40 találat a(z) internetes vásárlás cimkére

Szenzációs újítás! Azonosítás szelfivel és ujjlenyomattal bankoláskor Cikk

Mobiltelefonnal készített önarcképpel vagy ujjlenyomattal is igazolhatják magukat a Mastercard ügyfelei 12 európai országban – köztük Magyarországon is – a most megjelenő Identity Check Mobile alkalmazással. Az újfajta, biometrikus azonosítási módoknak köszönhetően jelszó sem szükséges a kártyabirtokos személyazonosságának ellenőrzéséhez, így egyszerűsödik az internetes vásárlás.

Itt online rendezheti internetes vásárlással kapcsolatos vitáját, akár most Cikk

Akár fogyasztó, akár kereskedő, magyarul is panaszt tehet online, az Európai Bizottság új platformján – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

Internetes vásárlás – utánvét Kérdés

Tisztelt Szakértő! Internetes vásárlás és utánvétes fizetés esetén a fuvarozó cég általában nem állít ki bizonylatot a pénz átvételéről, többnyire nem is rendelkezik ehhez bizonylattal. Elegendő-e a készpénzes fizetés bizonylatolásához a számla, amennyiben arra fizetési módként utánvét van írva? A számla mindig az áruval együtt kerül a vevőhöz.

Előre utalás számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény értelmében előleg átvételekor nem kell számlát kiállítani, ha az előleget fizető magánszemély és az átutalt összeg nem éri el a 900 ezer forintot. Ez esetben nyugtát kellene kibocsátani? Ha mégis számlát bocsátanak ki, akkor arra a banki jóváírást követően mennyi idő áll rendelkezésre? Mi a helyes számlázási szabály az internetes honlapon leadott megrendelések esetén, ahol a vevő – jelen esetben magánszemély – a megrendelt termék teljes ellenértékét a megadott bankszámlára átutalja, de a termék tényleges átadására csak később kerül sor? Köszönettel.

Internetes portálon rendelt áruk Kérdés

Amerikából és Kínából internetes portálon rendelt áru érkezik, mi a teendő? A megrendelő egy kft. Megrendeléskor kifizette a vételárat, amit a számla tartalmazott. Megérkezett a csomag, benne a számla. Mi a teendő? Vámolás, áfa? Magánszemélytől, szintén külföldről vásárol, nem találkoznak. Mit kell csinálni, hogy cégként lekönyvelhesse az adásvételi szerződést, mivel nincs mód azt aláiíni mindkét részről. Ha Pay Palon keresztül fizet, akkor ott van egy Invoce, amit ki lehet tölteni. Ilyenkor él a különbözeti áfa? Pay Pal számlát cég is használhat? Csak weben keresztül értékesít, van, amikor helyszínre viszi az árut. Mindig számlát állít ki. Adhat-e nyugtát? Kérem szives válaszukat. Tisztelettel: Borosné Fazekas Mária

Figyeljen a részletekre! Új szabályok védik az interneten vásárlókat Cikk

Június 13-ától minden internetes áruház köteles alkalmazni a vásárlók jogait védő, kormányrendeletben előírt új szabályokat. Mutatjuk, mire kell odafigyelnüik a fogyasztóknak, ha megbízható helyről kívánnak vásárolni.

Bekerülés időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik cég amerikai internetáruházból rendelt ékszereket ad el szintén a neten keresztül. A kapott számlán december 5-e szerepel, valószínűleg ekkor adták fel a csomagot. Meg is érkezett decemberben, de a csomagot, szigorúan felbontatlanul, be kellett vinni vámvizsgálatra. Erre januárban került sor, a vámokmányokon január 13-ai dátum szerepel. Kérdésem, hogy mely időponttal lehet ezt az árut könyvelni? Jól gondolom-e, hogy 2014-ben kerül be a cég könyveibe? A vámközreműködői díj szintén az áru bekerülési értékét képezi-e? Köszönöm a segítséget! Emília

eBay-ről történő vásárlás Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Egy számítástechnikai cikkek forgalmazásával foglalkozó kft. magánszemélytől terméket vásárol az eBay-en. Ilyen esetben ritkán kap bármilyen bizonylatot. Milyen bizonylat alapján tudja elszámolni a kft.-ben az vásárolt áru értékét és a szállítási költséget? Járható-e az az út, hogy a tag (ügyvezető) magánszemélyként vásárolja meg a terméket az eBayen, és adás-vételi szerződéssel eladja a kft.-nek? Ebben az esetben, ha az ügyvezető magánszemélyként adószámot kér, milyen ÖVTJ-számot kell beírnia a T101 nyomtatványra (479901 Egyéb nem bolti kiskereskedelem)? A tag által a kft.-nek eladott áru értéke az eBayen megvásárolt termék értékéhez vagy a kft. által realizált eladási értékhez kell igazodjon, lévén szó "kapcsolt vállalkozásról" és esetenként jelentős árkülönbözetről? Fentiek közül melyik a helyesebb megoldás? Tisztelettel: Tulogdi Mária, Konto Real Consulting Kft.

Harmadik országból internetes vásárlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk speciális gyártás-tervezéshez szükséges szoftvert vásárolt internetes megrendeléssel kanadai cégtől 489 USD értékben. A vásárlás még 2013. 08. hóban történt, a számla csak most érkezett meg többszöri reklamációra. A számlán sem az eladó, sem a vevő adószáma nincs feltüntetve, csak a nevük és cimük. Áfa nem szerepel a számlán. Elszámolható-e a számla, a vevőnek kell-e áfát, esetleg vámot fizetnie? Köszönöm szépen válaszát.

Internetes vásárlás: buktatók, garanciák, elállási jog Cikk

Egyre inkább megkerülhetetlen az internet használata mindennapi életünk során. A jelentőségéhez képest sokan kevéssé vagy egyáltalán nincsenek tisztában az internetes szerződéskötés általánostól eltérő szabályaival, a rájuk leselkedő veszélyekkel, de a legfőbb probléma, hogy jogaikat sem pontosan ismerik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adóköteles egyéni életbiztosítások

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó halála

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3