19 találat a(z) kifizetőhely cimkére

Tb-kifizetőhely Kérdés

Pénztár mint kifizetőhely Kérdés

M30 igazolás tartalma Kérdés

Táppénz Kérdés

Kifizetőhely létesítése, gyesen lévő dolgozónk, létszámba beszámít? Kérdés

Járulékbevallás Kérdés

Kismama szülés előtti ügyintézése Kérdés

Csed, gyed igénylése jogutód munkáltatónál Kérdés

Munkáltató bejelentése 2. gyermek születése esetén Kérdés

A második gyermek az első gyermek 2. életévének betöltése után született. Milyen bejelentési kötelezettsége van a kiizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatónak?

Dolgozónk külföldön megbetegedett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónk külföldi nyaralása alatt, Olaszországban, olyan súlyosan megbetegedett, hogy kórházba került, és még kómában is tartották. A beteg hozzátartozója szerint az olasz kórház fog majd egy igazolást kiadni – olasz nyelven –, de ez eddig még nem érkezett meg hozzánk. Kérdésem, hogy a cégnek, mint kifizetőhelynek, el kell-e számolnia az olasz kóházi időszakot úgy, hogy az igazolást olasz nyelven fogja megkapni? Köszönöm válaszát előre is. Görög Aranka

Tb-kifizetőhelyi költségtérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tb-kifizetőhelyen az 1%-os kifizetőhelyi költségtérítés milyen módon és adózással fizethető ki a tb-ügyintéző részére, van-e erre lehetőség?

Tb kifizetőhely tájékoztatása táppénz jogosultság lejártáról Kérdés

Tisztelt Szakértő! A http://adozona.hu/kerdesek/2018_2_22_Felmondas_betegseg_alatt_mol kérdésre adott válaszával kapcsolatban kérdezem, hogy a tb kifizetőhelynek van-e tájékoztatási kötelezettsége a táppénz lejárta előtt a munkavállaló és/vagy orvosa felé? Mindenképpen keresőképessé kell tenni a beteg munkavállalót ahhoz, hogy a felmondási idő elkezdődjön? Köszönöm mielőbbi válaszát!

Ellátás megállapítása megbízási díjas esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérném a segítségét. Új dolgozónk évekig megbízási díjasként dolgozott és a bemutatott iratai alapján látható, hogy folyamatosan biztosított volt a jövedelme alapján. Mivel a kiskönyvben a megbízási jogviszonyt nem kell szerepeltetni, kifizetőhely lévén hogyan bírálok el egy ellátást? Mivel igazolhatja nekem a dolgozó a tb-kiskönyv helyett, hogy megvan a két év folyamatos jogviszonya? Köszönöm!

Táppénz, csed, gyed könyvelése, kifizetőhelyen Kérdés

Tisztelt Szakértő, A következőben kérném segítségét: kifizetőhelyként a munkavállalóinknak a kormányhivatalok helyett számoljuk ki, számfejtjük és utaljuk a fent nevezett ellátásokat. Helyes, ha Így könyveljük ezeket: T362-K471 ellátások előírása T362-K96 1%-os költségtérítés előírása T471-K384 munkavállalónak utalás T384-K362 Kormányhivatal utalja az összeget Köszönettel.

Mikor válok tb-kifizetőhellyé? Kérdés

Civil szervezet vagyunk, és a létesítő okirat céljainak megfelelően képzéseket tartunk. 2016. évben 37 megbízási szerződést kötöttünk oktatókkal hosszabb időtartamra (fél év). Az oktatók közül végül 9 megbízott oktatott, és kapott megbízási díjat (ők tb-szempontból biztosítottá váltak). Előre nem tudtuk, kinek, mennyi lesz a megbízási díja, ezért mindenkit bejelentettünk. Törölhető-e 28 megbízott bejelentése, ha nem kapott megbízási díjat, mert nem tartott oktatást a szerződés időtartama alatt? Hogyan kell figyelembe venni a tb-kifizetőhellyé válásnál a 100 fős létszámhatárnál azokat a megbízási szerződéseket, amelyek végül nem keletkeztettek volna bejelentési kötelezettsége, de mivel ezt előre nem tudtuk, óvatosságból inkább mindenkit bejelentettünk. Pontosan a kifizetőhellyé válásnál hogyan kell ezt az esetet figyelembe venni? A bejelentés számít vagy a tényleges biztosítási jogviszony keletkezése (ami a tényleges kifizetés alapján állapítható meg)? Idén több mint 100 képzővel kötöttünk egyéves szerződést, és előre nem tudjuk pontosan, ki, mennyit fog oktatni, és ezután mennyi megbízási díjra lesz jogosult. Hogyan kell helyesen a fentieket a kifizetőhellyé válás szempontjából figyelembe venni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megtérített perköltség könyvelése

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Autó áfája

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs