5 találat a(z) juh cimkére

Kiskérődzők állatjóléti támogatása: hamarosan benyújthatók a pályázatok Cikk

Május 16-ától egészen egy hónapon át benyújthatóak a pályázati támogatási kérelmek az 5 milliárd forintos keretösszegű kiskérődző állatjóléti támogatásra – olvasható az agrártárca honlapján.

Bizonytalan eredet, nem megfelelő állatjelölés – forgalmi korlátozást rendelt el a Nébih Cikk

Egy Pest megyei állattartó telepen tartottak ellenőrzést júniusban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A telepen a juhok tartását be sem jelentette az állattartó, a sertés- és juhállomány egyedei közt egyaránt jelöletlen állatok voltak. A kötelező nyilvántartások vezetésének hiányán túl az előírt, kötelező vizsgálatok elvégzését sem tudta igazolni a gazda. A Nébih ellenőrei 166 db házi sertés és 34 db juh forgalmi korlátozását rendelték el.

Lépfene okozott elhullást egy juhállományban Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma megerősítette, hogy lépfene okozott hirtelen elhullást egy szentesi juhállományban március végén. A juhok legeltetési területén valószínűleg a belvíz hozhatta felszínre a lépfene spóráit. A járási főállatorvos már a fertőzés gyanúja alapján elrendelte a helyi zárlatot az érintett állományra, továbbá megkezdték az állatok gyógykezelését. A Nébih felhívja az állattartók figyelmét, hogy a lépfene ellen hatékony vakcina létezik, mellyel a legeltetés megkezdése előtt érdemes beoltatni a kérődzőket!

Ezért fontos a juh- és kecskeágazat Cikk

Jól teljesített a juh- és kecskeágazat az elmúlt években, termelése 2010-2015 között volumenben 11 százalékkal, folyó áron közel 50 százalékkal nőtt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel.

Családi gazdaság, juhok, épület értékesítése Kérdés

A családi gazdaság juhtartással foglalkozik gabonafélék termesztése mellett, 2016-ban felszámolná a juhtartási ágazatát. Eladná a juhokat és szeretné értékesíteni az épületet és a hozzákapcsolódó gyepterületet is. A juhokról számlát állít ki és felszámítja az 5 százalékos áfát, mivel alanya az áfának és az a gazdaság bevétele lesz. Kérdésem az épület és a hozzátartózó gyepterület. 2013-ban jött létre a családi gazdaság, és az egyik családtag, aki korábban mint őstermelő folytatott juhtartási tevékenységet ebben az épületben, azt a családi gazdaságba bevitte,ezt az FVM-hez természetesen be is jelentették. Ha értékesítené az épületet és a hozzátartozó gyepterületet, akkor hogyan kell helyesen eljárni. Ez a családi gazdaság bevétele vagy a magánszemélyé? Akkor mi történik, ha most eladja az állatokat és az épület és a gyepterület nem kerül eladásra, de ő kivonja az kérdéses ingatlant a gazdaságból? Segítségüket előre is köszönöm. Üdv.Pné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs