4 találat a(z) ingatlan ajándékozás cimkére

Ajándékba kapott ingatlan értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély ajándékba kapott egy házrészt 2012-ben, melyet 2016-ban értékesített. A házrészt az édesapjától kapta, szerződés van, illetékfizetés nem történt. Azt olvasom a NAV információs füzetében, hogy ha (ajándékozás esetén) illetékkiszabás nem történt, akkor a bevétel 25%-át kell jövedelemnek tekinteni. Ez azt jelenti, hogy akkor is a 25%-ot kell jövedelemnek tekinteni, ha van ajándékozási szerződés és abban rögzítve van az ajándék értéke? Köszönöm a segítséget! Vágner Emília

Továbbra is illeték Kérdés

Kedves Nikolett, köszönöm a tájékoztatást az ingatlanáfával és illetékkel kapcsolatosan. Egy dolgot szeretnék még pontosítani: amennyiben gazdasági társaságok között történik ingatlan térítés nélküli átadása, abban az esetben is 18 százalékos ajándékozási illetéket kell fizetni? Melyik társaság fizeti, aki átadja, vagy aki átveszi a térítés nélküli ingatlanvagyont? Köszönöm a tájékoztatást!

Ajándékozási szerződés kései benyújtása Kérdés

2012 októberében ajándékozási szerződést kötöttem gyermekeim részére (ingatlan és üzletrész), de nem nyújtottuk be sem a földhivatalba, sem a cégbírósághoz. Most az új Ptk. életbelépése előtt szeretnénk ezt megtenni. Milyen következményekkel (bírság, pótlék stb..) kell számolni? Be lehet-e még ezt nyújtani több mint 1 év elteltével? Köszönettel kérem válaszukat.

Ingatlan ajándékozás egyeneságbelinek Kérdés

2013-ban ingatlan-ajándékozás történt egyeneságon illetékmentesen. Kérdés: kell-e a megajándékozottnak az adóbevallásában szerepeltetni és adózni utána? Válaszukat köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close