165 találat a(z) játékadó cimkére

Matolcsy: 37 milliárdos játékadó-bevételt vár a kormány Cikk

A pénznyerő automaták üzemeltetése után fizetendő játékadóból a kormány 37,2 milliárd forint bevétellel számol 2012-ben; ez csaknem megegyezik a 2011-es 33,15 milliárd forintos előírással - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek egy írásbeli válaszából.

Játékadó: a kormány mégis beszedné Cikk

A kormány drasztikus adóbevétel-növelést akart, de fél év alatt a törvénymódosítás ötödére zsugorította össze a nyerőgép- és nyerőjátékpiacot.

Világgazdaság: csökken a NAV játékadó-bevétele Cikk

Csökken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) játékadó-bevétele: januárban 6,756 milliárd, februárban 6,449 milliárd, márciusban 5,970 milliárd forint folyt be a költségvetésbe - írja a Világgazdaság.

Játékadó befizetése Esemény

Játékadó befizetése Esemény

Bevallás a pénznyerő automaták, valamint a játékautomaták adójáról Esemény

Játékadó: megszűnő vendéglátóhelyeket vizionál a Szerencsejáték szövetség Cikk

A Magyar Szerencsejáték Szövetség szerint tízezer, játékteremként is üzemelő vendéglátóhely szűnik meg országszerte a következő negyedévben a nyerőgépiparra kivetett ötszörös játékadó emelést tartalmazó törvény november 1-jei hatályba lépése miatt.

Online szerencsejáték: a vártnál kevesebb adó folyhat be Cikk

A Sportingbet szerint az online szerencsejátékokból származó adóbevételek több tízmilliárd forinttal elmaradhatnak a remélt összegtől, mert a szeptemberben elfogadott szerencsejáték-törvény módosítása megnyitja ugyan a magyar piacot az internetes szerencsejátékok előtt, de egy fontos területére, az online sportfogadásra nem tér ki.

Ezt is módosítják a játékadó szabályaival együtt Cikk

A reklámszabályokat is tartalmazó, úgynevezett médiaalkotmány is megváltozik január 1-jétől, miután az Országgyűlés távszerencsejáték-adó bevezetéséről döntött és ahhoz kapcsolódva szabályozta az online szerencsejátékot: a hirdetési tilalom alá vont termékek köre kiegészül az adóhatóság engedélye nélkül szervezett távszerencsejátékkal.

Játékadó: amit nyer a kormány, elbukhatja a költségvetés Cikk

Európában a legsúlyosabb adóterhet kapták a nyakukba a szerencsejáték-szervezők és a játékautomaták üzemeltetői. Azonban az adóprés az adóbevételek csökkenéséhez, és a játékosvédelemre fordítható források megszűnéséhez vezet – állítják az iparág védelmezői.

Szerencsejáték és játékadomata: kormánypárti módosító indítványok az adófizetésről Cikk

A mai mérték öt-, illetve hatszorosára emelné a pénznyerő játékautomaták tételes adóját Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. Frakciótársa, Rogán Antal pedig januártól megadóztatná az online szerencsejátékot: bevezetné a távszerencsejáték fogalmát és a játékokra havi 20 százalékos, a tiszta játékbevétel után fizetendő adót vetne ki.

Szerencsejáték adó: vegyes fogadtatás Cikk

Vegyesen ítélik meg a megkérdezett szakmai szövetségek a pénznyerő automaták adójának tervezett emelését, abban azonban egyetértenek, hogy szükség van az online szerencsejáték megadóztatására.

A parlament előtt az adóemelési javaslatok Cikk

Az előzetes bejelentésnek megfelelően november 1-től 13 forinttal emelkedik a gázolaj jövedéki adója, a dohánytermékeké pedig egy év alatt három lépcsőben növekszik, a pénznyerő játékautomaták tételes adója több lesz, és emellé még százalékos játékadót is kell fizetni - egyebek mellett ezt tartalmazza a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslata, amely hétfőn került fel az Országgyűlés honlapjára.

Felülvizsgálnák a játékadó szabályozását Cikk

A szerencsejáték-iparon belül a két legsürgősebb beavatkozást igénylő terület a pénznyerő automaták és az online szerencsejáték szabályozása, mindkét témában a törvénymódosításokat várhatóan még 2011 őszén az Országgyűlés elé terjeszti a kormány - írta a Napi Gazdaság és a Népszava kedden Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Lázár János fideszes képviselő kérdésére adott válasza alapján.

Játékadó: az emelés miatt 12 ezer hely zárhatna be a szövetség szerint Cikk

Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) elnöke azt mondta, a játékadó 100 ezer forintról 500 ezerre történő emelése a magyar nyerőgép-piac teljes tönkretételét eredményezné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás feltételei

Pölöskei Pálné

adószakértő

Munkahelyi baleset utáni ellátás számviteli elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31