38 találat a(z) kőolaj cimkére

Zuhan az olajár az OPEC+ ülésének halasztására Cikk

Több mint négy százalék mínuszba került a kőolaj világpiaci jegyzése szerdán röviddel 15 óra után arra a bejelentésre, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és a kartellen kívüli nagy olajtermelők informális szövetsége, az OPEC+ jövő évi kitermeléssel kapcsolatos miniszteri szintű fórumát november 26-áról 30-ára halasztották.

Befizetési határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Új kőolajvezeték épül Magyarország és Szerbia között Cikk

Új, mintegy 128 kilométer hosszú kőolajvezeték épül Magyarország és Szerbia, Algyő és Újvidék között az ellátásbiztonság erősítése érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Belgrádban.

Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról Cikk

Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását – közölte az Európai Bizottság szombaton.

Jelentős mennyiségű kőolajat talált a Mol Vecsés határában Cikk

Jelentős mennyiségű kőolajat talált a Mol Vecsés határában, 2100 méter mélyen, a társaság júliusban kezdett kutatófúrásba a területen, ahol a szükséges tesztek elvégzése után bebizonyosodott, hogy eddig ismeretlen kőolajmezőt sikerült felfedezni - közölte az olajtársaság az MTI-vel hétfőn.

Továbbra is korlátozná az orosz kőolaj árát a G7 csoport Cikk

A G7 csoport továbbra is elkötelezett az orosz kőolaj világpiaci árának korlátozása mellett – közölték a legfejlettebb iparú demokráciákat összefogó országcsoport pénzügyminiszterei mai tanácskozásuk után.

Kőolajmizéria: cseh értesülések szerint napokon belül helyreállhat a szállítás a Barátság-vezeték déli szakaszán Cikk

Napokon belül helyreállhat az orosz kőolajszállítás a Barátság-vezetéken – fogalmazott a csehországi kőolaj-vezetéket üzemeltető MERO cseh cég mai közleményében, anélkül, hogy további részleteket közölt volna.

Elzárták a Barátság vezeték déli szárnyát, nem szállít olajat Magyarországra Cikk

Leállította az Ukrtransznafta a kőolaj tranzitját a Barátság olajvezetékrendszer déli ágán keresztül Magyarország, Csehország és Szlovákia irányába – közölte Igor Gyomin, az orosz Transznyefty gázszállítmányozási vállalat szóvivője.

Kormányrendelet a biztonsági kőolajtermék készletek veszélyhelyzeti felhasználásáról Cikk

A Magyar Közlöny 96. számában kihirdették a biztonsági kőolajtermék-készletek veszélyhelyzeti felhasználásáról szóló 204/2022. kormányrendeletet.

Fitch Ratings: az Oroszországban kitermelt kőolaj negyede eltűnhet a világpiacról Cikk

Az Oroszországban kitermelt kőolajmennyiség negyede eltűnhet a világpiacról az Európai Unió által bevezetett importszankciók miatt, mivel a teljes orosz exportot nem lehet más piacokra átirányítani – áll a Fitch Ratings szerdán Londonban bemutatott helyzetértékelésében. A nemzetközi hitelminősítő szerint a térségen belül a Mol-t érintheti a leginkább az uniós intézkedés, és a magyar cégnek beruházásokra lehet szüksége az átálláshoz.

Megállapodás London és az EU között orosz kőolajat szállító hajók biztosításának tilalmáról Cikk

Orosz kőolajat szállító hajók biztosításának tilalmáról állapodott meg London és az Európai Unió – írta brit és uniós illetékeseket idézve a szerdai Financial Times.

Ellentmondó hírek az EU orosz olaj embargójáról Cikk

Magyarország nyersolajellátása 65 százalékban, földgázellátása 84 százalékban az Oroszországból érkező importtól függ, és ebből is világosan látszik, hogy az orosz nyersolaj embargójáról szóló brüsszeli javaslat „nagyon messze jár attól”, ami Magyarország számára elfogadható lenne – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a BBC televíziónak. A ZDF tudósítója viszont arról számolt be, hogy Magyarország is elállt az embargótól.

Felgyorsult a kőolaj drágulása, erősödik a forint Cikk

Felgyorsult a kőolaj árának emelkedése a nemzetközi piacokon azután, hogy az Európai Bizottság az orosz kőolajimport fokozatos betiltását javasolta. A forint erősödött arra az értesülésre, hogy másokkal ellentétben Magyarország és Szlovákia 2023 végéig folytathatja az orosz kőolajimportot.

Orosz olajembargót sürget az ifo gazdaságkutató intézet Cikk

Hamar túl kell esni az Oroszország elleni olajembargó elrendelésén, különben alternatív piacokat talál magának az olaj, és az európai országok sem érzik majd elég sürgetőnek az átállást megújítható energiahordozókra – fogalmazott a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete szakértője az intézet honlapján ma megjelent értékelésében, tette közzé az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Export szolgáltatás mérnöki tevékenység

Bunna Erika

adótanácsadó

Áfabevallás 8. sora

Bunna Erika

adótanácsadó

Rabat elszámolás főkönyvben

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3