8 találat a(z) mínuszos számla cimkére

Fordított áfa elszámolás Kérdés

Számlázásitárgy-változás lezárt üzleti évben Kérdés

M-es lapok korrekciós tétele Kérdés

Áfa, járulékbevallás-korrekció Kérdés

Áfabevallás M-es és főlap kezelése sztornó esetén Kérdés

100 ezer forint áfa feletti módosító számla jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem épitőipari tevékenységet végez, elhozza a boltból az anyagokat, amelyeket beépiteni szándékozik, de ami megmarad, azt visszaviszi. A bolt készít egy mínuszos számlát a visszavitt anyagokról, de azt nem tünteti fel, melyik számlán volt, amit visszavett .Az egész számla áfatartalma meghaladja a 100 ezer forintot. Én fizetendő áfában könyvelem le, amit ügyfelem bejelentett. Kérdésem: én ezt kell, hogy jelentsem, de hogyan? Nem tudom az eredeti számla sorszámát, amin megvásároltuk. Lehet, hogy 5 számlából jön össze vagy annál is többől. Erre a NAV-nál sem tudtak választ adni. Válaszukat köszönöm.

Fordított adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Negyedéves áfabevalló bt. 2018. 06., 07., 08., és 09. hónapokban (ezekre a hónapokra vonatkozó teljesítéssel) egyenes adózású számlákat állított ki építési szolgáltatásról, mint alvállalkozó. A számlák kiállítása és pénzügyi rendezése után azonban kiderült, hogy az ügylet fordított adózás alá esik. A tévesen áfa felszámításával kiállított számlák helyett 2018. 10. 04-én elkészítették a "mínuszos" számlákat, illetve a fordított adózású számlákat is, A számlákon az eredeti teljesítési időpont szerepel, a számlák kelte 2018. 10. 04. A papír alapú számlákat az online rendszerben rögzítette a cég. Kérdésem, hogy a mínuszos, illetve a fordított adózású számlákat a 2018. 3. negyedévre vonatkozó bevallásban szerepeltethetjük-e? Illetve a 2018. 6. havi teljesítésű egyenes adózás helyett kiállított mínuszos számlát (mivel a fizetendő adó csökken, ez már 2. negyedévben bevallásra került, de a helyes számla csak 10. 04.én került kiállításra) melyik időszakban számolhatjuk el? Az adóhatósági telefonos ügyintéző azt mondta, hogy a még be nem vallott, egyenes adózású számlákat a 3. negyedévben és a mínuszos és fordított számlákat a 4. negyedévben a 10. havi kiállítás miatt. Ez azonban jelentős hátránnyal jár, mert be kellene fizetni az áfát a 3. negyedévre, ugyanakkor a vevőnek is vissza kellene fizetni a tévesen felszámított fizetendő adót, mert a számlák pénzügyi teljesítése megtörtént. Előre is köszönöm szíves válaszukat.

Méltányosság számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem alkatrészt vásárolt egy mezőgazdasági géphez, melyről átutalásos számlát kapott. Majd kapott egy másik számlát "méltányosság" megnevezéssel, és ugyanazokkal az adatokkal, csak mínuszos előjelekkel. Így nem követelnek rajtunk semmit. Mit csinálok a mínuszos számla áfájával? Az eredeti teljesítésre könyvelem vagy a számla keltére? Hogyan kontírozzam a fenti eseményt? Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kártérítés bizonylatolása és adóvonzata

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Mikrogazdálkodó kiva hatálya alatt

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs