11 találat a(z) járulékminimum cimkére

Gyeten lévő egyéni vállalkozó Kérdés

Minimáljárulék Kérdés

Megbízási jogviszony, minimumjárulék Kérdés

Ekhós munkaviszony és a tb-járulék-minimum viszonya Kérdés

USA jogviszony-igazolás Kérdés

Így változnak a szocho szabályai július 1-jétől Cikk

Július 1-jétől több ponton változnak a szociális hozzájárulási adóra (szocho) vonatkozó rendelkezések. A módosítások két csoportba sorolhatók, egy részük az új Tbj. (2019. évi CXXII. törvény) hatálybalépésével függ össze, a másik részük pedig a 140/2020. kormányrendelethez kapcsolódik. Cikkünkben pontokban szedve ismertetjük főbb változásokat.

Minimum járulék Kérdés

Minimálbér, garantált bérminimum: mikor melyik számít ellátásnál, kötelezettségnél? Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő jogszabályok mind az ellátások, mind a kötelezettségek vonatkozásában számos összeghatárt kötnek a minimálbérhez.

Kft. tagja munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben kérném a segítségét. Egy kft. rokkantsági ellátásban részesülő tagja szeretne részmunkaidős munkaviszonyban (heti 20 órában) dolgozni az általa 100 százalékban tulajdonolt kft.-ben, ahol egy független fél az ügyvezető. Ebben az esetben a járulékokat a ténylegesen felvett jövedelme vagy a járulékminimum alapján kell-e megfizetni? Kell-e szüneteltetnie a rokkantsági ellátást, ha a jövedelme nem éri el a minimálbér 1,5-szeresét? Segítségét előre is köszönöm!

Gyed – társas vállalkozó, járulékminimum Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni, hogy ha egy társas vállalkozó egy másik foglalkoztatónál lévő 8 órás munkaviszonyából fizetés nélküli szabadságon van, és kapja a gyed ellátást, akkor a társas vállalkozásában meg kell-e fizetni a kötelező járulékminimumot? Ha gyesen lesz, akkor már meg kell fizetni? Előre is köszönöm! Kellemes Ünnepeket!

NGM a katáról: járulékminimumot kell fizetni többes jogviszonyban Cikk

Az a főállású katás egyéni vállalkozó, bt-ügyvezető, aki kisadózó vállalkozóként megfizeti a havi 50 ezer forintot, egy másik társas vállalkozás, például kft közreműködő tagjaként járulékminimumot fizet maga után vagy a tényleges járulékalap után fizeti meg a járulékokat? – ez a kérdés tart most izgalomban sokakat, akik a katát választanák 2013. január elsejétől. Megkérdeztük az NGM-et.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kivett vízfolyás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs