4 találat a(z) lemondó nyilatkozat cimkére

Lakás bérbeadása Kérdés

Lemondás a behajtási költségátalányról Kérdés

Tisztelt Szakértő! Év végi vevő-szállítói egyeztetések alkalmával merült fel a behajtási költségátalányról való lemondó nyilatkozatok kiküldése szállítói partnereink részére. Kötelezetti oldalról az év közbeni könyvelés megtörtént, viszont a lemondó nyilatkozatokat nem küldtük el. Elfogadható megoldás, ha a mérlegkészítés időszakában (2016. március) küldünk partnereinknek nyilatkozatot, amelyben a 2015. évre vonatkozóan lemondanak a behajtási költségátalány összegéről?

Behajtási költségátalány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A behajtási költségátalány gyakorlati teendőivel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Ha én, mint cég, késedelmesen fizetem ki a szállítóimat, akkor nekem kell küldenem a szállítóim felé (helyettük megírva) egy lemondó nyilatkozatot, feltételezve és remélve, hogy lemondanak róla, és nem kérik, vagy minden egyes szállítómat meg kell kérnem, hogy küldjenek "maguktól" egy lemondó nyilatkozatot? A vevőimnek pedig "automatikusan" küldeniük kellene felém egy lemondó nyilatkozatot, ha azt szeretnék, hogy én ne tartsak igényt a költségátalányra? Vagy helyettük is nekem kell megírni a nyilatkozatot, és kiértesíteni őket? A szállítóim és vevőim felé egyaránt kell küldenem ilyen nyilatkozatot, ha egyikőjüktől sem kapok, és valójában le is szeretnék mondani a behajtási költségátalányról, illetve azt is szeretném, hogy nekem ne kelljen fizetni? Hogy megy ez a gyakorlatban? Válaszát előre is köszönöm!

Lemondás behajtási költségátalányról Kérdés

Szeretném szíves segítségüket kérni arra vonatkozólag, hogy a nyilatkozat, amit a jogosult állít ki arról, hogy lemond a behajtási költségátalány összegéről, minden egyes számlához kell, hogy kapcsolódjon, vagy van-e lehetőség arra, hogy a jogosult a partnernek egyszeri alkalommal egy visszavonásig érvényes nyilatkozatot ad, hogy minden késedelmes fizetés esetén lemond a behajtási költségátalányról. Segítségüket előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Kiss Györgyi

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési bevallás 2024

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31