaszüneti nappá nyilvánítsák, hiszen így szenteste napján a munkavállalók többségének nem kellene dolgozni, illetve ezt a napot nem is kellene más időpontban, például szombaton ledolgozni – derül ki a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) több mint ezer ember megkérdezésén alapuló online, nem reprezentatív felméréséből.

Egyszerűsített foglalkoztatási bérpótlék nagypénteken Kérdés

Ki dolgozhat nagypénteken? Cikk

Április 14-én, nagypénteken vásárcsarnokban dolgozhat-e a munkavállaló? Ha igen, milyen plusz juttatást kell neki adni? – kérdezte egyik olvasónk. Szakértőnk, dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Nagypénteki munkavégzés, nyitvatartás Kérdés

Nagypénteki munkavégzés Kérdés

Nyugdíj: nagypéntek miatt változik a kifizetési nap Cikk

Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása miatt 2017. április 14-e (péntek) munkaszüneti nap. Erre tekintettel a Magyar Posta Zrt. által a nyugdíj-kifizetési naptárban adott korábbi tájékoztatástól eltérően a rendszeres ellátás kifizetése módosul azon ügyfelek tekintetében, akik 2017. április 12-14-e közti időszakban kapták volna kézhez az ellátásukat.

Nagypéntek Kérdés

Új munkaszüneti nap még idén! Megszavazta nagypénteket a parlament Cikk

Megszavazta az Országgyűlés a törvényjavaslatot, amely szerint már idén munkaszüneti nap lesz nagypéntek.

Nagypénteki munkaszünet: így érinti a dolgozókat és a munkáltatókat Cikk

A parlamenti végszavazásra váró törvényjavaslat szerint várhatóan már az idei évben is munkaszüneti nap lesz a húsvét előtti péntek, azaz nagypéntek. A munkáltatói érdekképviseletek jelezték, hogy nem fogadják osztatlan lelkesedéssel az új munkaszüneti napot, mivel így újabb napra kell munkavégzés nélkül bért fizetniük, sőt, a munkaszüneti napon dolgozóknak 100 százalékos bérpótlék jár. Nézzük, hogyan érintené ez a változás munkajogi szempontból a munkavállalókat és a munkáltatókat!

Új munkaszüneti nap lehet még idén! Nagypéntekről tárgyal a parlament Cikk

Tizenegyre nőhet idén a munkaszüneti napok száma, amennyiben az Országgyűlés elfogadja az emberi erőforrások minisztere által beterjesztett törvényjavaslatot arról, hogy nagypéntek is munkaszüneti nap legyen. A törvényjavaslatról hétfőn este vitáztak a parlamenti képviselők.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Különbözeti áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel
2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X