8 találat a(z) mintadarab cimkére

Gépek bemutatásra Kérdés

Uniós értékesítés Kérdés

Ekáer mintadarab leszállításához Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkatrész (váz) mintadarabot gyártottunk, amely súlya alapján ekáer-köteles, de értéket nem tudok neki adni, mivel kipróbálásra, tesztelésre szállítják, és az képezi a további gyártás alapját és utána derül ki, hogy mi lesz a pontos ár. Tehát a majd számlázásra kerülő árat később fogom megtudni, ha téves árat adok, azért is büntetnek. Ilyen esetben, hogyan járok el helyesen, ha egyéb jogcímet állítok be és nem írok árat, elfogadható? Köszönettel!

Divat és formatervezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Legyen kedves a következőkben segíteni: egy gazdasági társaság saját fejlesztésű divatcikkeket kíván varratni (ruházati termék) és terveztetni, mintadarabokat készít, majd az elkészült darabokat értékesíti. Megvásárlásra kerül az anyag, szabásminta, költségként felmerül a mintadarabok terveztetése, varratása is. Így előállít x db ruhadarabot és értesít y db mennyiséget ezekből. A kérdésem, hogy az elkészült, de még nem értékesített ruhadarabok, valamint a még fel nem használt anyagok nyilvántartása, könyvelése hogyan történik? Nagyon köszönöm a segítséget.

Árumintának szánt termék beszerzésének, átadásának menete, pontos könyvelése tételesen Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiaknak kérném segítségét, pontos levezetését, könyvelését: Árubeszerzés mintadarabként történő továbbadás céljából cégek között. Beszerzés könyvelése, átadás, kivezetés kontírozása, szükséges iratok, adózási szabályok levezetése. Nyilvántartási szabályok stb. Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm.

Vitaminminta Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy egészségügyi termékek (vitaminok, étrendkiegészítők, sportfelszerelések) kereskedelmével foglalkozó kft. külföldi beszállítótól vásárolt adómentesen vitaminmintákat egy esetleges magyarországi forgalmazás próbájaként. Milyen lehetősége van ezt adómentesen továbbadni termékmintaként, kipróbálásra?

"Demo" áru átadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk partnerei (nem magánszemélyek) részére "demo" árut (az új termék metszet nézete, műanyagból) küld, azzal a céllal, hogy a partnerek megismerhessék az új terméket és működését. A mintadarabok beszerzési értéke 10 ezer forint körül van, de természetesen ingyenesen adjuk át. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan szerepeljenek ezek a termékek a könyveinkben és miként könyveljük az átadást? Illetve átadás-átvételi jegyzőkönyvön kívül kell-e egyéb dokumentum? Válaszukat előre is köszönöm!

Mintadarab, mint tárgyi eszköz Kérdés

Sok cégnél az a gyakorlat, hogy az eladásra szánt árukból azokat, amelyeket bemutatási célra használnak (például bútorok, műszaki cikkek), nem áruként, hanem tárgyi eszközként veszik nyilvántartásba, és értékcsökkenést számolnak el rá az eladásig. Valahol azt olvastam/hallottam, hogy ezt nem szabad. Így van-e, és ha igen, mikortól? Köszönettel várom válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs