239 találat a(z) különadó cimkére

Bevallás a pénzügyi szervezetek 2014. évi különadójáról és hitelintézeti hozzájárulásáról Esemény

Negyedével csökkenne a kormány embereinek adója Cikk

Mérsékelné a végkielégítések különadóját Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az egyes törvényeknek agrár- és környezetügyi tárgyban történő módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott zárószavazás előtti indítványával.

A különadók miatt elhagynák a külföldi befektetők Romániát Cikk

A külföldi befektetők romániai érdekképviseleti szervezete (Foreign Investors Council, FIC) tagvállalatai befektetéseinek más országokba történő áthelyezésével fenyegetőzik a különadók miatt.

Kártérítést kell fizetni a 98 százalékos különadó miatt Cikk

A strasbourgi emberi jogi bíróság három ügyben elutasította a magyar kormány fellebbezését, amelyet azért nyújtott be, hogy így próbálja megvédeni a közszférában dolgozók végkielégítésére visszamenőleges hatállyal kivetett 98 százalékos büntetőadót.

Befizetés, pénzügyi szervezetek különadója, eva, kiva megszűnés miatti adó, naptári évtől eltérő üzleti év Esemény

Dec. 10. Kötelezettség Kire vonatkozik A 2010-2012.

"Választaniuk kell, hogy esznek-e vagy fűtenek" Cikk

Egyszeri különadót kellene kiróni az energiaszolgáltató brit magáncégekre, ha a legutóbb bejelentett meredek áremelések miatt az eddiginél is több lakossági fogyasztó szorulna állami segélyre a magas téli fűtésszámlák miatt - mondta Sir John Major volt brit miniszterelnök kedden.

Befizetés, adók, járulékok Esemény

Veszélyeztetik az élelmiszeripart a különadók Cikk

Versenyhátrányba kerülhet a magyarországi élelmiszeripar az ágazatot sújtó különadók miatt - tudatja közleményében az Agrár Európa Kft. tanulmányára hivatkozva az Elelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége.

EU-s jogba ütközhet a kiskereskedelmi különadó Cikk

Meglepő fordulat következhet be az Európai Bíróság előtt folyamatban lévő Hervis-ügyben, miután Juliane Kokott főtanácsnok 2013. szeptember 5-én ismertette főtanácsnoki indítványát. A főtanácsnok szerint a kiskereskedelemi tevékenységre kivetett különadó esetében ugyanis nem áll fenn a külföldi vállalkozások hátrányos megkülönböztetése, azonban sértheti az EU hozzáadottérték-adóra vonatkozó szabályozását.

Elbukhat a kiskereskedelmi különadó Cikk

A luxembourgi Európai Bíróság illetékes főtanácsnoka szerint a Magyarországon a kiskereskedelmi tevékenységre kivetett különadó nem jelent hátrányos megkülönböztetést a külföldi vállalatokkal szemben, ugyanakkor sértheti az uniós áfairányelvet - derül ki a bíróság által csütörtökön közzétett dokumentumból.

Szocho, különadó, szja-előleg befizetése, egyszerűsített foglalkoztatás bevallása Esemény

Különadó bevallása, eva- és tao-előleg befizetése Esemény

Különadót vetne ki a napenergia termelőkre a szlovák kormány Cikk

A napenergiából származó villanyáram előállítóit terhelő különadó bevezetését tervezi a szlovák kormány, amitől a jövő évi költségvetés hiányának csökkentését várja - közölte a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági lap hétfőn.

A különadók csaknem felét a fogyasztók fizetik Cikk

Mára a különadók nagyságrendje elérte a társasági adóét, mivel azonban ez csak a vállalkozások szűkebb körét érinti, így számukra komoly megterhelést jelent. Az anyag rámutat, hogy a jogalkotók szándékával szemben az adók beépülnek a szolgáltatások áraiba, és így végső soron a fogyasztók, illetve az adókkal közvetlenül nem érintett ágazatok is viselik a terheket, írja a Leitnerleitner tanulmányában.

Különadó kiválás esetén Kérdés

Egy jelenleg 2003 óta működő pénzügyi vállalkozás -- "A" -- a 2009-es beszámolója alapján fizeti minden évben a pénzügyi szervezetek különadóját. A cégből kiválással létrejön egy új pénzügyi vállalkozás ,"B". A fennmaradó "A" cég továbbra is a 2009-es beszámoló alapján fizeti és vallja be az adót, de mit kell tennie a "B" cégnek? Ez a cég nem jogelőd nélküli (a törvény 4/a § (3) bekezdése), de nincs jogutódlással történő megszűnés sem ((8) bekezdés).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kifizető vagy nem kifizető?

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs