226 találat a(z) különadó cimkére

A különadók csaknem felét a fogyasztók fizetik Cikk

Mára a különadók nagyságrendje elérte a társasági adóét, mivel azonban ez csak a vállalkozások szűkebb körét érinti, így számukra komoly megterhelést jelent. Az anyag rámutat, hogy a jogalkotók szándékával szemben az adók beépülnek a szolgáltatások áraiba, és így végső soron a fogyasztók, illetve az adókkal közvetlenül nem érintett ágazatok is viselik a terheket, írja a Leitnerleitner tanulmányában.

Különadó kiválás esetén Kérdés

Egy jelenleg 2003 óta működő pénzügyi vállalkozás -- "A" -- a 2009-es beszámolója alapján fizeti minden évben a pénzügyi szervezetek különadóját. A cégből kiválással létrejön egy új pénzügyi vállalkozás ,"B". A fennmaradó "A" cég továbbra is a 2009-es beszámoló alapján fizeti és vallja be az adót, de mit kell tennie a "B" cégnek? Ez a cég nem jogelőd nélküli (a törvény 4/a § (3) bekezdése), de nincs jogutódlással történő megszűnés sem ((8) bekezdés).

Váratlan fizetési kötelezettség adója: Brüsszel még elemzi a magyar választ Cikk

Az Európai Bizottság még nem végezte el annak a magyar kormányzati válasznak, illetve a múlt pénteki magyar külügyminiszteri bejelentésnek a tartalmi értékelését, amely a legutóbbi magyar alkotmánymódosítással szemben korábban megfogalmazott uniós aggályokra válaszként született - közölte hétfőn Pia Ahrenkilde Hansen, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.

Offshore: különadót vetnének ki a lengyelek az adóparadicsomokban érdekelt cégekre Cikk

A lengyel pénzügyminisztérium különadó kivetését tervezi az adóparadicsomokban bejegyzett leányvállalatokkal rendelkező lengyel cégekre - idézi a Puls Biznesu lengyel gazdasági lap értesülését az osztrák APA hírügynökség.

Aggódnak a különadók miatt, de megszüntethetik a túlzottdeficit-eljárást Magyarországgal szemben Cikk

A Magyarország ellen 2004-ben indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja a pénzügyminiszterek tanácsának az Európai Bizottság - derül ki a brüsszeli testület által a pénzügyminiszterek tanácsa számára megfogalmazott ajánlásból, amelyet szerdán tett közzé az Európai Bizottság. A bizottság úgy ítéli meg, hogy Magyarországon a túlzott hiány kiigazítása megtörtént, és úgy számol, hogy 2013-ban a bruttó hazai termék 2,7 százaléka, 2014-ben pedig 2,9 százaléka lesz az államháztartás hiánya - áll a dokumentumban.

Ítélet a 98 százalékos különadóról: nincs automatikus jogorvoslat Cikk

A 98 százalékos különadóval kapcsolatban nemzetközi szinten született ítélet magától értetődően generálja a kérdést: a hasonlóan jogsérelmet szenvedett valamennyi érintett részére automatikus jogorvoslatot jelenthet-e a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) - egyelőre nem „végleges” - ítélete vagy az ítélet csak a konkrét ügyben kötelező? Milyen természetű ítéletet hoz általában a Bíróság?

Különadó számítása 2013-ban Kérdés

A közszolgálati jogviszonyban foglalkoztatott munkavállaló jogviszonyát 2013. február 28. hatállyal megszüntették. Részére 6 havi végkielégítést fizettek ki egy összegben.Korábban 2012. október 01. napjától kezdődően 5 hónap felmentési időre (mely alatt a a munkavégzés alól felmentették) havonta kifizették az átlagkeresetét (430.000 Ft). Hogyan kell a különadó alapját meghatározni 2013-ban ? Az 5 hónapra járó felmentési időre járó keresetet kell-e beszámítani vagy csak a 2013. évre jutó 2 hónapot? Hogyan adózik a különadó alapját nem képező 3.500.000 Ft-os összeg után ? a 2012-re jutó 3 hónap felmentési időtartamra jutó jövedelmet kell-e szerepeltetni a 2012. évi SZJA bevallásban?

Különadót vetnek ki Ukrajnában az importautókra Cikk

Különadót vetnek ki Ukrajnában a külföldről behozott autókra, a motor teljesítményétől függően 6,46, illetve 12,95 százalékot.

Szijjártó: nem várható új szektorális adó Cikk

Nem várhatók új szektorális adók Magyarországon - jelentette ki Szijjártó Péter egy osztrák gazdasági napnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.

Kivezetik a távközlési adót és a kiskereskedelmi különadókat Cikk

A kormányszóvivő okafogyottnak tartja az Európai Bizottság telekommunikációs és kiskereskedelmi különadókkal kapcsolatos, Magyarországhoz intézett felhívását, mert a magyar kormány már az értesítés előtt döntött a terhek 2013. január 1-jei kivezetéséről. Giró-Szász András kormányszóvivő egy csütörtöki televíziós interjúban ugyanakkor a kafetéria-rendszer miatti bizottsági felszólításról azt mondta: Magyarország nem tart tiszteletben olyan uniós felvetéseket, amelyek a magyar szuverenitást korlátozzák.

NGM: a kormány kivezeti a kiskereskedelmi és telekommunikációs különadót Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint az Európai Bizottság "nyitott kapukat dönget", amikor azt kéri a magyar kormánytól, hogy 2013. január elsejével vezesse ki teljes egészében az átmeneti jelleggel bevezetett, egyes ágazatokat - így a kiskereskedelmet és a telekommunikációs szektort - terhelő különadókat.

Adó 2013: véglegesített bankadó, kivezetett különadók, 3 kulcsos társasági adó Cikk

A kormány 90 milliárd forintos intézkedéscsomagról döntött az államháztartási egyenleg javítása érdekében - tudatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Megérkezett az Európai Bíróságra a magyar válságadókkal kapcsolatos első ügy Cikk

Megérkezett az Európai Bíróságra a magyarországi válságadókkal kapcsolatos első ügy - közölte csütörtökön a luxembourgi székhelyű igazságszolgáltatási fórum sajtószolgálata.

A magánszemély által fizetendő különadó Esemény

A kifizető által a magánszemélytől levont különadó Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Csedre jogosultság

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Lejáró gyed veszélyhelyzetben

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close