10 találat a(z) járulékminimum cimkére

Minimáljárulék Kérdés

Megbízási jogviszony, minimumjárulék Kérdés

Ekhós munkaviszony és a tb-járulék-minimum viszonya Kérdés

USA jogviszony-igazolás Kérdés

Így változnak a szocho szabályai július 1-jétől Cikk

Július 1-jétől több ponton változnak a szociális hozzájárulási adóra (szocho) vonatkozó rendelkezések. A módosítások két csoportba sorolhatók, egy részük az új Tbj. (2019. évi CXXII. törvény) hatálybalépésével függ össze, a másik részük pedig a 140/2020. kormányrendelethez kapcsolódik. Cikkünkben pontokban szedve ismertetjük főbb változásokat.

Minimum járulék Kérdés

Minimálbér, garantált bérminimum: mikor melyik számít ellátásnál, kötelezettségnél? Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő jogszabályok mind az ellátások, mind a kötelezettségek vonatkozásában számos összeghatárt kötnek a minimálbérhez.

Kft. tagja munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben kérném a segítségét. Egy kft. rokkantsági ellátásban részesülő tagja szeretne részmunkaidős munkaviszonyban (heti 20 órában) dolgozni az általa 100 százalékban tulajdonolt kft.-ben, ahol egy független fél az ügyvezető. Ebben az esetben a járulékokat a ténylegesen felvett jövedelme vagy a járulékminimum alapján kell-e megfizetni? Kell-e szüneteltetnie a rokkantsági ellátást, ha a jövedelme nem éri el a minimálbér 1,5-szeresét? Segítségét előre is köszönöm!

Gyed – társas vállalkozó, járulékminimum Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni, hogy ha egy társas vállalkozó egy másik foglalkoztatónál lévő 8 órás munkaviszonyából fizetés nélküli szabadságon van, és kapja a gyed ellátást, akkor a társas vállalkozásában meg kell-e fizetni a kötelező járulékminimumot? Ha gyesen lesz, akkor már meg kell fizetni? Előre is köszönöm! Kellemes Ünnepeket!

NGM a katáról: járulékminimumot kell fizetni többes jogviszonyban Cikk

Az a főállású katás egyéni vállalkozó, bt-ügyvezető, aki kisadózó vállalkozóként megfizeti a havi 50 ezer forintot, egy másik társas vállalkozás, például kft közreműködő tagjaként járulékminimumot fizet maga után vagy a tényleges járulékalap után fizeti meg a járulékokat? – ez a kérdés tart most izgalomban sokakat, akik a katát választanák 2013. január elsejétől. Megkérdeztük az NGM-et.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close