18 találat a(z) javaslat cimkére

Az LMP javaslatokat tett a gazdasági és szociális károk enyhítésére Cikk

A táppénzszabályok átalakítását, az álláskeresési járadék folyósítási idejének növelését és közalkalmazotti béremelést is szorgalmaz az LMP a koronavírus-járvány okozta gazdasági és szociális károk enyhítése érdekében.

Az állami nyugdíjak leépítése mellett tör pálcát egy új javaslat Cikk

A robotizációval az értékteremtés egyre nagyobb hányada kerül közvetlenül "nem-humán" kezekbe, ami viszont az állam és inkompetens urai kezébe adja az irányítást a juttatási rendszerek felett. Alkalmatlanságuk, visszaélésekre való hajlandóságuk miatt, Béndek Péter közgazdász szerint rossz taktika a kezükben hagyni a nyugdíjak kifizetését. Ezért azt javasolja, hogy az állami szociális juttatások kifizetését le kell építeni, privatizált rendszereket léptetni a helyükbe, amelyek humánusabbak és igazságosabbak lehetnek – írja a napi.hu.

Javaslat az állampolgári jogon ingyenes bankszámlára Cikk

Javaslatokat dolgozott ki a készpénzforgalom csökkentésére a Nézőpont Intézet, a dokumentumot a kutatóintézet pénteki budapesti konferenciáján mutatták be.

Osztalékjavaslat az Elműnél és az Émásznál Cikk

Az Elműnél részvényenként 1600, az Émásznál pedig részvényenként 1500 forintos osztalék kifizetésére tesz javaslatot az igazgatóság a cégek áprilisban esedékes közgyűlésén, ezt a két társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé csütörtökön.

Itt van az OTP osztalékjavaslata Cikk

Az OTP Bank menedzsmentje várhatóan 61,320 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2017. évi eredményéből, amely részvényenként 219 forintos osztalék kifizetését jelenti a részvénytulajdonosoknak – közölte a társaság a tőzsde honlapján csütörtökön az április 13-án tartandó közgyűlés előterjesztései között.

Béremelési javaslat vasutasoknak Cikk

A MÁV-csoport vezetése 2,2 százalékos alapbér-emelést, az alapbér további 0,5 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítést, továbbá két alkalommal 25-25 ezer forint egyszeri kifizetést ajánlott a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak részére a hétfőn reggelre összehívott szakszervezeti egyeztetésen – közölte a vasúttársaság az MTI-vel.

Munkaszerződést kell kötni alkalmi munkavállalókkal is Cikk

Januártól az egyszerűsített foglalkoztatás keretébe tartozó munkaviszony létesítéséhez úgynevezett blanketta-munkaszerződést kell kötni; ez lép az alkalmi munkavállalói (AM) könyve helyébe.

Mennyivel kerülne többe a gáz és a villany? Cikk

A jövő évi költségvetési javaslathoz benyújtott, mintegy 800 módosító közül több mint 700-at támogatott az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága szerdai ülésén, azokat, amelyeket a kormány is támogatott.

Ma előáll adójavaslatával az SZDSZ Cikk

Az SZDSZ frakciója ma tárgyal a Kóka János frakcióvezető nevével fémjelzett adójavaslatról - írta értesüléseire hivatkozva a hétfői Népszabadság.

Vámosi cáfol: nem a rászorulók és a kkv-k ellen van Cikk

Az elmúlt évek gyakori adóváltoztatási elképzeléseit megunva a négy nagy adótanácsadó cég képviselője kompromisszumos javaslatot dolgozott ki és tett le a társadalom asztalára, pártsemleges módon. Több gazdasági szövetség, kamara már felzárkózott az elképzelés mögé.

Oszkó: a munkavállalók és a kkv-k is félreérthetik az adójavaslatokat Cikk

A munkavállalói érdekképviseletekhez hasonlóan a kis- és középvállalkozásokat képviselő szervezetek tetszését sem nyerték el ugyanis az adótanácsadók napokban ismertetett adómódosítási javaslatai, s bár egyes elemeivel egyetértenek, összességében elutasítják az anyagot.

A költségvetési bizottság nem támogatta a Fidesz áfa-csökkentési javaslatát Cikk

Az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottsága szerdai ülésén 13 támogató szavazat mellett 16 ellenszavazattal elvetette a Fidesz törvénymódosítási javaslatát, amely a benzin jövedéki adójának mérséklésére, valamint az alapvető élelmiszerek és a távhő áfa-kulcsának 20 százalékról 5 százalékra csökkentésére vonatkozik.

Máris módosítanák az új áfatörvényt Cikk

A január elsejétől hatályos új áfatörvényhez benyújtott pénzügyminisztériumi módosító javaslat egyebek között változtatna az ingatlanok bérbeadására és az ingatlanokhoz köthető fordított adózásra vonatkozó szabályokon. A javaslat az Országgyűlés honlapján olvasható.

A GKI szuperbruttósítana, Kupa szkeptikus Cikk

Világosabb, egyszerűbb és igazságosabb közteherviselést szolgálhat a bérek szuperbruttósítása – mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató elnöke. Kupa Mihály viszont szkeptikus a javaslattal szemben. Az adórendszer átalakításával kapcsolatban felmerülő javaslatok költségeit végig kell számolni és nem vakon elfogadni azt, bármelyikről is legyen szó – hangsúlyozta a volt pénzügyminiszter a hvg.hu kérdésére.

A munkaadói járulékok 8-10 százalékpontos csökkentését javasolja a GVK Cikk

A munkaadói járulékok 8-10 százalékpontos csökkentése révén évente 180-200 milliárd forinttal kisebb lehetne az élőmunka terhelése - ez a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal (GVK) hétfői ülésén megfogalmazott, 2009-től bevezethető adóváltoztatások egyik legfontosabb eleme.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close