17 találat a(z) nagypéntek cimkére

Munkavégzés húsvétkor 2020-ban Cikk

Bár a munkajogi szabályok e körben nem változtak, azonban a koronavírus felülírta a nagypéntek és a húsvét ünnepét. Tavaly ilyenkor nagy erőkkel dolgoztak a munkavállalók az éttermekben, kávézókban és a kirakodóvásárokon, de a virágboltok és a mozik is működhettek, a piacokon hosszú sorokat kellett végigvárni egy-egy szép házi sonkáért vagy finom sajtért. Az emberek templomban imádkoztak és adtak hálát. Az éttermekben jelenleg nem lehet helyben ételt fogyasztani, a piacot több önkormányzat bezáratta, az egyházak pedig azt javasolják, hogy a hívek otthonról kapcsolódjanak be a vallási eseményekbe.

Idén először nem munkaszüneti nap a nagypéntek Ausztriában Cikk

Nagypénteken az érintett egyházak Ausztria-szerte tiltakoztak az új rendelet ellen, amely szerint az idén ez már nem munkaszüneti nap az országban.

Alkalmi foglalkoztatás nagypénteken Kérdés

Egyéni vállalkozó kertészeti termékeket piacokon árusít, ahol rendszeresen alkalmi munkavállalkókat is foglalkoztat. A húsvéti ünnepeken is piacozik. Bejelenthetőek-e egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozók nagypéntekre és nagyszombatra? Foglalkoztatható-e egyszerűsített foglalkoztatással 15 éves gyerek? Válaszát előre is köszönöm.

Félnapos munkaszünet nagypénteken: szinte minden oldalról bírálják az osztrák kormány tervét Cikk

Általános félnapos munkaszünetet tervez nagypéntekre az osztrák kormány, de máris sok bírálatot kapott a munkajogi viták rendezését célzó új rendelkezésére, amely szerint minden munkavállaló csak 14 óráig dolgozhat a húsvéti ünnepek kezdőnapján.

Nagypénteki munkavégzés a vásárcsarnokban Cikk

A vásárcsarnokban munkaviszonyban álló dolgozó végezhet-e munkát nagypénteken? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szakértőnk, dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Vásárcsarnokban nagypénteki munkavégzés Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy a vásárcsarnokban munkaviszonyban álló dolgozó végezhet-e munkát nagypénteken, vagy csak az, aki egyszerűsített foglalkoztatott?

Mikor lesz már december 24. munkaszüneti nap? Cikk

A lakosság számára fontos, hogy december 24-ét is minél előbb munkaszüneti nappá nyilvánítsák, hiszen így szenteste napján a munkavállalók többségének nem kellene dolgozni, illetve ezt a napot nem is kellene más időpontban, például szombaton ledolgozni – derül ki a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) több mint ezer ember megkérdezésén alapuló online, nem reprezentatív felméréséből.

Egyszerűsített foglalkoztatási bérpótlék nagypénteken Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy egyszerűsített alkalmi foglalkoztatás esetén kötelező-e a nagypénteki munkaszüneti nap 100%-os bérpótlékát kifizetni?

Ki dolgozhat nagypénteken? Cikk

Április 14-én, nagypénteken vásárcsarnokban dolgozhat-e a munkavállaló? Ha igen, milyen plusz juttatást kell neki adni? – kérdezte egyik olvasónk. Szakértőnk, dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Nagypénteki munkavégzés, nyitvatartás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy nagypénteken, nyitva tarthat-e elsősorban pékárut értékesítő üzlet (üdítő, tejtermék, előre csomagolt felvágottak, édesség, sütemény is kapható az üzletben)? Alkalmazottak dolgoznak az üzletben. A pékáru a saját pékségükben készül, a pékségben dolgozók dolgozhatnak-e? Fodrász egyéni vállalkozó nyitva tarthat-e nagypénteken? (Nem foglalkoztat alkalmazottat, az egyéni vállalkozó dolgozik csak az üzletben.) Válaszukat előre is köszönöm!

Nagypénteki munkavégzés Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy április 14-én, nagypénteken vásárcsarnokban dolgozhat-e a munkavállaló? Ha igen, milyen plusz juttatást kell neki adni?

Nyugdíj: nagypéntek miatt változik a kifizetési nap Cikk

Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása miatt 2017. április 14-e (péntek) munkaszüneti nap. Erre tekintettel a Magyar Posta Zrt. által a nyugdíj-kifizetési naptárban adott korábbi tájékoztatástól eltérően a rendszeres ellátás kifizetése módosul azon ügyfelek tekintetében, akik 2017. április 12-14-e közti időszakban kapták volna kézhez az ellátásukat.

Nagypéntek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Legyen szíves állásfoglalását adni annak tekintetében, hogy Nagypénteken a nagyobb kereskedelmi boltok nyitva tarthatnak-e? Köszönettel: Tóth Mária

Új munkaszüneti nap még idén! Megszavazta nagypénteket a parlament Cikk

Megszavazta az Országgyűlés a törvényjavaslatot, amely szerint már idén munkaszüneti nap lesz nagypéntek.

Nagypénteki munkaszünet: így érinti a dolgozókat és a munkáltatókat Cikk

A parlamenti végszavazásra váró törvényjavaslat szerint várhatóan már az idei évben is munkaszüneti nap lesz a húsvét előtti péntek, azaz nagypéntek. A munkáltatói érdekképviseletek jelezték, hogy nem fogadják osztatlan lelkesedéssel az új munkaszüneti napot, mivel így újabb napra kell munkavégzés nélkül bért fizetniük, sőt, a munkaszüneti napon dolgozóknak 100 százalékos bérpótlék jár. Nézzük, hogyan érintené ez a változás munkajogi szempontból a munkavállalókat és a munkáltatókat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata 40%

Szipszer Tamás

adószakértő

Pót ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs