19 találat a(z) ingyen cimkére

Ingyenesen kapott tárgyi eszköz Kérdés

Ingatlan bérbeadása ingyenesen, barter Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. bérel egy ingatlant kozmetikusi szolgáltatások folytatására, értékesítést is végez. Az ügyvezető gyedre megy, szeretné az ingatlant továbbadni egy egyéni vállalkozónak ingyenesen, cserébe a vállalkozó a termékeit értékesítené ingyenesen, viszont két pénztárgép működne, a kft.-be a termékértékesítés kerülne, az egyéni vállalkozásba a szolgáltatás összege. Kérdésem, hogyan kivitelezhető ez? Én úgy gondolom, az ingyenes bérbeadáshoz is be kell jelentkezni áfásan, mert a rezsiköltséget csak így tudja a kft. visszaigényelni, valamint számlát is kell róla kiállítani mint ingyenes bérbeadás. Azt viszont nem igazán tudom, hogyan tudja az egyéni vállalkozó ezt ellenszámlázni mint termékek értékesítése vagy egyéb jogcímen? Válaszát előre is köszönöm.

Céges lakás kiadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk rendelkezik társasházi lakóingatlannal. Szeretnénk ebben a lakásban elszállásolni szezonális munkára, bérelt munkaerőként nálunk dolgozó személyeket (vagy saját munkavállalót) . Ingyenesen lehet-e a bérelt munkaerő részére biztosítani a lakhatást? A lakásba vásárolt felszerelések (fürdő-, hálószoba és konyha) elszámolhatók-e a Tao tv. szerint költségként? Ha igen, akkor természetbeni juttatásként kell-e adózni utána? Köszönettel.

Lakás bérbeadása Kérdés

T. Szakértő! Magánszemély szívességből befogadná barátját egyik szobájába, lakhatási lehetőséggel. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ingyen befogadni, lehet-e ezt adózási (NAV, önkormányzat) költségek nélkül?Segítségét köszönöm Ildi

Bolti értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik ügyfelem Németországból hozna be bútorokat és azt Magyarországon értékesítené. A bökkenő az, hogy a németországi termékeket ingyen kapná, mivel lomtalanítás során kitett bútorokról lenne szó. Egy vagy több magánszemély adja oda neki, akiknek tulajdonképpen szívességet tesz azzal, hogy a megunt dolgaiktól megszabadítja őket, ebből kifolyólag nem is fizet értük semmit. Magyarországon értékesíthet olyan terméket, aminek az eredetét nem tudja igazolni? Illetve milyen papírokra lenne szükség, hogy ez adóügyi szempontból helyes legyen? Köszönöm a választ.

Üzletrész térítés nélküli átadása – adózás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretném kérni állásfoglalásukat az alábbiakra vonatkozóan (történt: 2015–2016): Adatok: – kft. jegyzett tőkéje: 35 m Ft – saját tőkéje: 95 m Ft (eredménytartalék: 60 m Ft) – tulajdonosok: 3 fő (40%–40%–20%) 1. tulajdonos: kiegészítő tevékenységű társas vállalkozó (személyes közreműködés), 2. tulajdonos: természetes személy, csak tag (nincs személyes közreműködés), 3. tulajdonos: részmunkaidős munkaviszony. Gazdasági események: 1. A kft. visszavásárolt a tagoktól 10 m Ft névértékű jegyzett tőkét (4–4–2 m Ft arányban): 2015. 2. A kft. saját üzletrészként nyilvántartotta 1 évig a visszavásárolt saját üzletrészeket. 3. 1 éven belül térítés nélkül átadta tulajdonosainak tulajdoni részesedésük arányában: 2016. Előre is köszönöm válaszukat!

Ingyenes InterRail-utazás fiataloknak az EU-ban Cikk

Az Európai Bizottság az ingyenes InterRail-program idei, 12 millió euró értékű költségvetési támogatásáról döntött, amelynek keretében 20-30 ezer fiatal utazhat majd ingyen az unióban – közölte az uniós bizottság.

Jogviszony – járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy bt., amelynek egy beltagja, és egy kültagja van, a beltag egyben az ügyvezető (cégvezető is). A bt. 2018. januártól a kata alá szeretne tartozni, természetesen az ügyvezető (beltag) megfizetné az 50 ezer forint havi kata költséget. Ugyanezen beltag (ügyvezetőnek) van egy kivás kft.-je is, ahol 50 százalékos tulajdonos, és egyben ő az ügyvezető is. Jelenleg főállású a jogviszonya, és ennek megfelelően fizeti meg a járulékokat. Kérdésem az lenne, hogyha a bt.-ben megfizeti az 50 ezer katát, akkor vállalhatja-e ingyen a kft.-ben az ügyvezetést? Ha igen, akkor vállalhat-e ingyen az ügyvezetésen kívül más feladatokat is (szoftverfejlesztés)? Ha nem vállalhat igyen más feladatokat, akkor felveheti-e saját magát alkalmi munkaviszonnyal? Vagy eseti megbízási jogviszonnyal a feladatok ellátására? Ezeknek milyen költségei vannak? Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel.

5000 idős ember kap ingyen laptopot Cikk

Összesen 5000, hátrányos helyzetű településen élő idős kap ingyen laptopot. Az eszközök kiosztása tegnap Berettyóújfalun kezdődött el.

Vége az ingyességnek a türkméneknél Cikk

Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök kedden rendeleti úton megszüntette a lakossági földgáz, áram- és vízszolgáltatás ingyenességét.

Kisadózó; egyesületi pártoló tag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kisadózó egyéni vállalkozó bérel egy ingatlant, amiben a saját tevékenységét végzi és emellett "X" egyesület, egyesületi pártoló tagja is egyben. A bérelt ingatlant a kisadózó egyéni vállalkozó heti egy alkalommal rendelkezésre bocsájtja ennek az egyesületnek, támogatásként, teljesen ingyen (tagdíjat nem fizet, pénzbeli ellenszolgáltatást nem kap). Kérdésünk, hogy a kisadózó státuszát veszélyezteti-e ez a típusú támogatás? Kell-e a kisadózónak valamilyen ellenszolgáltatást vagy bármilyen igazolást kapnia a támogatott egyesülettől? Tisztelettel: Pálkerti Norbert

Ha pénzügyekről tájékozódna, újabb irodákat kereshet fel ingyen Cikk

Újabb két irodával gyarapodott a pénzügyi fogyasztóvédelmi szolgáltatást nyújtó – s az elmúlt években bő negyvenezer fogyasztónak tanácsot adó – vidéki Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat, közölte az MNB. Az immár Szolnokon és Tatabányán is ingyenesen elérhető irodák révén a lakosság 11 megyeszékhelyen kap szakértői válaszokat pénzügyi kérdéseire. A jegybank még idén valamennyi megyeszékhelyen hasonló ügyfélpontokat kíván megnyitni.

Jótékonysági rendezvény Kérdés

Tisztelt Adózóna! A következő kérdéssel kapcsolatban várom szakértői válaszukat: az egyik egyéni vállalkozó (akinek a tevékenységi körében közétkeztetés, rendezvényszervezés, szálláshely szolgáltatás van) egész napos jótékonysági programot szervez lakhelyén (kisváros, 10 ezres lélekszám). Fellépnek zenekarok, mazsorett lányok, bográcsban ételt készítenek a rendezvényre kilátogatóknak. A rendezvény jótékony célú felajánlás a falu lakói részére, csak költség merül fel, kiszámlázás, árbevétel nem lesz ebből a rendezvényből. Elszámolhatja-e a vállalkozó a vállalkozásából kifizetett összegeket költségként? Kell-e utána adóznia? Adóalapnövelő tételként be kell-e állítani a könyvelésébe? Válaszukat tisztelettel megköszönve. Ötlemozaik Könyvelő Kft.

Ajándék, ingyen étel falunapon, fesztiválon Cikk

A nyár a fesztiválok, falunapok kiemelt időszaka. Ezeken a rendezvényeken általában nincs belépődíj, így a programokat a nagyközönség ingyen élvezheti. Sok esetben ingyenesen ételt és italt is biztosítanak a szervezők a megjelenő nézőknek, közreműködőknek. Az ilyen juttatások adómentességének feltételeiről közölt információkat a NAV.

Ingyen adták, vitték, mint a cukrot Cikk

Az utolsó darabig elfogyott az Iránytű a pénzügyekhez című – középiskolák számára ingyenesen megrendelhető – tankönyv első 40 ezer példánya, közölte a Pénziránytű Alapítvány az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló jogellenes felmondása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close