6 találat a(z) munka táppénz mellett cimkére

Alkalmi munkavégzés táppénz ideje alatt Kérdés

http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Munkavegzes_tappenz_alatt_mikor_lehet_mikor_IX4HXS Tisztelt Szakértő! Fenti cikkre hivatkozással kérdezném: a munkavállaló főállásában fizikai munkát végez. Targoncavezető kétműszakos munkarendben. Stroke-ot kapott néhány hónapja, és jelenleg táppénzen van. A munkáltatója üzemorvosa írásos szakvéleményt is adott arról, hogy a korábbi munkakörében nem fogják tudni foglalkoztatni a táppénz lejárta után (targoncavezető, fizikai munka, két műszak). Kérdésem az, hogy mivel a főfoglalkozásában jelenleg táppénzen van, egy másik munkáltatónál vagyon- és személyőrként 1-1 napos foglalkoztatás (alkalmi munkavégzés) keretében vállalhat-e munkát például hétvégi rendezvényeken a táppénze folyósítása idején? (Más munkáltató, más jellegű munka.) Köszönöm válaszukat! Bősze Andrea

Táppénz és munkabér egyszerre? Így lehetséges Cikk

Kettő munkahelyen részmunkaidőben dolgozó munkavállaló dolgozhat-e aktívan az egyik helyen, miközben a másik jogviszonyában táppénzen van? – kérdezte olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

Táppénz alatti munkavállalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék érdeklődni, hogy táppénzes állományban lévő munkatársam létesíthet-e másik cégnél egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó munkaviszonyt? Illetve, ha létesített ilyen jellegű munkaviszonyt, és azt a fizetett táppénzes állománya alatt elvégezte, van-e jelentési kötelezettsége a fő munkaviszonyának, amennyiben ez a tény a tudomására jutott?

Köztisztviselő táppénz ideje alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! 16 hetes terhes köztisztviselő(könyvelő) táppénzre íratja ki magát. Milyen formában folytathat otthonról kereső tevékenységet, mely a későbbiekben beleszámít a családtámogatási ellátások alapjába? Kell-e engedélyt kérnie a munkáltatójától (jegyző), ha esetlegesen táppénz alatt más alkalmazná megbízási díjjal? Kérdéseimre előre is köszönöm a választ!

Egyéni vállalkozó többes jogviszonyban – Táppénz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó heti 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik. Mellette egyéni válllalkozó is. Áprilistól szeretne táppénzre menni, mivel várandós. Kérdésünk az, hogy személyesen végezheti-e a vállalkozói tevékenységét, ha a munkaviszonyából táppénzre megy? Hátrányosan érinti-e, ha a vállalkozói tevékenységét személyesen végzi, és bevételre tesz szert? (CSoportos tornát tartana heti néhány alkalommal). Segítő válaszát köszönjük.

Alkalmi munka táppénz mellett Kérdés

Tisztelt Szakértők! Fő állásában a kismama elmenne táppénzre.Eladó, heti 40 órában, és ezt már nem bírja. Emellett – szintén eladóként – heti egy-két alkalommal, alkalmi munkavállalással dolgozna máshol. Megoldható, hogy ilyen esetben a főállásában táppénzen legyen, és kapja is az ellátást, a másik helyen pedig egyszerűsített foglalkoztatottként bejelentsék? (Szakértők szerint annak nincs akadálya, hogy például két munkaviszony esetén az egyikben táppénzen legyen, a másikban dolgozzon, csak indokoltnak kell lenni, hogy miért tudja az egyiket végezni, a másikat pedig nem.) Megoldható ez így? A gyors, segítő válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm! (Valószínűleg ez jövő év elején lesz aktuális, nem tudom, hogy ez befolyásolja-e a választ, lesz-e ebben 2015-re változás?!)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíjemelés feltételei nők 40 nyugdíj esetén

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Közbeszerzés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Áfa rendezetlen tétel

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3