13 találat a(z) kezdő őstermelő cimkére

Kezdő őstermelő jogviszony teljes és részmunkaidős munkaviszony mellett Kérdés

Kezdő őstermelő szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettsége Kérdés

Kezdő őstermelő járulékfizetése 2021-ben Kérdés

Őstermelő? Kérdés

Östermelő: kezdő vagy nem? Kérdés

Őstermelők társadalombiztosítási jogállását érintő kérdések Cikk

A mezőgazdasági őstermelők biztosítási és járulékfizetési kötelezettségének változása jó alkalmat nyújt arra, hogy áttekintsük néhány, a témához kapcsolódó gyakran felvetett problémát.

Kezdő őstermelő részmunkaidős munkaviszony mellett Kérdés

Mezőgazdasági őstermelők figyelem! Közeledik az I. negyedéves bevallás határideje Cikk

Közeledik a mezőgazdasági őstermelők I. negyedéves bevallásának (2058-as) benyújtási határideje, így nem haszontalan, ha áttekintjük a kötelezettségek megállapításának legfontosabb szabályait annál is inkább, mivel az I. negyedévi értékek mindenképpen különböznek a 2019. IV. negyedévi összegektől.

Őstermelő Kérdés

Egy rokkantsági ellátásban részesűlő magánszemély 2019 júniusában váltotta ki az őstermelői igazolványt. Az egészségi állapota: 57%. A 2002., 2009., 2010., 2011. évben már rendelkezett érvényes őstermelői igazolvánnyal. Kezdő őstermelőnek minősül? Melyik jogszabályban található a kezdő őstermelő fogalma? Jól értelmezzűk a törvényt, hogy a rokkantsági ellátással nem biztosított? Válaszukat előre is köszönjük.

Kezdő őstermelő Kérdés

Heti 40 órás munkaviszony mellett szeretnék őstermelői igazolványt kiváltani, tehát kezdő őstermelő leszek. Kérdésem, hogy kell-e a kezdő évben járulékokat és szochót fizetni a minimálbér után? 2. kérdésem: 4. osztályos gimnazista szeretne őstermelő lenni, rá mi vonatkozik kezdő őstermelőként? Idén érettségizik és ősszel folytatja tanulmányait 5. évesként.

Őstermelő járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Őstermelő – heti 20 órás munkaviszony mellett – a NAV törzsadatában adószámos magánszemélyként szerepel. Érvényes őstermelői igazolványa van. Munkaviszonya 03. 24-én megszűnt. Főállású őstermelő lesz. Ugye kell adószámot kérnie, mivel negyedévente kell jelenteni az 58-as nyomtatványon? Gondolom, hogy nem kezdő őstermelőnek számít, ezért az előző év bevétele után kell fizetnie a járulékot, nem pedig a minimálbér után. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel

Kezdő őstermelő járulékkedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy őstermelő 2018. december hónapban kezdte meg tevékenységét. Biztosított őstermelő, nincs más biztosítási jogviszonya. A minimálbér arányos része után kell járulékot fizetnie december hónapra. A kérdésünk az, hogy érvényesítheti-e a családi járulékkedvezményt ebben az esetben? Bevétele 2018-ban egyáltalán nem volt semmilyen jogviszonyban. Válaszát előre is köszönjük.

Őstermelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott a férj, aki őstermelő, és most szeretné a feleségét is rávezettetni az őstermelőire (közös őstermelői). A feleség kezdő őstermelőnek minősül ebben az esetben? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-díj, -kötelezettség, számviteli elszámolás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletszerűség kérdése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Gyártó vagy sem

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3