37 találat a(z) kamarai hozzájárulás cimkére

Hitelezői igénybejelentés Kérdés

Bt. egyszerűsített végelszámolást indított 2019.06.01. időponttal. A budapesti iparkamara 5000 forint kamarai hozzájárulás címen igénybelentéssel élt. A bt. az összeget 03.25-én kiegyenlítette. Visszavonatható-e a kamarával igénybejelentés, hogy az egyszerűsített végelszámolás folytatható legyen, vagy mindenképp át kell térni "normál" végelszámolási eljárásra?

Hamarosan fizetni kell a kamarai hozzájárulást! Cikk

Közeleg az évi kamarai hozzájárulás befizetésének határideje, 2019. március 31-e.

Kamarai hozzájárulás Kérdés

Egyéni vállalkozó gyógymasszőri tevékenység után egészségügyi szakdolgozói kamarai tagdíj megfizetése mellett évente 5000 forint kamarai hozzájárulást (regisztráció címén) is kell fizetni a kereskedelmi és Iparkamarának? Ha első alkalommal kötelező a regisztráció, miért kell minden évben regisztrációt fizetni?

Kamarai hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó székhelye és telephelye két különböző megyében van. Mindkét megyében köteles-e kamarai hozzájárulást fizetni, vagy csak a székhely szerintiben? Válaszukat köszönöm. Némethné T. Krisztina

Kamarai hozzájárulás: fizetési határidő közeleg Cikk

A gazdálkodó szervezeteknek a 2018. évi kamarai hozzájárulást 2018. március 31-éig kell megfizetniük, hívja fel a figyelmet honlapján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

Fióktelep, kereskedelmi képviselet, egyéni vállalkozó – kamarai hozzájárulás Kérdés

Fióktelep ugye kötelezett a kamarai hozzájárulásra? A kereskedelmi képviselet ugye NEM kötelezett kötelező 5000 forintos kamarai hozzájárulás fizetésére? Egyéni vállalkozó (akár katás), ha szünetelteti, ugye nem kötelezett?

Holnap lejár a határidő Cikk

Már csak egy napja maradt a régebben alakult egyéni és társas vállalkozásoknak, hogy befizessék a minden évben március 31-én esedékes kamarai hozzájárulást.

Akár a dupláját is fizetheti, ha elmulasztja a határidőt! Cikk

Közeleg az idei kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje.

Kamarai hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016. július 1-jétől az igazságügyi szakértőknek kötelező a számlában felszámítani az igazságügyi kamarának járó 1000 forint kamarai hozzájárulást. Ez vállalkozói bevételnek számít, majd költségként leírható, vagy adóalapba be nem számító bevétel? Jelentősége csak annyiban van – ha vállalkozói bevétel –, hogy ez befolyásolhatja az alanyi mentesség értékhatár átlépést, illetve katás vállalkozónál a 40 százalékos alap számítását. Köszönettel CSCS

Káros lehet a cégregisztráció áthelyezése, mondják az adótanácsadók Cikk

Az Adótanácsadók Egyesülete nem támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatát, melyben felvetették, hogy a cégregisztrációt a cégbíróságtól helyezzék át az iparkamarához. „Az egyesület márciusban végzett kérdőíves felmérése szerint a tagság használja a cégbíróság nyilvántartásait, és bízik is bennük, miközben sokkal kevésbé tartja hasznosnak és hitelesnek az MKIK által vezetett adatbázist. Érdemes lenne az áthelyezési döntés előtt figyelembe venni a felhasználók tapasztalatait is” – figyelmeztetett Zara László, az egyesület elnöke.

Mit gondol a kamaráról? Itt van az adótanácsadók értékelése Cikk

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesülete 2016 márciusában felmérést készített tagjai körében arról, hogy mennyire találják hasznosnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásait. Az egyesület ugyanis már évek óta harcol a kötelező gazdasági kamarai nyilvántartási hozzájárulás eltörléséért. A most kapott eredmények alátámasztják eddigi véleményüket: a tagok többségének nincs szüksége munkája végzéséhez az MKIK által kínált támogatásra, és a kamarai nyilvántartási díjat adónak tekintik.

Ha késik, duplán kell fizetnie Cikk

Érdemes még ezen a héten rendezni az 5000 forint összegű kamarai hozzájárulást, egyébként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tényleges végrehajtási eljárásban szedi be az összeg dupláját – hívja fel a hazai társaságok figyelmét a MAZARS és ügyvédi irodája a MARCALLIANCE. A vezető nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat rámutat: a 2016. március 31-éig kiegyenlítetlen kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, így azt mérlegelés nélkül, adók módjára hajtja be NAV.

Már megint fizetni kell, különben jöhet a NAV Cikk

Nemsokára itt van az idei kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje. Összefoglaltuk, mit kell tenni az új vállalkozásoknak és a régebben alakult cégeknek.

Kötelező kamarai díj beolvadás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! X Kft. 2016. március 1-jén beolvad Y Kft.-be. Ez esetben a beolvadó kft.-nek meg kell fizetnie a 2016. évre az 5 ezer forint kötelező kamarai hozzájárulást? Válaszát előre is köszönöm!

Megszűnt cég kamarai hozzájárulása Kérdés

T. Adózóna! Nem találtam olyan joganyagot a neten, ami eligazított volna. A bt. 2013. november 25-én szűnt meg végelszámolással, a cégbíró csak 2014. október 27-én törölte a cégjegyzékből. A kamara követeli a 2014. évi 5000 forintos hozzájárulást, azzal az indokkal, hogy amíg nem törlik a céget a cégjegyzékből, fizetni kell. Álláspontom szerint ez nem jelenti azt, hogy azzal a nappal, ami a törlési végzés dátuma, hanem végelszámolás befejezésének dátumát realizálja. A kamarai hozzájárulásra vonatkozóan ilyen konkrétan megfogalmazott útmutatást nem találtam, s úgy látom, hogy a kamara sem. Sem beszámolási, sem adóbevallási kötelezettség nincs a továbbiakban, minden követeléssel kapcsolatos határidő jogvesztően elmúlt. A cégbíróságnak a végelszámolást lezáró beszámoló közzétételét követő 90. nap után lehet törölni a céget, korábban nem, de később bármikor, amikor ideje engedi - például ügytorlódás, s egyéb civilek által átláthatatlan dolgok. Nem is tudom, hogyan képzeli a kamara ezt. Ki fizetné meg a díjat? És ha senki, akkor kitől szeretnék behajtatni? Gondolom, ez nemcsak az én problémám, sokan találkoztak már ezzel. Jó lenne erről értő jogász, jogászok véleményét olvasni. Előre is köszönettel. üdvözlettel Turcsányiné Mohácsi Éva könyvvizsgáló, adószakértő

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlabefogadás

Nagy Norbert

adószakértő

Közösségen belüli szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close