573 találat a(z) kedvezmény cimkére

Praktikus tanácsok a 2023-as szja-bevalláshoz Cikk

A 2023. évi szja-bevallás benyújtására már kevesebb mint két hét áll a magánszemélyek rendelkezésére, ugyanis ennek határideje 2024. május 21. Fontos kiemelni, hogy az összevont adóalap után befizetett jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlására is csak az említett határidőig van lehetőség, ez viszont történhet elektronikusan vagy papír alapon, függetlenül a bevallás benyújtásának módjától, olvasható a Deloitte Magyarország sajtóközleményében.

A helyiadó-módosítás hatályba lépése Kérdés

Gyógyszerforgalmiadó-kedvezmény Kérdés

Beruházás bérleti díj fejében Kérdés

Mobiltelefonkészülék-vásárlási keret Kérdés

Szja, négy gyerekes anyák kedvezménye, megbízási szerződés Kérdés

Milyen ellátásokra számíthat a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő család? Cikk

Kisgyermekes szülőként sem könnyű elhelyezkedni a munkaerőpiacon, részmunkaidős állást találni, ha pedig a szülőnek tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeke van, még inkább fontos lenne, hogy rugalmasan, akár otthon tudjon munkát vállalni. Amennyiben erre nincs lehetősége, sokkal nagyobb hangsúly van azokon a támogatásokon, amelyek segítik azokat a családokat, ahol beteg gyermeket nevelnek. Cikkünkben ismertetjük, 2024-ben milyen ellátásokra, támogatásokra számíthat egy tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő család.

Törvényjavaslat a könyvek egyéves árkötöttségéről Cikk

A kormány tilalmat vezetne be a könyvek árkedvezményére, pár napot adott egyeztetésre. A könyvek egyéves árkötöttségéről szóló új törvényjavaslat értelmében mindenkinek egységesen tíz százalék kedvezményi lehetőséget enged a törvény – ami így olyan, mintha nem is lenne; a kiadók pedig saját munkatársaiknak sem értékesíthetnek kedvezménnyel, csak harminc napig, ami pedig életszerűtlenül szigorú – írja a hvg.hu.

Hitelintézetek járványügyi helyzettel összefüggő különadója utáni adóvisszatartás 2024-ben Cikk

Változott a különadó adókedvezményére vonatkozó szabály. Az egyes adózási tárgyú veszélyhelyzeti rendelkezésekről szóló 52/2024. (III.4.) kormányrendelet módosította az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról szóló 2006. évi LIX. törvény 4/A. § (20) bekezdésében foglalt adókedvezmény igénybevételét – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Megváltozott munkaképességű munkavállalók és vállalkozók tb-terhei 2024-ben Cikk

2024. január 1-jétől hatályos szabály alapján, a rehabilitációs-, illetve rokkantsági ellátás igénylésekor már nem kell megszüntetni a fennálló keresőtevékenységet. Nem változott az a szabály, hogy a már megállapított rehabilitációs-, illetve a rokkantsági ellátás folyósítása alatt is végezhető keresőtevékenység. Az alábbiakban ismertetjük, hogy milyen közterherfizetés mellett dolgozhat munkaviszonyban és vállalkozóként a megváltozott munkaképességű személy.

Szja 2023, egészségpénztár kedvezmény és nyugdíjbiztosításra befizetett kedvezmény. Kérdés

A munkavédelmi bírságokra vonatkozó új szabályok: szorzók, csökkentési és növelési lehetőségek, nyitott kérdések Cikk

Március 1-jétől szigorodnak a munkavédelmi bírságokra vonatkozó szabályok, amelyeket a 25/2024. számú új rendeletben hirdetett ki a kormány. Ettől a naptól hatályát veszti a 273/2011. kormányrendelet.

MÁV-Volán csoport: új tarifarendszer március 1-jétől Cikk

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere. A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedés változásáról – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Iparűzési adó Kérdés

Országos civilszervezet ingatlan-bérbeadás utáni társasági adója Cikk

Országos érdekvédelmi szervezet saját tulajdonú ingatlanja általa nem használt részét bérbe adja, a bérbeadásból származó bevétel meghaladja az összes bevétel 15 százalékát. A vonatkozó jogszabályokból azt olvastam, hogy így társaságiadó-kötelezettsége keletkezik. Kérdésem: mi a társasági adó alapja: a teljes bevétel, vagy a kedvezményezett összeg feletti rész? A társaságiadó-alapot az általános szabályok szerinti adóalap-módosító tételekkel lehet-e módosítani (értékcsökkenés, rezsiköltség stb.)? Mi az iparűzésiadó-alap? Olvasónk kérdéseire Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ingyenes szolgáltatás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink