55 találat a(z) készpénzfizetés cimkére

Számla aláírása Kérdés

Géppel kiállított számlánál, amelynél a fizetés módja átutalás, kötelező-e aláírni , a cég bélyegzőjével ellátni. Készpénzfizetési számla esetében vannak-e ilyen megkötések?Előre is köszönöm szíves válaszukat!

Készpénzfizetés jelentési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Adózóna!2013 januártól módosult a készpénz kifizetés (felső határ 1.500.000 Ft) Jelenteni kell a NAV-nak,mert én nem találtam rá törvényi hivatkozást.Válaszukat köszönöm.

Deloitte: magas bírság jár a készpénzfizetési korlát áthágásáért Cikk

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett vállalkozások 2013. január 1-jétől egy naptári hónapban, egy szerződés alapján - az abban meghatározott szolgáltatás vagy termékértékesítés általános forgalmi adóval növelt ellenértékeként - legfeljebb 1,5 millió forintot fizethetnek ki készpénzben, a helytelen jogszabály-értelmezésből adódó mulasztás rendkívül magas bírsággal szankcionálható - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Készpénzfizetés szabályozása: kinek kell résen lenni? Szakértői Kommentár

A készpénzfogralom szabályozásáról szóló cikksoroztunk befejező részében azt tisztázzuk, hogy mely szerződésekre vonatkozik a szabályozás,

Készpénfizetés: mit kell figyelembe venni, mi számít ellenértéknek? Szakértői Kommentár

A készpénzforgalom szabályázosáról szóló cikksorozatunk következő részében a szabályozás gyakorlati kérdéseit vetjük fel és válaszoljuk meg.

Készpénzszolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kereskedelmi cégnek 2 üzletébe heti vagy napi rendszerességgel történik árubeszerzés azonos partnerektől. Szerződés nincs a partnerekkel, telefonon történik az áru megrendelése, majd a kiszállítása. Össze kell -e számítani egy hónapon belül az ugyanazon partnerek számláinak értékét az 1,5 millió forintig teljesíthető készpénzszolgáltatásnál vagy külön-külön ügyletnek tekinthető minden alkalom, szerződés hiányában? A törvény egy partnerrel kötött szerződésre hivatkozik! Készpénzfizetésnek minősül-e, ha számlák ellenértéket nem kézből-kézbe adjuk át, hanem készpénzben fizetjük be a partnerünk bankszámlájára? Mely törvényből derülnek ki egyértelműen?

Így korlátozzák jövőre a készpénzforgalmat Cikk

Július 10-én olyan módosító javaslatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztérium az Országgyűlésnek, amely szerint a pénzforgalmi számla nyitására kötelezett vállalkozások 2013. januártól egy naptári hónapban egy szerződés alapján legfeljebb 1,5 millió forintot fizethetnek ki készpénzben. Mit is jelent ez? Mi lehet mögötte? Új szabályról van-e szó, vagy egy korábbi leporolásáról? Lehet-e köze a „sárga csekkadóhoz”?

A szlovák pénzügyi tárca felső határt szabna a készpénzfizetéseknek Cikk

A szlovák pénzügyminisztérium 5 ezer euróban szabná meg a készpénzfizetések felső határát az adócsalások csökkentése és az adózás kikerülését célzó, úgynevezett "kreatív számvitel" ellensúlyozása érdekében - derül ki a minisztérium tárcaközi egyeztetésbe utalt törvénymódosító javaslatából.

Készpénzfizetés 250 ezer felett: 180 fokos fordulat Cikk

„Válság idején a gazdaság kifehérítése másodlagos!" Félreértés ne essék, ezt egy országgyűlési képviselő nyilatkozta azt követően, hogy az Országgyűlés által a múlt év végén elfogadott, a vállalkozások egymás közötti nagyobb pénzforgalmát bankszámlára terelő rendelkezést ugyanaz a testület, teljesen egyhangúlag (mind a 362 jelen lévő), törölte. A rendelkezés február 1-jén lépett életbe, a visszavonás három hét után megtörtént - írja Vámosi-Nagy Szabolcs az Élet és Irodalom legutóbbi számában.

Ab előtt a készpénzfizetés és a házipénztár Cikk

Alkotmánybíróság előtt támadta meg a készpénzfizetést korlátozó új adópasszusokat a Magyar Könyvelõk Országos Egyesületének alelnöke - írja az Index. Ruszin Zsolt szerint mind a cégek közötti 250 ezer forint feletti készpénzfizetést szankcionáló pont, mind a házipénztár túllépését büntetõ előírás ütközik az alaptörvénnyel, ezért megsemmisítésüket kéri az Alkotmánybíróságtól.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelők járuléka költség vagy sem?

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kapcsolt vállalkozás – kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close