292 találat a(z) különadó cimkére

Befizetési határidő Esemény

Kiskeradót növelő tételek Kérdés

Hitelintézetek járványügyi helyzettel összefüggő különadója utáni adóvisszatartás 2024-ben Cikk

Változott a különadó adókedvezményére vonatkozó szabály. Az egyes adózási tárgyú veszélyhelyzeti rendelkezésekről szóló 52/2024. (III.4.) kormányrendelet módosította az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról szóló 2006. évi LIX. törvény 4/A. § (20) bekezdésében foglalt adókedvezmény igénybevételét – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Berágott a Spar, feljelentette a magyar kormányt az Európai Bizottságnál Cikk

Az Európai Bizottsághoz fordult a Spar, mert diszkriminatívnak és uniós jogszabályt sértőnek tartja a Magyarországon a kiskereskedelmi láncokra 2022 májusában kivetett különadót – szemlézi a hvg.hu a Financial Times írását.

Így változnak a hitelintézeti és a biztosítói különadó fizetésének szabályai Cikk

Cikkünkben a bankok és biztosítók által fizetendő különadó hatályba lépő jogszabályi módosításának legfontosabb tudnivalóit ismertetjük.

Extraprofitadók: új szabályok a gyógyszergyártóknál és a biztosítóknál Cikk

Már január 26-ától hatályos az a két kormányrendelet, amely módosította a gyógyszergyártókat és a biztosítókat érintő, extraprofitadókról szóló szabályokat.

Megszavazta a parlament az adótörvény-módosításokat Cikk

Elfogadta az Országgyűlés kormánypárti többsége az egyes adótörvények módosításáról szóló T/5893 számú, valamint a globális minimum-adószintet biztosító kiegészítő adókról és ezzel összefüggésben egyes adótörvények módosításáról szóló T/5877 számú törvényjavaslatokat.

Befizetési határidő Esemény

Adót növelne, kedvezményeket vonna meg, különadót vezetne be, csökkentené az üdülési utalványra jogosultak körét a román kormány Cikk

Közvitára bocsátotta a román kormány ma a költségvetési hiány csökkentése érdekében bevezetendő adóügyi intézkedések tervezetét: a Ciolacu-kabinet forgalmi adót vetne ki a bankokra és a nagyvállalatokra, az úgynevezett mikrovállalkozásokra, valamint részlegesen megszüntetné több ágazat adókedvezményeit.

Extraprofit adó 2024 Kérdés

Befizetési határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Extraprofit-különadók: mutatjuk a legújabb változásokat Cikk

Jövőre is érvényben maradnak az extraprofit-különadók. A július 17-én kihirdetett 317/2023. kormányrendelet viszont több ponton is módosítja a különadó szabályait rögzítő 197/2022. számú kormányrendelet. Az Andersen Magyarország szakértői összefoglalták a változásokat.

Részletesen a 2024-ben is maradó extraprofit-különadókról Cikk

A várakozásoknak megfelelően 2024-ben is érvényben maradnak az eredetileg 2022-re és 2023-ra tervezett különadók. Ezen adófajták egy részét a jelenleg érvényes szabályokkal megegyező módon kell majd 2024-ben is megfizetni. Fontos változás, hogy a banki különadó mértéke magyar állampapírok vásárlásával csökkenthető lesz, a gyógyszergyártókat terhelő különadó mértéke minden sávban a felére csökken, míg a gyógyszerforgalmazókat és a kiskereskedőket terhelő adó mértéke növekszik a következő évtől. Az Andersen Magyarország összefoglalta a vonatkozó új kormányrendelet legfontosabb rendelkezéseit.

Az EP delegációja felszólította a kormányt, hogy hajtsa végre a pénzek felszabadításához szükséges feltételeket Cikk

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának Budapestre látogató delegációja felszólította a magyar kormányt, hogy felelősségteljesebben ossza el az európai uniós forrásokat, ne „felülről lefelé”, hanem az érintettek bevonásával hozzon döntéseket, hajtsa végre a pénzek felszabadításához szükséges feltételeket – mondta Monika Hohlmeier, az EP hattagú delegációjának vezetője sajtótájékoztatón Budapesten szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink