7 találat a(z) kiegyenlítetlen számla cimkére

Vevőtartozás áfája Kérdés

Díjbekérő kiállítható-e egyéni vállalkozó részére? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni Önöktől, hogy egy nem működő, alanyi mentes egyéni vállalkozó részére kiállítható-e a könyvelési díjról (58-as bevallás nullás) díjbekérő? Azért kérdezem, mert sorakoznak a ki nem egyenlitett számlák a havi 58-asról. Az ügyfél tudja, hogy most már az 58-as bevallás úgy megy be, ahogy ő fizet. Tisztában van a mulasztási birsággal is. Én mint könyvelő most áttérek számlázóprogramra, és ott leheséges a díjbekérő, és fizetés után a díjbekérő alapján a számlát elkésziti a program, hivatkozva a díjbekérőre. Ilyen ügyfélnél járható ez a megoldás? Vagy mit csinálhatnék? Köszönettel.

Kötelezettség elengedése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk tárgyi eszközt vásárolt, melynek összege a szállítóval történt megállapodás alapján egyelőre nem kerül kiegyenlítésre. A megállapodás szerint egy bizonyos éves forgalom felett elengedik ezt a tartozást. Ez a 2018. évi forgalom tényszámai alapján fog eldőlni. Kérdésem, hogy a fenti gazdasági eseményt hogyan rögzítsem a könyvelésben.

Végszámlából szavatossági garanciára visszatartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szerződésben megállapodnak munka elvégzéséről például 1 millió forint + áfa értékben. A szerződésben megállapodnak, hogy a végszámlából visszatartanak 100 ezer forintot. A számlát hogyan kell kiállítani? A számlát az 1 millió forint + áfáról, és a számlán fel kell-e tüntetni, hogy 100 ezer forint szavatossági garancia visszatartás? A garancia 24 hónap. 24 hónapig a könyvelésben lesz mint kiegyenlítetlen számla? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Egyéni vállalkozó – előleg termékbeszerzésre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó közösségi temékbeszerzésre előleget kell fizessen, és bizonyos érékhatár alá nem eshet a fizetett összeg az ügyletek során. Partnere erről bizonylatot nem állít ki. Havi áfás, az előlegfizetést követő hóban érkezik az áru a számlával, az előleg-beszámításról bizonylatot szintén nem kap. Hogyan kell helyesen kezelni az ügyletet naplófőkönyvi könyvelés esetén, az árfolyam-különbözetet hogyan számoljuk el, illetve a folyamatosan fennálló előleget, valamint a kiegyenlítetlen számlákat hogyan kezeljük helyesen? Köszönettel.

Katáról áttérés társasági adózásra Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2014. december 1-jétől a bt. visszatér a társasági adó (tao) hatálya alá a katából. Kérdés: több kiegyenlítetlen vevői számlája van a kata időszakából, amelyek ellenértéke vélhetően december 1. után fog befolyni. Ebben az esetben ezek a bevételek már a tao hatálya alatt fognak adózni? Katás bevételként a november 30-áig befolyt bevételeket tüntethetem csak fel? Köszönöm!

Év végén visszaküldött számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. szerződés szerinti teljesített szolgáltatásról 2013 decemberében kibocsájtott számlájára a vevő 2014. januárban levelet küldött, melyben jelzi, hogy a számlában feltüntetett fizetési határidőre nem tudja a számlát kiegyenlíteni. A szállító a számlát a 2013.12. havi áfabevallásában szerepelteti, az áfát megfizeti. 2014. január hónapban ügyvédi felszólítást küld a vevőnek a számla kiegyenlítésére. 2014. február hónapban a vevő a számlát visszaküldi. Mivel a "szállító" követelése a szerződés szerinti teljesítés alapján jogos, perre viszi az ügyet. Kérem szíves segítségét, hogy a vevő által visszaküldött számla milyen következményekkel jár a számlát kiállító kft.-nél? A 2013 évi árbevétel, a 2013/12. havi áfa, önellenőrzés áfa vonatkozásában mely időszakra? Peresített követelésként kimutatva a mérlegben és a főkönyvben hol szerepeltetve? Köszönöm segítségét, tisztelettel F.Gy-né

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cég értékesítése ingatlannal

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

SZIT-mutatók

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close