6 találat a(z) járulékköteles jövedelem cimkére

Fiatal tulajdonos Kérdés

Rokkantsági ellátás újraszámolása Kérdés

A munkaviszony megszűnése után utólag kifizetett bér Kérdés

2020 közepén leszek nyugdíjas. Kérdésem a munkaviszony megszűnése után a felszámolótól kapott összesen 2 millió forint „Elmaradt bér részbeni”-t mely időszakra kell jövedelemként beszámítani? A tb rendszere a munkaviszonyom utolsó hónapjára könyvelte le. Ha nem csinálok semmit, akkor a tb-től származó, 2016., 2017. évre a mellékelt táblázatból számítanak a nyugdíjszámításhoz beszámítható jövedelmet. Arra gondoltam, ha azt kérném a tb-től, hogy az utólag „Elmaradt bér”-ként kapott 2 millió forintot ne a munkaviszonyom utolsó hónapjára könyveljék le, hanem osszák szét azokra a hónapokra, amikor nem kaptam bért, akkor a 2 millió forint legnagyobb része 2016-ra kerülne, ezáltal növelné a 2016-ban figyelembe vehető bért, és csökkentené a 2017-re esőt. A 2016.12. hóban a Bérgarancia Alapból kifizetett 1,2 millió forintot is szétosztva, az „Elmaradt bérek” szétosztását követően a 2016. évre 2,7 millió forint, a 2017. évre 500 ezer forint jutna. Ezek után a 2016-ra figyelembe vehető „Járulékköteles jövedelem” 4 millió forint, a 2017. évre figyelembe vehető „Járulékköteles jövedelem” 500 ezer forint lenne. (Úgy tudom, de lehet hogy tévedek, hogy a munkaügyi központtól kapott álláskeresési járadék [talán ez igen?] és a NYES nem számít ide[?].) Kérdés: – a nyugdíj összegének kiszámítása során jobban járnék-e akkor, ha az „Elmaradt béreket” szétosztanák azokra a hónapokra, amikor nem kaptam fizetést. ..Sajnos nem fért ide a kérdésem. E-mailt írtam az ü[email protected] -ra….Segítségét, válaszát nagyon szépen .KÖSZÖNÖM: Szabó György:203929-144

Így alakul a nyugdíja, ha az EU több tagállamában is dolgozott Cikk

Egyre gyakoribb, hogy életük során az emberek több országban is dolgoznak, s szereznek szolgálati időt. Ismertetjük, hogyan kell kiszámolni a nyugdíjat, ha a szolgálati időt EU-s tagállamokban szerezték.

Nyugdíj miatti kereseti korlát: így számít a külföldi jövedelem Cikk

Egyes tb ellátások csak akkor folyósíthatók, ha a jogosultnak egyáltalán nincs biztosítási jogviszonya, illetve keresete, munkaideje nem halad meg egy meghatározott mértéket. Összefoglaltuk a külföldön szerzett keresetekre vonatkozó szabályokat.

Ellátások többes jogviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben a munkavállaló gyermeket vár, e jogviszonya mellett egy másik kft.-ben ügyvezetői teendőket látott el ez év augusztusáig. Itt a jogviszonya megszűnt augusztusban, mivel új ügyvezetőt neveztek ki. Járulékköteles jövedelme van mindkét helyen. Ebben az esetben, ahol megszűnt az év folyamán a jogviszony, abból tudomásom szerint nem igényelhet tgyást és egyéb ellátást sem. Viszont beszámít-e az ott augusztus hónapig befizett egészségbiztosítási járulék az ellátásainak összegébe? Hiszen először táppénzt, majd tgyást és gyedet is fog igényelni. Várom válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31