7 találat a(z) külföldi munkaviszony cimkére

Külföldi munkaviszony mellett egyéni vállalkozás Kérdés

Gyesre, csedre jogosultság Kérdés

A szülést megelőző 2 évben több mint 365 napot Franciaországban dolgoztam, hivatalosan bejelentett munkaviszonyban. Mivel Magyaroszág is az Európai Unió tagja, így figyelembe veszik-e a gyes vagy a csed megállapításánál a külföldi munkaviszonyt, jövedelmet? Kaphatok-e itthon gyest?

Kata külföldi munkaviszony mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném a segítségét. Ügyfelem Angliában munkavállaló, amelyről van igazolása is. Magyarországon mint egyéni vállalkozó is szeretne dolgozni az angliai munkaviszonya mellett. A katát választaná adózási módként. Szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben 25 ezer vagy 50 ezer forint tételes adó fizetése keletkezik az egyéni vállalkozásában? Köszönöm szépen, Bakonyi Eszter

Amerikából származó jövedelm adózása Kérdés

A következő ügyben szeretnék állásfoglalást kérni: egy magyar állampolgár 2016 októberében kiköltözött az USA-ba, ott létesített munkaviszonyt. Magyarországi lakcímét megszüntette. 2016 októberéig Magyarországon munkaviszonyban állt. Hol kell adóbevallást benyújtania? Ha Magyarországon is van bevallási kötelezettsége, akkor az USA-ban szerzett jövedelmét az adóbevallás melyik sorában kell feltüntetnie? Válaszukat előre is köszönöm! Katona-Fazakas Tünde

Társas vállalkozó külföldi munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar állampolgár magánszemély magyarországi vállalatban személyesen közreműködik, társas vállalkozóként. Rendelkezik magyar lakcímmel, de életvitelszerűen Németországban él, munkaviszonya több éve Luxemburgban van, a munkavégzés helye is Luxemburg. Értelmezésünk szerint a 883/2004 EK rendelet 13. cikkének a két vagy több tagállamban végzett tevékenységre vonatkozó szabályai alapján a tag luxemburgi joghatósága állapítható meg, ezek alapján járulékfizetési kötelezettség a tag után Magyarországon nincs, a biztosítási jogiszony igazolásának nyomtatványa az OEP szerint az A1 nyomtatvány. Azonban Luxemburgban ezt a nyomtatványt a társadalombiztosítási szerv nem ismeri. Mi a teendőnk ilyen esetben? Az OEP-től kell A1 igazolást kérnünk? Válaszát előre is köszönöm!

Külföldi munkavállalás magyar ügyvezető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar magánszemély rendelkezik külföldön 4 órás munkaviszonnyal. Mellette két magyar kft.-ben is ügyvezető. Egyik kft-ben heti 40 órás munkaviszony keretében látja el az ügyvezetőséget. Hogyan alakul a járulékfizetése, ha az ügyvezető nem rendelkezik igazolással a külföldi munkaviszonyáról? Helyesen jár el a kft. ha minden adót, járulékot bevall, megfizet? Köszönettel.

Külföldi munkaviszony elismerése magyar nyugdíjban Kérdés

Nyugdíj előtt állok. 1991-ben 9 hónapot Ausztriában dolgoztam szabályos munkaszerződéssel, magas fizetéssel. Ez az idő és jövedelem elismertethető majd a leendő nyugdíjamban?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Végelszámolás utáni adózás

Szipszer Tamás

adószakértő

Áfabevallás gyakorisága év közben

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs