5 találat a(z) munkaidő-kedvezmény cimkére

Munkaidő-kedvezmény COVID-oltás idejére Kérdés

Lombikprogram: milyen jogai vannak a reprodukciós eljárásban részt vevő munkavállalóknak? Cikk

A várandós nők munkajogi helyzetével többé-kevésbé tisztában vagyunk, ugyanakkor egyre inkább emelkedik a reprodukciós eljárásban részt vevő munkavállalók száma, így különösen fontos, hogy a munkajogi szabályok kellő védelmet biztosítsanak a gyermekvállalás előtt állók részére. Felmondási tilalom, munkaidő-kedvezmény: jogszabályi háttér és a bírói gyakorlat tükrében.

Tanulmányi szerződés Kérdés

Ha a munkavállaló a tanfolyam végén nem vizsgázik le, további kötelezettsége van-e a munkáltatónak vele szemben? Gondolok arra, hogy köteles-e a pótvizsgáig további munkaidő-kedvezményt, tanulmányai befejezéséig fizetni? A tanulmányi szerződés ebben az esetben mire kötelez?

Munkaidő-kedvezmény és a munkavégzés alóli felmentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkába járással kapcsolatos költségtérítéssel vannak értelmezési problémáim. A 39/2010-es kormányrendelet alapján a költségtérítés jár a munkavállalónak, kivéve az Mt. 55. § alatt felsorolt kizártak körét. Ebben a paragrafusban nem szerepel a szakszervezeti tisztségviselők munkaidő-kedvezménye. Az én értelmezésemben a szakszervezeti munkaidő-kedvezmény biztosítása alatt nem mentesül a munkavégzési kötelezettség alól, csak más jellegű (szakszervezeti tevékenység) munkát végez. A szakszervezeti tisztségviselő munkaidő-kedvezményének indoka az, hogy a szakszervezeti tevékenység időtartamára a tisztségviselő olyan díjazásban részesüljön, mintha munkát végezne. Az Mt. előírja, hogy a munkaidő-kedvezményt az igénybe vevő tisztségviselő érdekképviseleti tevékenységére kell hogy fordítsa. Ez egyébként következik a rendeltetésszerű joggyakorlás kötelezettségéből is. Tehát, szerintem a munkavégzés alóli felmentéssel ellentétben a munkaidő-kedvezményt igénybe vevő munkavállalónak jár a munkába való járással kapcsolatos költségtérítés. Jól értelmezem, vagy a két fogalom ugyanazt takarja csak más megnevezéssel? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: Korcsok János

Apát megillető munkaidő-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném a segítségét, hogy az apát megillető munkaidő-kedvezmény igénybevételét 2019-ben milyen nyomtatványon tudom igényelni, a nyomtatványt milyen módon és kinek kell eljuttatni? Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed melletti munkavégzés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Gyesről visszatérő másodállása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close