9 találat a(z) járműipar cimkére

2,9 milliárd forintos járműiparibeszállító-fejlesztési program indul Cikk

A járműiparibeszállító-fejlesztési programot a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) együttműködve, illetve az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. részvételével hirdeti, 2,9 milliárd forintos kerettel – mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdai közleménye szerint Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár.

Jelentősen visszaesett az ipari termelés Cikk

Júniusban az ipari termelés volumene 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás májushoz mérten 0,9 százalékkal mérséklődött – közölte ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Így teljesítettek a magyar ipari cégek májusban Cikk

Májusban az ipari termelés volumene 9,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 3,4 százalékkal emelkedett, mivel idén májusban kettővel több munkanap volt, mint a múlt évben – erősítette meg korábbi számításait ma kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Elbocsátások: arányaiban ez az ágazat veszítette el a legtöbb dolgozót Cikk

Az egyes ágazatokban foglalkoztatottak számát tekintve arányaiban a bányászatban bocsátották el a legtöbb dolgozót a közelmúltban: 2019 és 2020 utolsó negyedéve között az ott dolgozók 30 százaléka vesztette el a munkáját, ami 3100 embert jelent – írja a hvg.hu a KSH által közölt ágazati adatok alapján.

Két munkanap kiesett, megérezte az ipar júniusban Cikk

Júniusban az ipari termelés 1,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A munkanaphatástól megtisztított adatok azonban 4,1 százalékos növekedést mutatnak, mert kettővel kevesebb munkanap volt idén júniusban, mint a múlt év azonos hónapjában – közölte ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Öt trend alapjaiban átalakítja a járműipart a következő években Cikk

Néhány éven belül öt trend felforgatja az autóipart, és ezekhez a magyar beszállítóknak is alkalmazkodniuk kell – írja a Világgazdaság.

Új szerepben az NGM, 6 milliárddal beszáll egy vállalkozásba – Szép új világ Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 6 milliárd forint forrást nyújt a zalaegerszegi járműipari tesztpályát üzemeltető gazdasági társaságnak – közölte a szaktárca az MTI érdeklődésére.

Maga Orbán ígér újabb áfacsökkentést Cikk

A GDP adatok függvényében 2018 januárjától 5 százalékra csökkenhet az internet áfája, ami komoly támogatást jelentene az iparágnak – mondta Orbán Viktor a Műegyetemen tartott, a Jövő autói című konferencián csütörtökön.

KSH: az ipari termelés 4,6 százalékkal maradt el Cikk

Márciusban az ipari termelés volumene 4,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, a munkanaphatással kiigazított adatok 2,4 százalékos csökkenést mutatnak – erősítette meg csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink