12 találat a(z) ingyenmunka cimkére

Rendezvényeken résztvevők jogállása Kérdés

Egyesület rendezvényeket szervez. Vannak rendezvények, melyekre van belépő, és vannak, amelyek mindenki által térítésmentesen megtekinthetők. A rendezvényeken szereplők nem minden esetben kérnek díjat a közreműködésükért. Gondolhatunk ez esetben zenészre, szervezésben segítőkre stb. Milyen keretek között lehet ezen embereket juttatás nélkül "foglalkoztatni", hogy senkinek ne legyen törvénybe ütköző?

Nyugdíjas munkaviszonyban Kérdés

Nyugdíjas társas vállalkozó munkaviszonyban dolgozhat-e nulla forintért?

Diákmunka hallgatói munkaszerződéssel: mikor, mennyi a kereset? Cikk

Hallgatói munkaszerződés alapján két formában lehet foglalkoztatni a diákokat. A díjazásban a törvény eltérő szabályokat állapít meg aszerint, hogy a munka közvetlenül kapcsolódik-e vagy sem a felsőoktatási intézmény képzési programjához. Mi a minimális díjazás alapja? Milyen speciális szabályokat kell alkalmazni a hallgató foglalkoztatására a munka törvénykönyvében foglaltakhoz képest?

Hallgatói jogviszony Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kft kültagja jelen pillanatban nappali tagozatos egyetemi tanulmányokat folytat. Kérdésem a következő: abban az esetben, ha ő részt vesz a vállalkozás tevékenységében (ajándékboltja van a vállalkozásnak, és a fiatalember alkalmanként az árubeszerzésben segít be), megteheti-e ezt ingyen? A hallgatói jogviszonnyal ő biztosított, és mentesül a járulékfizetési kötelezettség alól, vagy társas vállalkozónak minősül felsőfokú, nappali tagozatos tanulóként, hallgatóként és meg kell fizetnie a járulékokat (kivéve a 1,5%-os munkaerőpiaci járulékot)? Vagy mondhatom-e azt, hogy ingyenesen végez tevékenységet osztalék fejében? Köszönettel: Ötletmozaik Könyvelő Kft.

Kft. tagja – kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem az alábbi kérdésben a segítségét. Van egy kft., amelynek tagja nem ügyvezető (az ügyvezetői feladatokat a fia látja el). A tag lehet-e főállású katás? A fiának van 36 órát meghaladó munkaviszonya. A családi kft.-ben az ügyvezetést folytathatja-e megbízási jogviszonyban, ellenszolgáltatás nélkül? A kft.-ben tevékenységet nem végeznek. Köszönöm gyors válaszukat :)

Egyszerűsített foglalkoztatás – mentesített keretösszeg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Először is köszönöm eddigi válaszait az egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozóan. Szintén ezen jogviszonnyal kapcsolatosan lenne további két értelmezési kérdésem: 1. Mentesített keretösszeggel kapcsolatos kérdés. A jogszabály szerint a mentesített keretösszeg szakképzettséget igénylő munkakörben 7410 forint/nap ebben az évben. Mi ezt úgy értelmezzük, hogy 7410 forint/nap munkabér alatt nem kell szja-t fizetni a dolgozónak, függetlenül attól, hogy mennyi órát (maximum 8 órát) dolgozik. Azaz például három órás munkára is kifizethető adómentesen a 7410 forint. Vagy kevesebb ledolgozott óránál arányosítani kell, azaz – maradva a háromórás példánál – háromórás egyszerűsített munkaviszony esetén (7410/8x3) 2778 forint lesz az adómentes határ, vagyis a mentesített keretösszeg? Álláspontunkat az efotörvény 9. paragrafusának 2. bekezdésére alapozzuk, amiben "napibért" említ a jogszabály. 2. Egyesületünk egyszerűsített foglakoztatás keretében alkalmaz egy-egy napra, alkalmanként buszvezetőt (saját tulajdonú busz). A járművezetőt természetesen bejelentjük, a járulékot megfizetjük, viszont kérdésem az, hogy lemondhat-e a béréről (ő ugyanis kvázi "szívességi" alapon is vállalna egyesületünk részére fuvarokat). Előre is köszönöm a válaszokat.

Önkéntes munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezet üzlethelyiségében nem szeretne (nincs rá keret) munkavállalót foglalkoztatni, megoldható-e, hogy az egyesület tagjai és/vagy önkéntesei (akik nem tagok, csak szoktak segíteni) legyenek ott, és árulják a termékeket? Ha igen, akkor van-e ennek valamilyen feltétele, kötelezettsége, vagy csak simán kirakják az önkéntes kitűzőt, és ott vannak? Köszönettel!

Az ingyenmunkáról Cikk

Lehet-e díjazás nélkül munkát végezni? Mikor létesíthető ingyenesen megbízási jogviszony? Mi a különbség a munkaviszony és megbízási jogviszony között?

Kft.-tag megbízási szerződéssel, díjazás nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretném kérni állásfoglalásukat. Kétszemélyes kft. egyik tagja munkaviszonyban ügyvezető, és személyesen közreműködik, a másik tag máshol rendelkezik heti 40 órás munkaviszonnyal. Kérdésem: a másik taggal köthet-e ingyenes megbízási szerződést a kft. a könyvelési feladatok elvégzésére?

Egybefüggő szakmai gyakorlat fogalma Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egyetemi hallgató a képzési programhoz kapcsolódó 6 hetes szakmai gyakorlatát társaságunknál teljesíti úgy, hogy 2 hetet június hónapban, 4 hetet szeptember hónapban tölt le. A hallgatóval mind a két időszakra külön-külön hallgatói munkaszerződést kötünk. Tanulmányait 2012 szeptemberében kezdte meg az egyetemen. A jogszabály alapján 6 hét időtartamot elérő egybefüggő szakmai gyakorlat esetén hetente a minimálbér 15 százalékának megfelelő díjazásban kell részesíteni a hallgatót. Kérdés: mi minősül egybefüggő szakmai gyakorlatnak? Kell-e a hallgatót a fenti esetben díjazásban részesíteni? Amennyiben nem vagyunk kötelesek a hallgató részére munkadíjat fizetni, helyesen járunk-e el, ha a hallgatói munkaszerződésbe beírjuk a "díjazásban nem részesül" szöveget?

Ügyvezető munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem segítségét az alábbi szituációban. Leendő ügyfeleim cégalapítás előtt állnak. Hárman alapítanának kft.-t 1/3-1/3-1/3 arányban. Elképzeléseik alapján mindhárman ügyvezetők is lennének egyben. Ketten rendelkeznek 36 órát meghaladó munkaviszonnyal, így náluk működhetne az ügyvezetés, megbízási jogviszonnyal, nulla forintért? A 3. tag nem rendelkezik jelenleg munkaviszonnyal. Kérdésem a következő, van-e annak akadálya, hogy a harmadik tag munkaviszonyban legyen ügyvezető (előreláthatólag 200.ezer forint bruttó bérért), míg a másik két tag megbízással, nulla forint megbízási díj fejében ügyvezessen? Mire figyeljünk az alapító okiratnál? Kell azt okiratba foglalni, hogy az ügyvezetést milyen jogviszonyban szeretnék ellátni a tagok? A harmadik ügyvezetőnél (tag is), aki munkaviszonyos lenne, a bérére vonatkozóan a normál járulékalappal kell számolni? Milyen esetekben kell a társas vállalkozókra vonatkozó emelt járulékalapokat alkalmazni? Válaszát előre is köszönöm!

Önkéntes munka egy vállalkozásnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalhat-e egy kft.-nél magánszemély önkéntes munkát? Ha igen, akkor annak van-e bármilyen járulék- vagy egyéb adóvonzata? Mi van abban az esetben, ha mindezt egy nonprofit egyesület keretén belül végzi? Köszönöm a tájékoztatást!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Szipszer Tamás

adószakértő

Áfabevallás M lap kitöltése jóváíró számlák esetén

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close